Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier cu victime


Kathya13

Recommended Posts

Buna. Am avut acum 2 saptamani un accident cu masina, eram in masina cu unchiul meu si prietena lui, ea conducand. Intr-o intersectie, nu a acordat prioritate si s-a izbit intr-o alta masina. Din toata masina, eu sunt cel mai grav ranita si trebuie sa stau in ghips 2 luni. Am incercat sa cad la invoiala cu ea, dar vad ca nu da niciun semn de impacare. Ce ar pati daca as da-o in judecata?

Link to comment

Ar fi trebuit sa suni la 112 dupa producerea accidentului. Ai fost la IML sa scoti certificat medico-legal? Sau la accident v-ati inteles si dupa aia careva a dató cotita?

 • Upvote 1
 • Downvote 5
Link to comment
 • Member

Daca are loc un accident cu victima la fata locului se deplaseaza Politia obligatoriu ,care in cazul unei vatamari corporale a unei persoane implicate in eveniment va intocmi dosar penal conducatorului auto vinovat!

Nu inteleg cum de in cazul tau nu a fost prezent si un echipaj al Politiei Rutiere ?Cel putin asa inteleg eu din ce spui tu?

Sau accidentul a avut loc pe pasune?Fi mai explicita!

 • Upvote 1
 • Downvote 4
Link to comment
 • Member

Auzi crix dar tu unde vezi ca a scris ca a fost si politia prezenta?Daca era si Politia  i se intocmea dosar penal si se putea constitui si parte civila fata de d-soara care a provocat accidentul!Daca cumva ai citit ea se intreba daca o poate da in judecata?Sau poate ai venit de la stropit cam parfumat si te-ai gasit sa tastezi si tu! :slapb:

 • Upvote 1
Link to comment

Daca nu stii, nu mai posta, ca lasi o alta impresie. Chiar daca nu anunta ei, o fac cei de la spital.

In postul de mai sus nu a spus nicaieri ca nu a fost intocmit dosar de cerecetare penala, ci doar a intrebat ce se intampla daca nu se impaca cu vinovatul si ajung in instanta. 

Cei ce se baga aiurea in seama, dandu-si cu parerea esti tu si celalalt. Macar stati in banca voastra si nu mai puneti astfel de intrebari. 

 • Upvote 2
 • Downvote 3
Link to comment
 • Member

Hai sa fim seriosi ... ca la UPU nu poate sa declare ca si-a rupt piciorul sau mana cazand de undeva sau alta ghidusie numai sa nu o bage in belea pe prietena unchiului ei?Am intalnit situatii.

Edited by cipri83
 • Upvote 1
Link to comment

Scuze, am uitat sa precizez. Da, am sunat la 112, si a venit politia, insa noi am fost transportati la spital. Am fost internata in spital, fiind suspecta de fractura la gat, insa dupa ce mi-au facut toata analizele necesare au descoperit ca am subluxatie atlanto-occipitala. Pentru ca am fost internata, am inteles ca i-au facut dosar, insa asteapta declaratia mea. Am crezut ca pot ajunge la o intelegere cu ea, insa mi-a zis ca ea nu are de unde sa imi dea bani si nu am decat sa o dau in judecata.Plus ca ea insinueaza ca eu as fi avut aceasta problema medicala dinainte sa fie accidentul, chiar din nastere, si pe baza ca am mai fost internata in spital mai demult (cand eram mica pe alte probleme medicale), nu vrea sa cada la intelegere si zice ca nu am decat sa o dau in judecata, ca oricum nu ea imi va plati, ci asigurarea.

Link to comment
 • Moderator

Nu mai este necesar să deschizi o altă acţiune în instanţă, dosarul de cercetare penală întocmit de colegii noştri îşi va urma cursul, iar tu te poţi constitui şi parte civilă în procesul penal. Nu trebuie decât să colaborezi cu poliţistul ce instrumentează dosarul, mai exact să te duci şi să dai declaraţiile necesare în care să povesteşti cu lux de amănunte ce şi cum s-a întâmplat. Acel coleg îţi va explica şi etapele prin care va trece dosarul, ce drepturi şi posibilităţi ai.

Cel vinovat de producerea accidetului poate a pierdut din vedere faptul că dacă veţi ajunge la proces, se poate alege cu o condamnare, care chiar dacă este cu suspendare, îi va rămâne în cazier şi în plus se poate alege cu permisul de conducere anulat. Asta înseamnă că îl pierde definitiv şi o să trebuiască să dea examen din nou, etc. De asemenea este important să obţii şi certificatul medicolegal şi să păstrezi legătura cu poliţistul ce instumentează dosarul.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

În astfel de procese instanţele de judecată acordă două feluri de despăgubiri. Aceste despăgubiri, ce au rolul de a compensa prejudiciile produse de accident sunt cunoscute mai popular ca fiind daune. După cum spuneam aceste daune sunt de două feluri:

 • materiale
 • morale

Nu trebuie să le confunzi.

 

Daunele materiale se stabilesc de către instanţă în funcţie de ce vei putea tu dovedi că ai cheltuit ca urmare a accidentului suferit. În această categorie intră de exemplu cheltuieli cu medicamentele sau contravaloarea unor bunuri distruse în accident, maşina, un laptop pe care îl aveai în maşină, chiar şi hainele rupte, geanta pierdută, telefonul şi absolut orice daună personală ce implică o cheltuială pe care nu ai fi făcut-o dacă nu se producea accidentul. Evident toate aceste cheltuieli trebuie dovedite în faţa instanţei prin facturi, chitanţe, etc.

 

Daunele morale sunt acele despăgubiri menite să compenseze nişte valori ocrotite de lege, cum sunt de exemplu suferinţa, ruşinea, reputaţia, etc. Tocmai de aceea în cazul accidentelor rutiere, acordarea unor daune morale de către instanţă este o adevărată loterie, iar în general acestea sunt simbolice.

 

Dar mai este drum lung până acolo.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 6 years later...

In seara de 25 aprilie am avut un accident cu victima.  In raportul medical al victimei reiese că nu are absolut nimic, neavând nevoie de internare sau absolut nimic, la declarați a declarat că nu are absolut nimic. Eu am avut permis de Anglia, am facut cerere de păstrare pana la soluționarea cazului. Mi sa eliberat dovada de circulație cu drept de conducere, am prelungit dovada de câteva ori. Acum nu mai vreau sa o prelungesc si cazul inca nu sa soluționat. Acum as dori sa va intreb daca stie cineva, perioada asta cat nu prelungesc dovada ex: 30 de zile se tine cont de ea si dupa soluționarea cazului, adică în loc de 90 de zile de suspendare sa imi dea doar 60 de zile? Si inca o intrebare : La permisul de Anglia se poate da redobandire 13 din 15 ? Va multumesc anticipat 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.