Jump to content
POLITISTI.ro

Cumparare masina fara inmatriculare


costin666

Recommended Posts

Salutari.Vreau sa imi cumpar o masina ,inmatriculata in Romania doar ca timbrul asta de mediu imi da bugetul peste cap. Daca eu cumpar masina o trec in evidenta la fiscal si raman cel putin o perioada cu actele pe numele fostului proprietar e vreo problema?

Link to comment
  • Moderator

Problema este că nu vei respecta legea. Legea te obligă să efectuezi formalităţile de înmatriculare (transcriere a proprietăţii) în 30 de zile. Dacă nu te vei achita de această obligaţie, încalci legea.

Link to comment

Salutare ma intereseaza si pe mine acest subiect deoarece am gasit si eu un Matiz 2005 si m-ar costa mult taxa de timbru.Masina este pe numele unei femei de 70 de ani si ma gandesc daca o sa dea coltul se mai poate inscrie daca imi da acum fiscalul si il trec la mine la impozit.Cineva care mi-a zis ca se poate dar nu prea am incredere.

 

Daca o cumpar si o las pe numele ei daca da coltul ce se intampla cu masina avand in vedere ca o sa am act de V-C?

Edited by MaryusFCP
Link to comment
  • Moderator

În plus, în cazul tău, dacă bătrâna pleacă în lumea celor drepţi, poţi avea neplăcuta surpriză ca moştenitorii să nu mai recunoască vânzarea. Iar lucrurile se complică chiar şi în situaţia în care nu se sucesc moştenitorii. Trebuie făcută succesiunea şi contractul de vânzare-cumpărare o să trebuiască să-l faci cu cel ce a moştenit maşina. Situaţia s-ar complica destul de tare pt tine.

Link to comment

Pai daca eu fac un  contract de V-C cum sa-mi ia masina?Este imposibil asa ceva.

Daca imi da fiscalul iar eu o inscriu la mine la primarie dar nu fac inmatricularea in 30 de zile mi-a spus cineva ca platesc o amenda dar pot oricand sa o inscriu pe numele meu fara a mai avea nevoie de altceva decat pt ca fiscal o sa imi scot singur.Este adevarat?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.