Jump to content
POLITISTI.ro

Glock vs Beretta

Marius

114 members have voted

1. 1. Care ar fi alegerea ta?

Recommended Posts

Ce sa zic,nu sunt fan Steyr,dar mi se pare ca face cel mai bun compromis intre pret,fiabilitate,performante. Este binenteles o parere personala. Are un tragaci mai bun decat Glock,are pret mai mic decat Beretta,Sig sau HK iar performantele sunt cel putin egale cu marcile enumerate mai sus. Modelele mai vechi,erau cam pretentioase la munitie,dar cele noi nu au nici un fel de problema. Cine nu crede...fac eu cinste cu primele 100 de cartuse :) Am un L9,un M9 si astept un S9 comandat din Austria. Este mai mic si mai usor de purtat. Satisfacut ?...

• Downvote 2
  • 2 weeks later...
  • 4 years later...

Salut la toti !

Am vb.cu un coleg caruia i s-a pus pata pe Berreta APX desi este detinator de Glock si pe principiul "mancarea din farfuria coneseanului e mai buna" ma simt bagat in dubii cu ce sa cumpar : Glock 17 gen.4 sau Berreta APX ....dincolo de designul sarmant si de mecanica probabil asemanatoare ce o fi + si ce o fi — ?

A tras cineva cu Berreta APX ?

Cum este experienta APX ? 

Va multumesc .

received_224392911687581.jpeg

received_224392888354250.jpeg

received_224392891687583.jpeg

• Like 1
  • Member

Daca vrei sa si porti ascuns pistolul pe care il vei achizitiona eu iti recomand sa iei un pistol din clasa compacta. Eu personal am avut glock 17 gen 4 timp de 1 an dupa care l-am vandut si mi-am luat un glock 19 gen 4.

Berreta il da in clasa compacta.....

Pe mine ma intereseaza si altceva ( mai slab, egal, superior Glock-ului  ;-) ) decat forma tricoului/camasii peste arma.

• Like 1
  • Active member

In primul rand spune pentru ce il folosesti. In functie de asta stabilesti calibrul, marimea si alte criterii.

Daca vrei poligon, un 9 mm e ok, daca nu mergi des la poligon, cauta un calibru mai mare, ca oricum dupa legea noastra stupida ai voie la maxim 12 cartuse in el  si nu conteaza capacitatea magaziei, deci poti compensa prin calibru mai mare.

Pentru aparare ambele sunt bune, de fapt majoritatea de la calibrul 9mm in sus, facute de firme cu traditie sunt suficiente. Cred ca e vorba de gusturi mai mult.

Eu am un Grand Power si mi se pare bijuterie pe langa Glock, altii prefera simplitatea si robustetea Glockului.

De asemenea trebuie sa iei in calcul ca accesorii gasesti cel mai usor pentru Glock.

Edited by bozo
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Moderator

Sfatul meu, ia-l pe cel care-ţi place ţie mai mult, indiferent de motivele/detaliile care te fac să-l preferi. Pentru că în privinţa performanţelor te asigur că nu diferenţele nu snt atât de mari încât să-ţi afecteze rezultatele tale pe ţintă. Cea mai bună armă pentru cineva este aceea cu care a tras mai mult, este cea cu care s-a obişnuit şi s-a antrenat îndeajuns încât să deprindă memoria aceea musculară astfel încât să o poată manipula în condiţii de siguranţă şi eficienţă maxime, fără efort şi din reflex.

Ca să înţelegi mai bine la ce mă refer o să-ţi povestesc care a fost senzaţia mea când am fost la un poligon al cărui proprietar este reperezentatul sau dealer oficial de HK în România. Omul mi-a prezentat un pistol HK (modelul nu l-am reţinut) şi mi l-a lăudat foarte mult, comparându-l cu Glock-ul (ştia că sunt deţinător de Glock). Mai mult decât atât am şi tras cu el, iar rezultatele pe ţintă au fost neaşteptat de bune, am avut o grupare mai bună ... ce să zic, pistolul e mişto. Dar asta în cazul unei trageri statice, pentru precizie, grupare şi alte amănunte de acest gen, pentru că dacă se schimbă datele problemei şi vorbim de o tragere rapidă, din mişcare, în condiţii de stres, efort, etc ... eu trăgând de atâţia ani cu Glock-ul şi fiind obişnuit cu el, cu siguranţă nu ar mai fi vb de aceleaşi rezultate, precizie, grupare, manipularea armei în siguranţă, fără ezitări şi alte asemenea aspecte.

În concluzie, oricât de şmekeră ar fi arma, mult mai important este cât de mult ai tras cu ea şi cât de mult o cunoşti, diferenţele performanţelor sunt foarte mici şi nu afectează rezultatele unui trăgător normal. Dacă vei ajunge un trăgător de eltă care partcipă pe la concursuri internaţionale de ipsc, idpa, etc atunci vei avea cunoştiinţele necesare să-ţi alegi singur o armă în funcţie micile diferenţe de performanţe existente în realitate. Poveştile ălea ale celor ce trag pentru prima dată cu o armă şi spun că arma respectivă nu trage bine ori că e "dereglată", ca şi cum mâna lor ar fi un fel de menghină cu precizie de ceas elveţian, sunt doar poveşti de amatori. 

Dacă îţi place un anume model, ascultă-mă şi ia-l, pentru că ulterior vei regreta dacă n-o faci şi vei rămâne tot timpul cu gândul la el întrebându-te cum ar fi fost dacă-l luai.

• Like 1
  • Upvote 3
  • 7 months later...