Jump to content
POLITISTI.ro

Cumparare masina fara inmatriculare

Postare recomandată

Publicat

Salutari.Vreau sa imi cumpar o masina ,inmatriculata in Romania doar ca timbrul asta de mediu imi da bugetul peste cap. Daca eu cumpar masina o trec in evidenta la fiscal si raman cel putin o perioada cu actele pe numele fostului proprietar e vreo problema?

• Moderator
Publicat

Problema este că nu vei respecta legea. Legea te obligă să efectuezi formalităţile de înmatriculare (transcriere a proprietăţii) în 30 de zile. Dacă nu te vei achita de această obligaţie, încalci legea.

Publicat (modificat)

Salutare ma intereseaza si pe mine acest subiect deoarece am gasit si eu un Matiz 2005 si m-ar costa mult taxa de timbru.Masina este pe numele unei femei de 70 de ani si ma gandesc daca o sa dea coltul se mai poate inscrie daca imi da acum fiscalul si il trec la mine la impozit.Cineva care mi-a zis ca se poate dar nu prea am incredere.

Daca o cumpar si o las pe numele ei daca da coltul ce se intampla cu masina avand in vedere ca o sa am act de V-C?

Modificat de MaryusFCP
  • Moderator
Publicat

În plus, în cazul tău, dacă bătrâna pleacă în lumea celor drepţi, poţi avea neplăcuta surpriză ca moştenitorii să nu mai recunoască vânzarea. Iar lucrurile se complică chiar şi în situaţia în care nu se sucesc moştenitorii. Trebuie făcută succesiunea şi contractul de vânzare-cumpărare o să trebuiască să-l faci cu cel ce a moştenit maşina. Situaţia s-ar complica destul de tare pt tine.

Publicat

Pai daca eu fac un  contract de V-C cum sa-mi ia masina?Este imposibil asa ceva.

Daca imi da fiscalul iar eu o inscriu la mine la primarie dar nu fac inmatricularea in 30 de zile mi-a spus cineva ca platesc o amenda dar pot oricand sa o inscriu pe numele meu fara a mai avea nevoie de altceva decat pt ca fiscal o sa imi scot singur.Este adevarat?

• Moderator
Publicat

Certificatul fiscal nu va mai fi valabil, iar tu nu poţi obţine altul în numele ei.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.