Jump to content
POLITISTI.ro

PERICOL. Arme create cu imprimante 3-D

Postare recomandată

Publicat

Un grup din Texas, condus de un anarhist, a publicat pe internet primul film care arată cum funcţionează o armă realizată din plastic, construită doar cu ajutorul unei imprimante 3-D.

arma_3d_f9a873a8d1.jpg

Filmul arată un singur foc tras de The Liberator, un pistol de plastic, care are doar o bucată de metal în ea: declanşatorul. Arma a fost realizată doar cu ajutorul unei imprimante 3-D. Filmul nu vorbeşte despre raza de acţiune a pistolului sau despre precizia acestuia, însă arma pare să fi rezistat cu bine şocului.

Grupul nonprofit Defense Distributed, fondat de studentul la drept Cody Wilson, a postat instrucţiunile de fabricare ale pistolului pe internet, astfel că oricine îşi poate produce arma sa. O imprimantă 3-D precum cea folosită de acesta costă 8.000 de dolari.

The Liberator are 16 componente şi foloseşte un cui pentru declanşator. Potrivit grupului, ţeava armei poate fi schimbată, iar calibrul poate fi uşor modificat. Politicienii nu sunt de acrod cu producerea acestor arme.

http://www.youtube.com/watch?v=JK55GSbSWQ0&feature=player_embedded

sursa: EVZ

• Apreciez 1
Publicat

Cody Wilson a realizat cu ajutorul imprimantei 3D si o arma de asalt similara Colt AR-15 . Pentru cei care sunt sceptici, ii rog sa urmareasca documentarul de mai jos.

http://youtu.be/DconsfGsXyA

• Apreciez 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am vazut si eu reportajul si intradevar fenomenul reprezinta un pericol. Nu stiu ce scaner va descoperi o astfel de arma!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.