Jump to content
POLITISTI.ro

Durata eliberare permis dupa preschimbare.

Postare recomandată

Publicat

Am avut permis romanesc, am fost in Spania, l-am preschimbat in permis spaniol, iar acum vreau sa detin un permis romanesc.

Am depus actele si as vrea sa stiu care este perioada in care imi va fi eliberat permisul romanesc.

Publicat

Nu este o regula, depinde de raspunsul autoritatilor spaniole la verificarile solicitate de catre autoritatile din Romania. Cam in 30 de zile ar trebui sa fie gata.

• Moderator
Publicat

Perioada de eliberare a unui nou permis de conducere în cazul preschimbării unui document străin depinde de primirea răspunsului de la autorităţile străine cu privire la starea permisul dvs.

Se fac verificări pentru ca permisul străin (să nu fie suspendat/anulat etc.)

În aceasta perioadă solicitantului i se eliberează o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, în care se consemnează numărul de înregistrare al dosarului şi data depunerii, numele şi prenumele solicitantului, seria şi numărul permisului de conducere, statul emitent şi categoria/categoriile pentru care documentul este considerat a fi valabil, precum şi menţiunea "permisul de conducere a fost depus pentru preschimbare".
În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulaţie cu valabilitate de cel mult 30 de zile (care se poate prelungii în cazul în care răspunsul autorităţilor străine nu soseşte în această perioadă), fără a fi depăşită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situaţii, dovada se emite fără drept de circulaţie.

Discuţii similare găsiţi şi aici:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.