Jump to content
POLITISTI.ro

Lanterne bune pentru serviciu. Recomandări, sfaturi şi discuţii

TechnoCop

Recommended Posts

se poate, insa trebuie sa mai fac rost de o pocnitoare de lanterna si un led. "problema" este la pozitionarea ledului in oglinda, restul este doar rutina de lipire a unor fire.
pentru utilizatorii de android, pentru calcularea rezistentei in functie de tensiunea de alimentare si parametrii ledului, va recomand "electrodroid", un programel in care introduci acesti parametrii si-ti da valorile oprime, personal am "plagiat" dupa o lanterna "de-a gata" chinezeasca, ca mi-a fost mai usor sa citesc codul culorilor de pe rezistenta, ledul fiind identic.

Edited by serhente Garcia
  • Upvote 2

• 2 weeks later...

daca un "circuit" in care in loc de un prozaic bec pui un led si o rezistenta pe care ti-o poate calcula oricine cu minime cunostinte de electricitate ti se pare ceva extraordinar, da-mi voie sa-ti spun ca pozitionarea ledului ESTE cu adevarat marea bataie de cap.
pentru cei care asteapta "tutorialul", nu v-am uitat, dar in concediu fiind, nu am avut acces la materia prima ;)

ledul este asemanator acestuia
http://i.ebayimg.com/t/3p-1W-STAR-PRO-LIGHT-HIGH-POWER-WHITE-LED-LAMP-LIGHT-NO-HEATSINK-COOLER-/00/s/NTAwWDYyMQ==/z/LaAAAOxyF19SEPEO/$T2eC16JHJIkFHSGoPKLpBSEPENv7!!~~60_12.JPG

luat de pe academiei, de la coloane cu 4 lei, cu urmatoarele caracteristici:

1W/350 mA, 3.2-3.4 V, 90-100 LM
stabilind tensiunea de alimentare la 9V (6 baterii R20) si introducind valorile de mai sus in "calculatorul de rezistente pemtru leduri" din electrodroid (palicatie android free) a rezultat ca rezistenta de limitare a curentului sa fie de 17,059 ohmi. cum valoarea asta nu exista "standard" si pentru marja de protectie voi folosi una de 20ohmi/ 1w

ledului i-am improvizat 2 picioare din terminalele taiate de la rezistenta pe care apoi le-am lipit pe soclul unui bec "original" de lanterna si prin tatonari i-am gasit pozitia optima. va recomand sa il montati cu lupa spre oglinda (spre interior) asemenea unor becuri de la farurile auto.

sper sa va fie de folos :good:

• Upvote 3

• Membru

Iti recomand eu altceva cu toata increderea.... este si mai ieftina, si foarte buna... Raza mare, focalizare reglabila (cu lupa), din metal, rezistenta la apa, are si acumulator cu incarcator la 220V si suport pt 3 baterii de 1,5..... poate fi usor purtata la centura, si in plus....mai scrie si "Police" pe ea... :):naughty:

70 de lei

attachicon.gifPhoto-0001.jpgattachicon.gifPhoto-0002.jpgattachicon.gifPhoto-0004.jpgattachicon.gifPhoto-0005.jpg

Exact aceeasi lanterna am si eu ( atata tot ca nu scrie "Police" pe ea :(  ).Mi-am luat-o acuma 2 ani jumate si inca ma tine ca la inceput. Si nu vreau sa zic prin cate a trecut ( am scapat-o pe jos, am scapat-o de la etajul 2, chiar si in apa ). Da e zgariata si e ca vai de ea, dar e la fel de eficienta ! Cei mai buni 70 lei investiti ! :D

Edited by Albu
  • Upvote 1

• 2 months later...

Nu stiu cine este iceraoul dar  FENIX e intr-adevar varful tehnologiei in materie de lanterne .E adevarat ca preturile sunt peste posibilitatile noastre dar calitatea costa .Sunt zeci de clipuri pe youtube care dovedesc asta. Si culmea sunt MADE IN CHINA dar nu sunt chinezarii. Referitor la lanternele lungi cu 3xr20 din dotare nu le tinem decat in masini .Nu se pot purta pe centura ptr ca au in jur de 1kg iar iarna nu poti sa pui mana pe ele fara manusi ca risti sa faci reumatism. Nici ca performante nu stralucesc eu am una 3xAA cu lupa (modificata din 3xAAA) care bate mai bine si tine foarte mult iar greutatea si volumul sunt de  3ori mai mici.

• 3 weeks later...

Voi ati auzit de led-lenser?.......mica si extrem de eficienta.....originalul,normal.....fascicul luminos care bate la 150 m........e o diferenta fata de chinezarie,normal....si la calitate,si la pret....e in jur de 200 lei,dar merita fiecare banut....am doua buc. ,astept doritori.....

Personal sunt de parere ca,ar trebui sa nu te zgarcesti la bani si sa iti iei un lucru de calitate.Eu folosesc un ledlenser si sunt fff multumit de ea,bateriile ma tin cam jumate de an si vede fff bine.Plus ca faci investitia si 3,4 ani te folosesti de ea.Plus ca vine la pachet cu baterii si husa de centura.

Citeste pe net de cei de la Ledlenser si ai sa vezi ca is printre cei mai buni din lume in materie de lanterne.Acum tu sti cati bani vrei sa bagi in lanterna sau cati iti permiti?? Ca toti am vrea lucruri numai de calitate dar nu prea ni le permitem pe toate :)

http://www.easylight.ro/lanterna-led-profesionala-led-lenser-p7-2#

Inca ceva.....nu iti lua o lanterna mare pentru ca ai tendinta sa o ti pe bord in masina iar cand vezi un hot fugi rapid dupa el si uiti lanterna in masina(mi s-a intimplat cand eram mai tanar :) ) Ia-ti una mica care sa o ai tot timpul pe centura astfel cand fugi dupa cineva sa ai acces la ea fff repede.De multe ori o chestie din asta mica intr-un loc intunecat cu un hot care nare nimic de pierdut poate face diferenta intre a ramane viu sau a fi injughiat.

Edited by cristm
  • Upvote 2

• Membru

Eu am una din-aia chinezeasca de 40-50 lei de cativa ani su inca rezista . Mie mi se pare ciudat ca o lanterna mica sa coste peste 200-300 lei. Zici ca e facuta din aur... Si eu cumpar lucruri de calitate in general, dar unele nu isi justifica pretul.

• Upvote 2

Nu e din aur,doar contactii electrici sunt placati cu aur....nu e gluma! Si,ca orice echipament de calitate,costa putin mai mult,dar,cine stie,la un moment dat,poate face diferenta..... 

post-3768-0-45532700-1386782069_thumb.jppost-3768-0-63078900-1386782104_thumb.jppost-3768-0-95999900-1386782154_thumb.jp

pret 160 lei.

Edited by robydog

...iar asta e Maglite Led XL 100,made in U.S.A......putin mai mica,dar la fel de voinica ca Led Lenser.....pentru detalii,google.....

post-3768-0-42715200-1386784014_thumb.jppost-3768-0-03544800-1386784030_thumb.jppost-3768-0-76300800-1386784044_thumb.jp

Pret 180 lei

• Membru

Ai idee cati contacti plachezi cu un gram de aur? Crede-ma ca nu aici este valoarea. Pana la urma e o lanterna, nu cine stie ce minunatie tehnica, sau vreo inventie noua.

Daca scazi costurile de productie si pretul materialelor din pretul de vanzare cred ca o sa intelegi ce vreau sa spun.

Edited by bozo

Trebuia sa te faci economist.....e doar o oferta....consulta internetul si vezi preturile....nu prea apreciezi calitatea,din ce observ.....avantajul contactilor auriti e ca nu se oxideaza niciodata,cred ca e important....

Edited by robydog
  • Downvote 2

Robydog daca crezi ca o sa vinzi lanterne de 300-400 de lei aici inseamana ca tu esti platit in euro.

Recomanda ceva bun calitate/pret, avioanele lasa-le pentru altii!

Eu am o lanterna care m-a costat 10 lei de cativa ani si nu are ,,auriti"!

• Upvote 1

• Membru

Ti-am zis, nu aia au inventat contactii auriti, iar costul producerii lor nu e mare deloc. Cu un gram de aur plachezi mii de contacti si astfel de contacti sunt folositi si la alte lucruri (nu neaparat scumpe). Ca sa te lauzi cu asa ceva e doar marketing. Oricum toate postarile tale de aici suna a reclama proasta, iar rubrica de vanzari e in alta parte.

Nu trebuie sa fiu economist ca sa imi spun parerea aici, si parerea mea e ca nu merita atatia bani. De asemenea in raport cu veniturile noastre mi se par foarte scumpe.

Piata e plina de lanterne chinezesti, care sunt facute destul de bine, rezistente, cu leduri puternice si cel mai important la preturi accesibile.

Edited by bozo

Buna seara

Pana mai acum ceva timp ma aflam in cautarea unei lanterne bune dar si ieftine. Dupa indelungi cautari si scotociri am dat peste Ultrafire 502b. O lanterna foarte draguta, rezistenta si puternica. Cum pe la noi pe meleaguri era destul de scumpa (in jur de 80 lei doar lanterna), am apelat la fratii nostrii- chinezii :)) . Am comandat pachet complet : lanterna, 2 acumulatori plus incarcator , holster la doar 15 dolari . A sosit in 2 saptamani si pot sa spun ca e foarte buna.

• Upvote 2

• Membru

Si totodata poate ne ajuti si cu un link, am gasit modelul recomandat de tine dar fara acumulatori si holster. Pare interesanta.

Lanterna o am la serviciu si sunt in concediu, deci poze reale nu am. Insa pot posta aici link-ul de unde am cumparat-o si de asemenea o prezentare.

http://www.aliexpress.com/item/Ultrafire-502B-5-Mode-Cree-XM-L-T6-LED-Flashlight-Set-with-Battery-Charger/1008192653.html   (link-ul vanzatorului)

http://www.youtube.com/watch?v=y_I7zG725gA   (prezentarea)

Lanterna e identica cu cea din poze/prezentare. Eu am comandat-o cu 5 faze (full/med/low/strobe/sos) dar cred ca exista si cu 3.

• Upvote 1

Nu am avut timp sa o testez. Am bagat acumulatorul direct din cutie in lanterna si am folosit-o vreo 2 ore, in mod discontinuu (aprox 30 min aprinsa pe modul high, afara). Gasisem undeva si niste specificatii (in jur de 1-1,5 ore pe modul high) dar nu stiu cat de reale sunt. 

• Upvote 1