Jump to content
POLITISTI.ro

Statul a fost invins. Cativa functionari au castigat in instanta cei 25 la suta pierduti la salariu.


Cristi

Recommended Posts

 • Moderator

6 funcţionari publici de la Primăria Voineasa şi doi magistraţi de la judecătoria Bălceşti au câştigat procesul prin care au contestat decizia guvernului care le-a redus salariile cu un sfert.

Măsura, parte a planului de austeritate, a fost aplicată în întreg sistemul bugetar şi a stârnit proteste sindicale.

Magistraţii vâlceani au dispus, prin două sentinţe, ca instituţiile care au decis tăierea lefurilor cu 25%, Ministerul Justiţiei şi Primăria Voineasa, să le returneze banii angajaţilor, în condiţiile în care reducerile sunt considerate ilegale, pentru că încalcă drepturile omului.

Hotărârea, care poate reprezenta un precedent, a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Pe rolul Tribunalului Vâlcea mai sunt alte zece dosare pe cauze asemănătoare.

Sursa aici.

Link to comment
 • Active member

se va ajunge la curtea constitutionala, care dupa cum se stie e cam portocalie...sansa e la CEDO, dar si acolo sunt manevre politice

Link to comment
 • Moderator

Asteptam cu nerabdare sa se judece recursul la Curtea de Apel Pitesti...ceea ce m-a frapat e ca primarul comunei Voineasa este cel care a intentat apelul...ma intreb, oare el nu e bugetar?hmmmt.gif

Link to comment

este obligat sa exercite orice cale de atac ordinara atit timp cit are o sentinta nefavorabila, altfel Curtea de Conturi ii va imputa banii. de aceea a facut recurs. daca va ginditii bine nu m-as bucura prea rapid deoarece in sistemul de drept cine cistiga recursul are dreptate. degeaba cistigi la Tribunal daca pierzi la Curtea de Apel. eu prefer sa pierd fondul dar sa cistig in caile de ataca :)

Link to comment

se va ajunge la curtea constitutionala, care dupa cum se stie e cam portocalie...sansa e la CEDO, dar si acolo sunt manevre politice

nu are treaba CCR cu hotararile judecatoresti. acestea pot fi cel mult nelegale.

sa speram ca vor castiga in recurs, eu le urez multa bafta( nu de alta dar ne trebuie tuturor)

Link to comment

insa nu uitati si de OUG 22 / 2002 privind executarea silita a institutiilor publice precum si posibilitatea Guvernului de a amina plata titlurilor executorii asa cum au facut in cazul magistratilor. vor avea o sentinta frumoasa, de pus in rama :) si cam atit.

Link to comment

In acest caz (daca hotararea devine definitiva si irevocabila, creeindu-se precedntul ) nu statul a fost invins ( acest lucru este doar o iluzie, statul nu pierde niciodata) ci putem spune ca dreptatea a invins ,fiind confirmata de justitie.

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Moderator

Bugetarii au câştigat în instanţă aprox. 973 de milioane de lei, drepturi de natură salarială.

Plata sumelor prevăzute în hotărârile judecătoreşti privind acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar reprezintă 0,2% din PIB-ul estimat pentru anul 2010. Şi, pe motiv că nu are aceşti bani, guvernul a decis că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti se va face eşalonat astfel:

 • 2012 - 34%,
 • 2013 - 33%
 • 2014 - 33%

„Executarea eşalonată a unor titluri executorii care au ca obiect drepturile băneşti nu este interzisă în niciun fel de Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului. :hmmmt:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.