Vladutzfree Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Buna ziua, Am asa o intrebare. Sunt cetatean al Republicii Moldova, dar am si cetatenia romana. Vreau sa cumpar o masina cu numere romanesti si sa o inmatriculez in Republica Moldova. Sa zicem ca posesorul masinii are adeverinta Anaf. Ce trebuie sa fac eu, sau mai bine zis cum trebuie sa fac ca sa nu ies eu in pierdere. Ar trebui sa transcriu masina de pe mine si dupa transcirere si inmatriculare in Republica Moldova sa merg si sa recuperez taxa de mediu, da? Multumesc anticipat. Link to comment
nicolau Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Nu îți va fi eliberată pentru că autoturismul a fost înmatriculat fără a fi plătită taxa. Trebuie să plătești taxa de timbru pentru a face transcrierea dreptului de proprietate pe numele tău. Link to comment
CristiS Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Buna ziua! Am un autoturism fabricat in anul 2007 si inmatriculat in luna noiembrie 2007. Primul proprietar a fost Porsche Leasing iar eu am cumparat masina de la o firma de recuperari. Saptamana trecuta am vandut masina iar cei de la ANAF unde-si are domiciliul cumparatorul spun ca masina nu apare in baza de date si au tras concluzia ca trebuie platita taxa. Din cate stiu in anul 2007 exista obligatia platii taxei de poluare pentru absolut toate masinile noi, exceptie facand doar autoturismele inmatriculate intre noiembrie 2008-noiembrie 2009. Va rog, un sfat avizat, ce se poate face? Link to comment
Sache Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Pentru maşinile aflate în leasing, taxa de înmatriculare se plătea la final, după terminarea perioadei de leasing, dacă, ulterior, maşina era înmatriculată permanent. Află anul înmatriculării şi apoi verifică din nou la ANAF. Dacă nu s-a plătit taxă de înmatriculare pentru acest autoturism, noul proprietar va trebui să plătească taxa de timbru pentru a o putea înmatricula pe numele său. Link to comment
CristiS Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) In conditiile in care autoturismul v-a fi achizitionat in baza unui contract de leasing de la o societate de leasing, dupa data de de 1 ianuarie 2007, acest autovehicul intra sub incidenta taxei speciale la prima inmatriculare in Romania si va fi achitata de catre societatea de leasing. La sfarsitul perioadei de leasing, taxa speciala nu se mai datoreaza cu ocazia inmatricularii autovehiculului pe numele noului proprietar (OUG 110/2006). Autoturismul meu a fost inmatriculat la data de 27.11.2007 de catre Porsche Leasing. Nu inteleg cum putea evita plata taxei de inmatriculare!!! Mai mult de atat, raspunsul lor (in atasament) este unul evaziv. Ce pot face?Raspuns Porsche Finance.pdf Edited November 12, 2013 by CristiS Link to comment
Sache Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Cei de la ANAF, ce raspuns ti-au dat? Link to comment
CristiS Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Cei de la ANAF spun ca nu apare in baza de date... Am inteles ca singura varianta pentru a afla ceva este consultarea arhivei 2007 de la serviciul inmatriculari Bucuresti. Link to comment
Moderator Marius Posted November 13, 2013 Moderator Share Posted November 13, 2013 Nu ai depus încă o solicitare scrisă la DRPCIV? Link to comment
CristiS Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 (edited) Ba da, dar inca nu am primit nici nr. de inregistrare. Am trimis petitie online. Edited November 13, 2013 by CristiS Link to comment
Sache Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Ai rabdare, o sa ti se raspunda. Daca nu, mergi personal si depune o cerere la sediul DRPCIV. Link to comment
Tory79 Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Buna seara . Am o nelamurire , poate ma lumineaza cineva . Am cumparat in 2011 o masina opel astra caravan 2004 de la o persoana din targul de masini . Pe cartea de identitate a masinii figureaza primul proprietar in Romania , o societate din Bucuresti . Al doilea proprietar pe carte sunt eu . . Mentionez ca masina a fost prima data inmatrculata in Romania in noiembrie 2008 , deci taxa a fost platita . Cum pot afla daca s-a recuperat sau nu taxa auto de cel care a platit-o ? Si ce documente am nevoie ? Link to comment
dani88 Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 As dori sa imi spuna cineva cum pot evita cazul din exemplul dat mai jos de un coleg deoarece doresc sa imi cumpar un autoturism inmatriculat care are dovada anaf dar imi este frica sa nu fie si proces deschis in acest timp.Multumesc'Va salut !! Am si eu o intrebare ! Am un opel vectra C din 2005 si am platit taxa in 2012 si am depus dosarul pentru recuperarea ei, primul termen fiind in martie 2014!! Intrebarea e daca eu vand masina pana in 2014 , mai pot recupera taxa !??!Detin toate actele copie sau original !!Stiu ca cel care o cumpara are nevoie de o adeverinta de la ANAF precum ca eu nu am recuperat taxa !!Eu chiar daca castig procesul ....nu o s ma incurce faptul ca am scos acea adeverinta de la ANAF????VA multumesc anticipat !!!Sper ca am fost destul de clar cu intrebarile mele !!! " Link to comment
danieldnl Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Salut.ai rezolvat problema ?si eu ma aflu in aceeasi situatie cu tine .mersi Link to comment
mikevtr Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Buna seara si La Multi Ani! Va rog sa ma lamuriti si pe mine: Am vandut zilele acestea o masina inmatriculata in 2000 de primul proprietar si cumparata de mine in 2010. Bineinteles ca nu se platea taxa de poluare nici in 2000 si nici in 2010, masina fiind deja inscrisa. Acu, eu ma duc sa o radiez de la taxe si impozite, imi dau un CF ca am radiat-o, pe care-l dau noului proprietar. Noul proprietar se duce la Taxa si impozite S... sa-si deschida rol fiscal la masina. Intrebarea este daca il conditioneaza de plata taxei de poluare? ca sa-si deschida rolul fiscal Multumesc frumos, M. Link to comment
Alekzs33 Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Buna seara, Am si eu o intrebare, Am cumparat pe 25/12/2013 o masina din Bucuresti, care a fost inmatriculata pentru prima data in RO pe 09/09/2013. Proprietarul mi-a dat numai chitanta platii timbrului de mediu si decizia privind stabilirea sumei achitate la ANAF. Deci au trecut 4 luni de la plata timbrului de mediu. - Ca sa o trec pe mine am nevoie si de adeverinta ca taxa nu a fost recuperata? Daca DA, pot scoate aceasta adeverinta singur? din orice judet? Multumesc Link to comment
costyy73 Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 Buna ziua . De curand am achizitionat un Fiat Silo din 2001 ,inmatriculat in 18-12-2007 .Astazi am fost la ANAF sa depun cerere pentru adeverinta ,dar domnul de acolo mi -a luat CIV masini si a verificat in calculator si mi-a spus ca nu gaseste date nici de la masina nici ale propietarului,si mi-a recomandat sa aduc copia BI ,a propietarului ,ca se pare ca atunci in 2007 se platea taxa la trezorerie .Problema este ca Propietarul este plecat afara si nu am cum sa dau de el ,masina am cumparato de la un intermediar. Va rog sa imi spuneti ce este de facut in continuare ? Link to comment
SsB Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Buna Ziua! Am si eu o intrebare, va rog. Am cumparat o masina pe 23 decembrie 2013. In curand se vor incheia 30 de zile. Intre timp am avut o problema cu buletinul si acum trebuie sa imi fac altul. Din cate stiu, se elibereaza cam in 2 saptamani, ceea ce inseamna ca voi depasi termenul de 30 de zile pentru inregistrarea fiscala si la politie a masinei. Ce risc in acest caz?! Si ce pot face? Va multumesc! Link to comment
geo24frb Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Am si eu o intrebare. Am achizitionat o masina acum 3 ani, care am inmatriculat-o pe numele meu, iar acum din cauza preturilor asigurarilor, doresc sa o trec pe numele unui parinte. Taxa de poluare a fost achitata de proprietarul de dinaintea mea. Am vorbit cu el si nu a recuperat-o. Intrebarea este...la dosarul pentru la politie, pentru transcrierea actelor pe numele parintelui meu, am nevoie si de adeverinta de la fiscul de unde apartine fostul proprietar pentru a atesta ca taxa nu a fost recuperata? Link to comment
Moderator Catalin Posted January 19, 2014 Moderator Share Posted January 19, 2014 La poliţie nu trebuie să depui niciun dosar. Faci o confuzie, altă instituţie se ocupă de înmatricualrea vehiculelor. Link to comment
geo24frb Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 La DRPCIV...tot la politie au sediul...asta e mai putin important...vroiam sa stiu daca am nevoie la dosar sau nu de acea adeverinta... Link to comment
Moderator Marius Posted January 19, 2014 Moderator Share Posted January 19, 2014 Da, vei avea nevoie. Link to comment
geo24frb Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Am si eu o intrebare. Am achizitionat o masina acum 3 ani, care am inmatriculat-o pe numele meu, iar acum din cauza preturilor asigurarilor, doresc sa o trec pe numele unui parinte. Taxa de poluare a fost achitata de proprietarul de dinaintea mea. Am vorbit cu el si nu a recuperat-o. Intrebarea este...la dosarul pentru la DRPCIV, pentru transcrierea actelor pe numele parintelui meu, am nevoie si de adeverinta de la fiscul de unde apartine fostul proprietar pentru a atesta ca taxa nu a fost recuperata? Mentionez faptul ca, masina a fost inmatriculata pentru prima data pe 23 septembrie 2010, iar din ce am citit in deschiderea acestui subiect, inteleg faptul ca eu nu mai am nevoie de aceasta adeverinta pentru transcrierea autoturismului. Asa este? "Adeverinta nu se elibereaza: in cazul autovehiculelor care la momentul inmatricularii faceau parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite la plata acestor taxe in cazul autovehiculelor inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2010, pentru care, la momentul inmatricularii, taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule era zero Link to comment
costyy73 Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Vei avea nevoie de adeverinta ,numai in situatia in care masina ta la momentul platii taxei de poluare a fost zero (masinile cu Euro 5) la asta se refera textul citat de tine. Link to comment
cristialex04 Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Buna seara, imi puteti spune cat dureaza, estimativ, eliberarea acestei adeverinte si daca aceasta este necesara la inregistrarea masinii pe numele noului proprietar (eu sunt acela). Multumesc, Link to comment
livakhe Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 (edited) Salut Adeverinta nu se elibereaza: in cazul autovehiculelor care la momentul inmatricularii faceau parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite la plata acestor taxe in cazul autovehiculelor inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2010, pentru care, la momentul inmatricularii, taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule era zero aici am eu o intrebare:cum adik autovehicule inmatriculate intre 2007-2010 .eu am platit taxa de inmatriculare ptr auto personal masina autohtona din 2008.cum adik era zero? Deci ce fac?pot sa imi recuperez bani pe taxa sau nu?intampin probleme la vanzarea masinii? Edited February 19, 2014 by livakhe Link to comment
Recommended Posts