Jump to content
POLITISTI.ro

Cătuşe din plastic, de unică folosinţă sau coliere, bride ori şoricei

Roby

Recommended Posts

• Membru

Cine imi poate spune unde pot gasi coliere d-alea de plastic pe care le pot folosi in loc de catuse ? sau cand ai mai multi de incatusat si doar o pereche de catuse...Multumesc !

• Membru

Sper sa-ti fiu de folos, ceva de genul asta cauti?

catuse-plastic-negre-1.jpg

Daca da, gasesti pe military shop, miltec shop, shopmania etc. la 16-17 lei, insa nu stiu cat de bune sunt. :)

• Upvote 1
  • Moderator

La majoritatea magazinelor online de echipamente tactice sau militare găseşti. Vezi că există chiar cătuşe confecţionate special în acest scop pe sistemul colierelor respective. Caută pe google după "cătuşe din plastic" şi vei găsi destule magazine.

Eu am aşa ceva şi le-am folosit de câteva ori. Să nu le pui niciodată în faţă, numai la spate - se pot desface nu sunt atât de sigure pe cât par şi nici să nu-i laşi nesupravegheaţi vreodată pe cei încătuşaţi cu astfel de cătuşe.

Modelul pe care l-am cumpărat eu este destul de solid (mă refer la bridele ce îmbracă mâinile) de aceea sunt destul de greu de tăiat, mai uşor le desfaci cu un cuţit introdus la sistemul de zăvorâre.

Sincer, nu sunt atât de sigure şi deşi la prima vedere par mai "comode" de folosit, nu e deloc aşa. Tot cele clasice sunt sfinte, mai sigure şi mai uşor de manipulat, mai uşor de desfăcut, încătuşat, etc. Eu sincer nu le recomand.

Cam aşa arată cele câteva perechi pe care le-am cumpărat eu:

product5.jpg

Atenţie la preţ, am văuzut pe okazii că le vând la nişte preţuri nesimţite de aprox 25 lei. Media preţului am văzut că este undeva la 15 lei. Sincer eu nu aş da nici atât pe ele. Cele pe care le-am luat eu, le-am găsit la un preţ foarte bun, de 6 lei (de fapt cred că l-am luat repede pe cel de la magazinul respectiv, încă nu avea preţ stabilit şi cel mai probabil ni le-a vândut la preţul cu care le achiziţionează ei)

• Upvote 1

Atit eu cit si colegii mei am avut si avem asa ceva de mai multa vreme . Asa cum precizeaza Catalin vezi ca nu merita investitie de pret majora . Mai ales pentru faptul ca trebuie sa fii atent la sistemul ala de inchidere care , este facut dintr-un plastic care fortat putin se deschide imediat . Nu toate fac asa , depinde de lot . Noi am avut si ca cele din imagine si unele mai subtiri . Parerea mea tot cele vechi metalice erau mai bune , adica cele fara lant . Astea metalice cu lant , nu stiu ce defecte de fabricatie au dar , se blocheaza destul de des si am avut ocazia sa vad cum s-a apelat la descarcerare , cu foarfeca aia pneumatica a lor pentru a dezlega un figurant .   :)) Nici eu nu recomand aceste catuse din plastic deoarece puteti avea surprize, cind intoarceti privirea de la personajul legat . :)

Edited by Daniel
  • Upvote 1
  • Moderator

Eu am folosit cu mare succes astfel de bride/soricei folosit in comunicatii pentru legat cablurile de inalta tensiune! Suficient de groase si cu sistemul de inchidere metalic ( clema din interior este metalica, nu din plastic). Se gasesc la preturi foarte prietenoase, la pungi de 100 buc. In Bucuresti, le cumparam de la magazinele de electronice de pe strada Teiul Doamnei (cartierul Lacul Tei).

Atentie! catusele din plastic sunt o solutie provizorie, cand nu ai altceva la indemana. Spre exemplu, la o intrare dinamica intr-un imobil, colegii de la SAS imobilizeaza suspectii cu astfel de catuse, dupa care "predau" locatia catre lucratorii de politie judiciara, care vor folosii catusele clasice (se evita astfel situatiile penibile de tipul "astea sunt catusele mele"). Sau, la o adresa unde se vand droguri, apar clientii dupa ce s-a intrat la perchezitie (s-a mai intamplat!) si te trezesti cu 10-15 persoane care urmeaza sa fie imobilizate.

Edited by CITADELA
  • Upvote 2
  • Membru

In primul rand, vreau sa va multumesc pentru amabilitate si pentru diversitatea raspunsurilor...

De asemenea as vrea sa fac precizarea ca am catuse, unele negre :naughty:  nu cu lant ci precum cele din fotografie...si sunt foarte multumit de ele si le folosesc ori de cate ori situatia o impune....(ultima data azi, dupa ce am pus intrebarea pe forum si am mers la serviciu) :)

Eu am intrebat pentru ca ma interesau colierele astea de plastic (eu asa le numesc, ca electricienii) in eventualitatea in care sunt mai multi de incatusat si nu ai catuse suficiente. Adica cel mult doua perechi si vreo 3-4 agitati. Consider ca pe moment, in situatii de genul, sunt foarte utile si iti mai usureaza din munca. Stiu ca nu te poti baza pe ele, dar "la tara merge"  :clip:  Cred ca pe langa catusele de pe centura, nu ar strica 4-5 d-astea de plastic in plus  :good:

post-4553-0-58836300-1367611757_thumb.jp

Edited by Rober7
  • Membru

Am folosit coliere simple, 15-20 lei un set intreg din Bricostore. Cred ca au 50 de bucati. Daca ii strangi cum trebuie nu mai au cum sa scape.

Edited by bozo
  • Upvote 2
  • Moderator

Dacă i le strângi "bine", nu o să-i mai circule sângele şi i se învineţesc, se umfla ca nişte gogoşi palmele ...

Crede-mă că e "testată" treaba. Nu şi-a mai simţit palmele câteva ore bune păsăroiul.

• Upvote 2
  • Moderator

Apropos de colierele de plastic - pe post de catuse - poti sa porti 3-4 bucati, pe langa curea/centura, in paralel, decat sa le agati precum niste brelocuri in forma de cerc. Daca esti in uniforma, poti sa le ai la vedere, iar in civil, poti sa le bagi pe sub curea (daca porti tricou sau geaca, nu te mai stresezi). Nu mai zic ca poti sa le gasesti si alte intrebuintari, in functie de imaginatia fiecaruia ( mi-a trecut acum prin cap ca poti sa faci un garou la un accident de circulatie :naughty: )

• Upvote 2
  • 2 weeks later...

Gasesti mai ieftine la totalmag. Sunt vreo 8 sau 9 lei. Cu o bucla sau doua.

Si nu se agata ca si brelocul in forma de cerc, ca nu le mai desfaci.

Nu sunt facute sa se desfaca. Daca le desfaci, cu cutitul sau altceva, le poti arunca, oricum nu mai ai siguranta in ele.

Eu le-am probat pe un prieten de 110 kg la 1.90m, ca sa vad daca sunt sigure, iti pot spune ca nu a reusit sa le desfaca nici dupa 30 minute.

I le-am taiat intr-un final pt ca ii facusera sant in carne.

Despre ce catuse vorbiti voi, nu stiu, dar alea pe care le-am luat eu sunt sigure 100%.

• Downvote 1

Sfatul meu este sa nu mai cumperi nimic de acolo, mai devreme sau mai tarziu vei regreta. Majoritatea produselor de acolo sunt niste facaturi obscure. Fereste-te si evita acea firma, nu sunt seriosi!

Edited by Anonymous