Jump to content
POLITISTI.ro

Durata eliberare permis dupa preschimbare.


Eduardd

Recommended Posts

Am avut permis romanesc, am fost in Spania, l-am preschimbat in permis spaniol, iar acum vreau sa detin un permis romanesc.

Am depus actele si as vrea sa stiu care este perioada in care imi va fi eliberat permisul romanesc.

Link to comment

Nu este o regula, depinde de raspunsul autoritatilor spaniole la verificarile solicitate de catre autoritatile din Romania. Cam in 30 de zile ar trebui sa fie gata.

Link to comment
  • Moderator

Perioada de eliberare a unui nou permis de conducere în cazul preschimbării unui document străin depinde de primirea răspunsului de la autorităţile străine cu privire la starea permisul dvs.

Se fac verificări pentru ca permisul străin (să nu fie suspendat/anulat etc.)

În aceasta perioadă solicitantului i se eliberează o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, în care se consemnează numărul de înregistrare al dosarului şi data depunerii, numele şi prenumele solicitantului, seria şi numărul permisului de conducere, statul emitent şi categoria/categoriile pentru care documentul este considerat a fi valabil, precum şi menţiunea "permisul de conducere a fost depus pentru preschimbare".
În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulaţie cu valabilitate de cel mult 30 de zile (care se poate prelungii în cazul în care răspunsul autorităţilor străine nu soseşte în această perioadă), fără a fi depăşită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situaţii, dovada se emite fără drept de circulaţie.

Discuţii similare găsiţi şi aici:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.