Jump to content
POLITISTI.ro

Eliberarea adeverintei ANAF care atesta nerecuperarea taxei de poluare/timbru

Dan

Recommended Posts

Autoturismele importate in anul 2006, pentru care s-au platit accize, au fost scutite de la plata taxei de prima inmatriculare chiar daca au fost inscrise in circulatie dupa 01.01.2007. Deasemenea, cele care aveau motoare Euro 4 si capacitatea cilindrica sub 2.000 cmc au fost scutite de la plata taxei de poluare in perioada noiembrie 2008 - ianuarie 2010.

In situatiile de mai sus sau daca taxa a fost platita si recuperata sau inmatricularea s-a facut fara plata taxei (prin hotarare judecatoreasca) noul proprietar trebuie sa plateasca taxa de timbru de mediu pentru a o inmatricula pe numele sau.

• 2 weeks later...

Buna ziua,

Detin o masina din 2008 pe care am cumparato de noua,am platit taxa si nu am recuperato,acum doresc sa o vand si cumparatorul doreste dovada adeverintei de la Anaf.

Intrebarea mea este, in sarcina cui cade sa elibereze adeverinta taxei de mediu?... in sarcina vanzatorului sau a cumparatorului?

Multumesc!

O zi buna.

• Member

Adeverinta o poti solicita tu dar la Serviciul Inmatriculari i se va cere adeverinta eliberata in numele cumparatorului.

Buna 

Am si eu o intrebare paote cineva sa ma lamureasca ,

In anul 2013 am cumparat o masina care am si inmatriculat-o in data de 13 ianuarie 2013 la acea data am avunt nevoie de adeverinta ANAF  precun taxa nu a fost recuperata de vechiul propritar , am si primit acea adeverinta  

Vreau sa mentionez faptul ca  prima matriculare in Romania a fost 2008 luna 06

Acum vreau sa transcriu aceasta masina iar ANAF-ul zice  nu poate sa imi elibereze aceasta adeverinta pe motivul ca in baza  de date nu vad nimic despre aceasta masina si ca la data cand s-a imatriculat aceasta masina nu se platea texe pentru ca este eruro 4 

Chiar este o situatie '' penibila '' in urma cu 2 ani s-a putut elibera acea adeverinta si acum NU,,

Va multumesc 

• 1 month later...

Salut

Adeverinta nu se elibereaza:

• in cazul autovehiculelor care la momentul inmatricularii faceau parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite la plata acestor taxe
  • in cazul autovehiculelor inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2010, pentru care, la momentul inmatricularii, taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule era zero

aici am eu o intrebare:cum adik autovehicule inmatriculate intre 2007-2010 .eu am platit taxa de inmatriculare ptr auto personal masina autohtona din 2008.cum adik era zero?

Deci ce fac?pot sa imi recuperez bani pe taxa sau nu?intampin probleme la vanzarea masinii?

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Detin o masina din 2002 si vreau sa o vand. Taxa este recuperata partial. Daca mi se elibereaza adeverinta anaf in acest sens, viitorul proprietar ar trebui sa plateasca din nou taxa de mediu? Multumesc

• 2 weeks later...

Salutare!

Am urmatoarea problema: am cumparat un autoturism de la cel de-al doilea proprietar al acesteia, insa intampin o problema in legatura cu dovada anaf. Primul proprietar al masinii a fost  o societate de leasing, aceasta fiind cea care a platit taxa auto in 2008 cand a fost inmatriculata pentru prima data. Plata taxei s-a facut prin virament bancar, insa in acel moment cineva a gresit seria CIV, inlocuind o litera cu alta (in loc de G, s-a trecut F). Am facut o adresa la administratia financiar in competenta careia domiciliez pentru a-mi elibera dovada platii taxei, cei de la administratie au facut o adresa in continuare catre administratia financiara la care s-a facut plata taxei, iar cei de acolo au facut confirmarea platii taxei insa nu pe seria corecta ci pe cea gresita... Ce-as putea sa fac in continuare? Eu am o hartie scanata prin care societatea de leasing declara pe proprie raspundere ca atunci cand s-a facut plata taxei, s-a trecut in mod eronat pe ordinalul de plata o alta serie CIV

• 5 weeks later...

am o nelamurire : cererea pt eliberarea adeverintei anaf o face actualul proprietar adica eu sau viitorul proprietar??? unii spun intr-un fel altii invers . ajutati-ma cu un sfat . ms

Cererea pentru eliberarea adeverintei ANAF o face proprietarul din acte al autoturismului.

colegul" bogdanel" a scris mai sus ca la inmatriculari trebuie sa fie cu numele cumparatorului

• 5 weeks later...
  • 1 month later...
On 5/24/2013, 12:42:20, Catalin said:

Răspunsul este da, va trebui să plătească taxa dacă o trece pe numele lui. Aşa prevede legea, iar afptul că mie, ţie sau altora nu ni se pare corectă această lege e mai puţin important, tot suntem obligaţi să o respectăm. Este o lege dată de aleşii neamului, care sunt frumoşi, deştepţi şi corecţi, din moment ce românii i-au trimis acolo.

daaaa, ca era sa zic eu ceva de alesii neamului. va dati voi seama ce. multa ......ieeee

• 3 months later...

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Cit face se plateste la Anaf pentru Eliberarea adeverinteii nerestituire taxa timbru mediu?Va multumesc anticipat.

• 3 months later...

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie delicata si va rog daca este posibil, sa ma ajutati cu un sfat.

Am achizitionat un autoturism din judetul Dambovita, eu fiind domiciliat in Bucuresti. La momentul cumpararii vanzatorul mi-a prezentat dovada de la ANAF Targoviste ca taxa de mediu nu a fost recuperata.

Autoturismul a fost inmatriculat in anul 2007 prin cumparare directa de catre vechiul proprietar de la un dealer Renault.

Am facut toate demersurile pentru inmatriculare, am mers la primarie si am trecut autoturismul pe rol, am facut verificarea autenticitatii la RAR, am facut asigurare obligatorie pe numele meu si am cerut la ANAF sectror 2 dovada ca nu a fost restituita taxa de mediu pe numele meu.

Dupa doua saptamani de asteptare am primit raspuns in scris de la ANAF ca nu au putut sa identifice daca a fost restituita sau nu taxa de mediu si ca imi solicita dovada platii taxei auto de catre vechiul proprietar (chitanta sau ordin de plata). Am fost indrumat de catre operatorul de la ghiseul ANAF dector 2 sa ii inmanez raspunsul primit vechiului proprietar si sa il rog sa mearga la ANAF Targoviste si sa solicite ce scrie pe raspunsul ANAF Bucuresti, adica dovada platii.

Vechiul proprietar mi-a adus de la ANAF Targoviste o hartie in care scrie ca nu a restras taxa de mediu, dar nu mi-a dat dovada ca a platit. ANAF Bucuresti mi-a transmis ca nu pot verifica daca s-a restituit taxa daca nu aduc dovada paltii...deci daca ANAF Targoviste i-a eliberat vechiului proprietar dovada ca nu a fost restituita taxa rezulta ca au verificat daca taxa a fost paltita sau nu (daca cele doua ANAF-uri lucreaza dupa aceleasi proceduri). Aici pare o contradictie intre cele doua ANAF-uri.

M-am prezenetat astazi la ANAF Bucuresti cu hartia de la ANAF Targoviste si surpriza...nu a fost acceptata pentru ca ei solicita in continuare o chitanta sau un ordin de plata a taxei de mediu. Vechiul proprietar nu are acesta chitanta, el spune ca a platit la achizitionarea autoturismului nou o chitanta de 6.800 RON care includea taxa de mediu si taxele vamale. Nu stiu daca aceasta informatie ar putea fi adevarata sau nu...poate nici macar nu a paltit taxa de mediu... ANAF Bucuresti mi-a transmis ca in anul 2007 au fost niste taxe speciale si din aceasta cauza nu reusesc sa gaseasca in baza de date informatia daca taxa a fost sau nu recuperata.

In acest caz nu stiu ce sa fac, nu am chitanta de la vechiul proprietar cum ca a platit taxa de mediu si nu stiu cum as putea sa procedez pentru inmatriculare.

Alta problema este ca a expirat termenul de 30 zile pentru inmatriculare. Eu am inregistrat la fiscal masina in termen dar nu am finalizat inamtricularea la politie. Sunt pasibil de amenda in acest caz?

Sper sa ma puteti ajuta cu sfaturi.

Va multumesc!

Liviu

Edited by LivuL
  • 1 month later...

Buna seara,

In luna si anul curent, am achizitionat un autoturism capacitate ciclindrica 1368.
Precizez ca sunt al 3 lea proprietar.

Primul proprietar a inmatriculat auto in 23.12.2008 (auto luat nou din reprezentata RO)
Al 2 lea proprietar PJ a inmatriculat auto in 07.06.2012.
Am mers la ANAF pentru eliberarea adeverintei aferente.
Am primit o hartie plina cu Ordonante de urgenta si hotarari si legi.
Am incercat sa deslusesc fiecare lege insa.....pauza. 
Am atasat hartia priita si pe scurt am sa va scriu cateva randuri din adeverinta primita:

Potrivit prevederilor cap III punctul 6.2 din Ordinul comun nr. 85/19.01.2012 si nr. 62/ 19.01.2012 pentru aprobarea procedurii de restituire a sumelor preb la art, 7, art.9, art. 12 din legea 9/2012 adeverinta nu se elibereaza in cazul auto care, la momentul inmatricularii, faceau parte din categoria auto exceptate sau scutite de plata acestor taxe.
De asemenea, adeverinta nu se elibereaza in cazut auto inmatriculate in perioada 15.12.2008 - 31.12.2009, carora le corespunde norma de poluare euro 4, capacitate sub 2000 cmc conform OUG 218/2008, auto ce au fost scutite.
Intrucat din documentatia prezentata rezulta ca prima transcriere a fost efectuata in data de 23.12.2008 si condform art III. alin 1 din OUG 218/2008 pentru auto M1 euro 4 si N1 euro 4 care se inmatriculeaza prima data in RO sau in alte state UE in perioada 15.12.2008 -31.12.2009, se excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare pentru autovehicule stabilita conform prevederilor OUG 50/2008, nu putem proceda la emiterea adeverintei care atesta restituire/nerestituirea taxei specilae ...etc etc.

Intrebari:
Cum a putut al 2 lea proprietar sa o inmatriculeze fara taxa?
Trebuie sau nu ca eu, al 3 lea proprietar, sa platesc taxa?

Multumesc anticipat!

poza.jpg

IMG-20160719-WA0003.jpeg