Jump to content
POLITISTI.ro

Glock vs Beretta

Marius

114 members have voted

1. 1. Care ar fi alegerea ta?

Recommended Posts

• Moderator

In urma unor discutii de pe un alt topic am zis ca e mai bine sa initiez un topic nou in care sa comparam unele dintre cele mai cunoscute si raspandite pistoale.

Glock 17

Type - Semi-automatic pistol

Place of origin - Austria

Produced - 1982 - present

Manufacturer - Glock Ges.m.b.H

glock17w.jpg

Beretta 92 FS

Type - Semi-automatic pistol

Place of origin - Italy

Produced - 1975 - present

Manufacturer - Fabbrica d'Armi Pietro Beretta

beretta92fs.jpg

Ca opinie personala...

Glock-ul arata mai bine vizual. O arma neagra arata mai bine pentru mine decat una argintie.( desi si Beretta este in varianta neagra)

Glock-ul nu are siguranta suplimentara pe care o are Beretta. Si cu toate astea are trei sigurante care il fac super safe.

Am tras cu ambele arme.Aparatele de ochire ale Glock-ului sunt mult mai vizibile si mai usor de ,,pus pe tinta,,

Tragaciul Glock-ului este mai ferm decat al Berettei.

Totusi Beretta mi-a parut ceva mai precis...

Capacitatea incarcatorului la Glock e mai mare decat la Beretta 19 vs 15 (daca nu mai insel).

Reculul Glock-ului este simtitor mai mic decat al Berettei.....

Cam atat...daca imi mai amintesc ceva mai scriu.

Si repet...este o parere personala....

p.s. ca mi-am amintit....

Glock-ul este minunat la intretinere.Il speli cu apa si detergent de vase si merge perfect .Nu are nevoie de ulei , nu rugineste, compusii ceramici din care e fabricata dau un material perfect pentru o arma.

Functioneaza in orice conditii, este rapid in manuire , pentru a executa foc este suficienta introducerea cartusului pe teava fara alte operatii suplimentare.

Foarte sigur in exploatare, poate cadea, poate fi lovit poate fi calcat de tanc si glontul nu va pleca.

Mecanismul de percutie intern imi place si el mult.

I love Glock ! :)

• Upvote 4
  • Downvote 1

Beretta e foarte greu si alunecos, finisajul ala al lui nu sta deloc bine in mana, mai ales in una transpirata sau uda. Nu mi-a mai placut la el cursa moarta extrem de lunga a tragaciului si chiar si cursa utila care-i mai moale decat mi-ar placea.

Ca recul ambele sunt ok, nu pun probleme, dar Beretta e complicat suplimentar inutil de pozitia mai putin comoda a mainii si de faptul ca fiind mai putin aderent trebuie strans ceva mai bine in mana. Glock face priza la orice mana, manusa cu usurinta.

Nu e un pistol rau Beretta, sunt sigur ca se achita cu brio de treaba lui, dar Glockul pus langa el ii ia toata gloria la capitolele esentiale. Pur si simplu sta foarte bine in mana, se simte ca o extensie a mainii si nu un fier pe care trebuie sa-l indrepti intr-o directie, are priza mai buna, tinteste precis si nu are nevoie de etape suplimentare cand ai nevoie sa tragi.

La port e mult mai usor Glockul, cred ca Beretta sare de 1 kilogram, si treaba asta nu e cool deloc.

• Upvote 3
  • Downvote 1

Un singur lucru ma intereseaza sa functioneze cu orice tip de munitie si sa nu dea rateu cind iti e viata pusa in joc, pistoalele cu percutor intern au afinitate catre munitia cu capsa moale si cum la noi gasesti(nu) prin magazine o mare varietate de munitie cu diferite tipuri de capse ai sanse mari sa se blochieze cind ti-e lumea mai draga, am vazut destule incidente de tragere la armele cu percutor intern apogeul l-am observat la Steyr M1-A1 cind din ~5 arme pe linia de tragere 2 se blocau din cauza munitiei si nu era romaneasca, cu 92fs am tras ~1000 cartuse si cu 90two am depasit 2000 fara nici un incident de tragere si a ,,mestecat" inclusiv munitie de sadu fara probleme, ceea ce Glockul nu a suportat, apropo de fenomenul de mina umeda, incercati sa deblocati masonul de la Glock ramas in spate la schimbarea incarcatorului cu mina uda folosind pirghia laterala, o sa aveti o surpriza placuta, dar fiecare isi cumpara arma care ii place si se simte bine cu ea.

• Moderator

Dă-mi voie să te contrazic în privința incidentelor de tragere ale Glock-ului. Sunt inexistente din câte am văzut eu. De la începutul anului am tras cred că peste 1000 de cartușe/om (în total numai la noi, peste 40.000 de cartușe), ba chiar am avut și trageri experimentale în care am testat un alt tip de muniție (cu un alt proiectil). Iar toată muniția noastră e achiziționată și este fabricată din/în România, și nu a existat nici măcar un incident.

Iar de-a lungul timpului, la noi s-a tras cu muniție românească (cugir, parcă să zic), s-a tras și cu muniție de la Glock și chiar am avut loturi de prin Brazilia și nu știu ca Glock-ul să nu fi „mestecat” vreuna.

• Moderator

De la începutul anului, bre ...

Dacă stai să le împarți pe ședințe, nu sunt deloc multe. Bine, în comparație cu ce se întâmplă prin alte părți nu sunt nici puține.

La noi, avem noroc că cei responsabili, chiar se implică. Și dacă e voință ... se poate. :clip:

Ideal ar fi sa puteti trage 10 pe zi sa va mentineti in forma, 10 pe an sa le bagati in c.... celor care au luat decizia asta :emo-yessir:

Edited by dcrist

Steyr M1-A1 cind din ~5 arme pe linia de tragere 2 se blocau din cauza munitiei si nu era romaneasca, cu 92fs am tras ~1000 cartuse si cu 90two am depasit 2000 fara nici un incident de tragere si a ,,mestecat" inclusiv munitie de sadu fara probleme, ceea ce Glockul nu a suportat, apropo de fenomenul de mina umeda, incercati sa deblocati masonul de la Glock ramas in spate la schimbarea incarcatorului cu mina uda folosind pirghia laterala, o sa aveti o surpriza placuta, dar fiecare isi cumpara arma care ii place si se simte bine cu ea.

Ce ar trebui sa se intample? Eu sunt stangaci si trag cu Glock in configuratia pentru dreptaci, deblochez si cu stanga si cu dreapta, cum imi vine si n-am avut nici o surpriza inca. Da, la gen2 si 3 e mai mica si mai tare parghia aia cu putin, dar la gen4 chiar o nimeresti fara probleme, chiar si cu mana neindemanatica si oricum se poate schimba foarte lesne.

Citeva observatii pe marginea celor scrise pina acum....

si a ,,mestecat" inclusiv munitie de sadu fara probleme, ceea ce Glockul nu a suportat, - munitia de sadu NU a fost omologata de catre Glock, datorita unor tolerante ceva mai mari decit specificatiile lor tehnice si oricum ... s-o gatat ;)

Iar de-a lungul timpului, la noi s-a tras cu muniție românească (cugir, parcă să zic), s-a tras și cu muniție de la Glock și chiar am avut loturi de prin Brazilia și nu știu ca Glock-ul să nu fi „mestecat” vreuna. - NORMAL, pentru ca s-a avut grija sa fie alimentat cu marfa de calitate. Cind s-a testat pentru omologare munitia de Sadu, au fost citeva "fiare" care efectiv au crapat.

1000 de cartuse?. - Aceeas reactie de pop eye ... suntem pe aria publica si nu pot spune mai multe, dar din cite stiu, si crede-ma ca in ACEST caz, stiu, 1000 (hai ca au fost luni si cu 2000) cartuse PE LUNA pe formatiune. Pentru cifre REALE SI EXACTE, iti pot furniza pe privat "firul scurt" pentru detalii ;)

• Moderator

Nici eu nu am o parere pea buna despre Berreta 92. Am tras cu ea (cateva mii de cartuse) si am ascultat parerea unor colegi de misiune internationala, care-o foloseau ca arma de serviciu. Si erau scarbiti !!! Grele, super sensibile la praf si reziduri, dadeau cele mai multe incidente de tragere si trebuiau reglate de armurier cam la 6 luni. Inclusiv, a fost o arma care s-a decalibrat, asa ca... este adevarat ca trageam cu muuuuultttt peste cele 1000 de cartuse/an. (cam atata trageam la o sedinta de antrenament :naughty: )

Iar exemplul cel mai bun este ca toate cartusele care dadeau incidente la armele colegilor (fie Berreta, HK, Walther etc) le strangeau, si le percutam cu Glockul, la sfarsitul antrenamentelor, ca sa nu mai fie nevoie sa le returnam la magazie.

• Moderator

serhente Garcia, nu fi asa de sigur, prin provincie se trage.

Un exemplu: doar prima serie si asta, in urma cu vreo 2-3 ani, in prezent e si mai bine. :clip:

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
  • Moderator

fara comentarii...

si favoritul meu, o combinatie ideala intre Glock si R. Lee Ermey, celebrul pentru rolul "Gunnery Drill Sergeant Hartman" din FMJ

• 1 year later...

buna e prima postare a mea

afirmatiile colegilor sunt evazive la noi in regiment in sectiunea mea noua nu ne place glock! in teatrele de operatiuni bereta e sfanta pe mine ma salvat de multe ori pot zice pt mine breta 92 e sfantul meu pazitor iar glock pt poligon si speriat mafioti si borfasi

• Downvote 4

..parerea mea..Beretta.. un pistol bun..dar cam greoi dupa "moftul "..meu..si la propriu si la figurat..gen military..folosit prin TO..fara probleme mari!...Glock-ul.. mult mai potrivit pt partea de law enforcement..si mai nou pt agentiile de securitate..de prin zonele fierbinti..

..daca stii cate ceva despre arme.. ambele .. iti salveaza pielea..poti sa-l alegi pe unul in detrimentul altuia...asa cum alegi o bruneta in fata unei blonde..:))..sau invers..

buna e prima postare a mea

afirmatiile colegilor sunt evazive la noi in regiment in sectiunea mea noua nu ne place glock! in teatrele de operatiuni bereta e sfanta pe mine ma salvat de multe ori pot zice pt mine breta 92 (wtf?)e sfantul meu pazitor iar glock pt poligon si speriat mafioti si borfasi

Prietene ,te-am intrebat in ce TO si in ce regiment ai fost salvat de Berreta (banuiesc ca asta inseamna ,,breta 92,,)de multe ori?

Sau dupa ce ai scris ce ai scris, te-ai trezit ca ai gresit forumul?Il cautai pe ala de Airsoft?

Edited by arcan

am fost ranit de 4 ori si am 20 de ani in 2 rep la operatiuni speciale am luat parte in 8 conflicte internationale acum sunt in rezerva ( la pensie) am gradul de adjutant sef in 2rep legion etranger fr am defilat de 3 ori in paris fr

si pentru cei care fac afirmatii gratuite asi fi dorit sa fi fost cu mine in misiuni si cind famasu se bloca si aveai un glock 17, si vena negru cu ak 47 cu incarcator de 72 si tragea ca nebunu. daca nu ai o rereta 92 de cal 45 ce faci iti zic prietene te pipi pe tine si atunci e atunci. si pt voi ce va jucati cu armele in poligon nu mai comentati aiurea si aruncati afirmatii gratuite una e pligonu si alta e sa fii live care pe care!

cu mii de scuze daca am jignit

post-7009-0-13475200-1354446801_thumb.jp

• Upvote 1
  • Downvote 1