Jump to content
POLITISTI.ro

Reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal din ministere


Gigel7
 Share

Recommended Posts

Dragi colegi, deschid un subiect care este discutat din ce in ce mai mult prin mai multe institutii ale MAI

 

Premierul Victor Ponta a declarat, in luna februarie în cadrul emisiunii Sinteza zilei, la Antena 3, că măsura de reducere cu 15% a cheltuielilor de personal din ministere și autorități publice poate conduce și la diminuarea numărului de posturi din aceste instituții, unele ocupate, în viziunea sa, inutil. 
 

In prezent, pe la aproape toate institutiile se vorbeste ca pe langa unele posturi, vor sa umble la functii/coeficienti iar prin diminuarea acestora sa fie atins procentul de 15% cerut de Ponta.

 

Pana la urma ce se intmpla ... aceeasi Marie cu alta palarie? Nu am terminat cu taierile astea .... cu ce mai ramanem ?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

La aparatul central s-a inceput deja restructurarea; mai multe Directii Generale au fost transformate in Directii, iar anumite servicii/birouri au fost "decatalogate", in sensul ca desi isi vor desfasura activitatea in subordinea ministerului, au coeficienti de salarizare similari Inspectoratelor General, adica o scadere cu mini 0.25 la coeficientul de functie.

Edited by CITADELA
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Din cate se pare "actiunea" asta de reducere a cheltuielilor cu 15% din ministere va imbraca diverse forme. Unii vor scapa pt ca cineva acolo sus ii iubeste, altii se vor alege cu un coeficient redus care ii va arde la buzunare, altii din pacate vor fi mutati/repartizati la alte strucuri pe posturi inferioare, iar altii culmea, vor da examen sa ramana pe acelasi post.

 

Imi este pur si simplu sila ... In timp ce la companiile de stat functionarii se scalda in salarii si sporuri de toata jena, tot de la noi storc maruntisul....

 

Scapa cine poate ...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

drAG05 Sa stau linistit ca mai sunt locuri vacante si in teritoriu? Tie ti-ar place sa fi mutat in alta localitate pt ca cineva te considera "in plus"?

Totodata inteleg si cum se descurca politistul de la postul de politie de la tara.

Postarea ta a fost dupa parerea mea rautacioasa, de genul sa moara si capra vecinului.

Eu doar am semnalat reduceri de cheltuieli cu personalul indiferent de locatia, calitatea, statutul politistilor. Atat.

Edited by Gigel7
Link to comment
Share on other sites

Gigele, nu te supara, nu am absolut nimic cu tine, nici macar nu te cunosc, insa cand ma gandesc ca au fost dati afara din sistem politisti dupa 20 de ani de meserie in strada, ceea ce se intampla acum cu voi, mi se pare apa de ploaie. "Se va reduce indicele sau o sa fii repartizat la alte structuri pe un post inferior".  Ti se pare cumva echivalent cu a fi dat afara, sa te gandesti unde sa mergi dupa o viata in aceasta profesie, sa vezi ca nimeni nu te mai angajeaza si te sfideaza cand ii spui ca ai lucrat ca politist? De ce nu s-a luat o astfel de masura si la reorganizarea anterioara? Crezi ca nu era mai buna o reducere a indicilor de salarizare pentru toti politistii pentru o anumita perioada decat sa fie unii dati afara? Mie nu mi-ar "place" sa fiu mutat intr-o alta localitate dupa 22 ani de munca in operativ, insa mi-ar placea ca politistii adevarati sa fie tratati in acelasi mod, indiferent daca lucreaza la minister, IGPR sau ultimul Post de Politie Comunala. De fapt, sa fiu sincer parerea mea este ca IGPR-ul ar trebui desfiintat, pentru ca deciziile trebuiesc luate de la nivel de IPJ, in functie de situatia operativa. De ce trebuie sa dicteze cineva de la nivel central pe ce linie sa actionez eu in teritoriu, nu am inteles niciodata. Stie cineva de la centru cu ce ma confunt eu intr-un anumit judet? Deci, nu ma refer la tine personal, politistul Gigel, ci este vorba de anumite principii care trebuie sa fie avute in vedere cand se iau astfel de masuri. Pentru tine, toata stima si iti doresc sa ramai pe un post pe care ti-l doresti. 

 • Upvote 7
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Sa spuna ''multumesc'' ca nu li se impune sa dea examen ,cum am fost noi obligati...!!  :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

         Din cate am vazut, Guvernul se pregateste serios de restructurari in randul M.A.I.  In acest sens se duce mai departe politica lui BOC, diferenta de asta data este ca reducerile nu sunt de 25% ci de 15% iar masurile nu se vor lua otova ci dupa o asa zisa analiza. Sub masca reorganizarii se vor face reduceri de personal si alte cheltuieli de legate direct de salariati. In luna aprilie 2013, s-a emis o Hotarare de Guvern prin care se atribuie exclusiv ministrului misiunea de a restructura subunitatile M.A.I., mergand pana la desfiintarea/infiintarea celor mai mici subunitati cum ar fi birouri sau plutoane asa cum reiese din textul H.G.

          Bine nu o sa fie intrucat nici de aceasta data ai nostrii conducatori nu se gandesc sa elimine in primul rand situatiile jenante si discriminatorii din randul personalului M.A.I cum ar fi ;

          - eliminarea sporului de 50% pentru lucrari de exceptie........

          - eliminarea salariului de merit anual. De aici s-ar face economii substantiale si s-ar putea reconstitui un fond de premiere care sa se acorde personalului performant.

           -eliminarea sporurilor lucratorilor care nu lucreaza in operativ. Acum toti avem calitatea de functionari publici cu statut special, avand aceleasi drepturi insa unii tin gestiunea la ciorapi iar altii isi pun viata in pericol zi de zi in strada. Si aceasta masura ar aduce in opinia mea economii la bugetul ministerului iar o parte din acesti bani s-ar putea reantoarce la politistii care intradevar sunt politisti.

           - efectuarea unui audit pentru fiecare functie in parte intrucat in ultima perioada de timp tot mai multe functii "de frecat menta" au fost infiintate pentru cei cu pile.

           EXEMPLU. in trecut la o sectie de politie cu circa 60 de lucratori, erau doar doua functii neoperative( secretariat si evidenta operativa). In rest ceilalti lucratori lucrau ca agenti ordine, sectoristi si la compartimentul investigatii criminale.

            ACUM, la o sectie de politie cu acelasi numar de lucratori sunt: 4 ofiteri de serviciu, 2 la compartimentu paza( desi fac parte din politia judiciara nu li se repartizeaza nici un dosar. Acestia de regula sunt numiti pe pile), 2 lucratori sunt repartizati la secretariat, un lucrator este repartizat la inregistrat procese verbale( din cei cu pile) si un lucrator la evidenta operativa.

          DECI in cativa ani de la doi lucratori neoperativi s-a ajuns la 10 si asta numai intr-o singura sectie de politie din scumpa noastra Romanica. Nu mai punem functiile de birou infiintate la nivelul I.P.J- urilor, Si credeti ca o sa fie bine??????????

            PS" Asta este opinia mea"

 

 

 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Sau sectiile de politie rurala . Sunt judete unde s-au infiintat si functioneaza si cate 15-16 sectii rurale , automat acei sefi de sectii beneficiaza de salarii mari , asta pe langa sporul de comanda al sefilor de post . La fiecare sectie mai sunt si functii de secretariat , plus agenti (numiti tot pe pile) , care ar putea fi redistribuiti la comune deoarece sunt posturi de politie in care isi desfasoara acrivitatea cu unu sau doi oameni , care sunt legati de glie in acel loc . Aceste sectii nu isi mai au rostul de la reinfiintarea posturilor la comune , care sunt independente .

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Se pare ca s-a cazut intr-o stare totala de apatie. Suntem dezinteresati, apatici, fara nici un chef, macar de a lua atitudine.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.