Jump to content
POLITISTI.ro

Academia de politie sau academia militara ?


25aug

Recommended Posts

Buna ziua , deschid acest topic din dorinta de a afla si parerile voastre cu privire la aceasta intrebare . (daca s-a mai discutat acest subiect imi cer scuze).

 

Momentan am 16 ani [pe 25 august fac 17] , mai am 2 ani de liceu si ma gandesc la o cariera pt. viitor pentru ca niciodata nu e prea devreme pentru asta.

Tin sa mentionez ca ''am la activ'' 2 incercari esuate la LM insa asta nu ma va opri ca pe viitor sa mai incerc sa intru in armata/politie.

 

Intrebarea mea este , se merita ? Daca da pentru ce ati opta si de ce ? 

Pana acum cateva zile eram ferm convins ca vreau in continuare sa fiu militar si ca imediat dupa terminarea liceului sa fac AFT ,acum 2 zile mi-am adus  ca la centrul zonal (asta la incercarile pt liceul militar) recrutorii ziceau ca salariile sunt un punct de atractie ... asa ca am cautat pe net informatii despre salariul unui ofiter debutant (sub lt) si am constatat cu stupoare ca salariul ''atractiv'' nu e deloc atractiv , 15-16 milioane pe luna in cauza . Am stat un pic si m-am gandit , oare eu sunt constient de ceea ce vreau ?  Sa fim seriosi , 16 milioane pt. un ofiter e bataie de joc (in conditiile in care de exemplu un sofer de tir poate castiga 30-40mil pe luna unde mai pui ca firme din strainatate cauta oameni care stiu bine/foarte bine limba engleza , unele angajand si soferi fara experienta pt salarii de 1500-2000 euro pe luna) .

 

Deci , ca sa ajung la subiect , in politie cum stau lucrurile ? Salariile sunt tot la fel ? Dupa terminarea academiei de politie cam ce optiuni as avea (ma refer pe ce domeniu poti sa mergi in politie) ? Voi ce ati alege , academia militara , academie de politie sau niciuna ?

Tin sa mentionez ca as vrea sa candidez foarte mult pentru una din acest academii (mai tentanta e academia militara pt mine in momentul de fata) insa salariul NU reprezinta o atractie deloc..

Link to comment
  • Moderator

Tot la fel sunt salariile şi în poliţie, ba chiar un pic mai mici. În poliţie în schimb există stres, volum de muncă mare, pentru că e pământul plin de infractori.

În schimb în armată e relaxare maximă, vei deveni un expert în şeptică, table şi alte asemenea sporturi ale minţii. Acolo nu superi pe nimeni pentru că nu ai contact cu publicul, nu cercetezi infractori care să te reclame ulterior sau să te urmărească pe tine ori membrii familiei tale pentru a se răzbuna.

În plus ca ofiţer, acolo chiar te simţi şef. Ai nişte argaţi în subordine pe care îi poţi freca cu puţină căprărie, doar pentru a-ţi gâdila orgoliul şi astfel să ajungi acasă după cele opt ore de stat în unitate, complet relaxat, spre depsebire de poliţie, unde ca ofiţer, dacă nu eşti şef, munceşti la fel ca şi ceilalţi.

În plus, la armată fiind izolat şi neavând contact cu publicul, te bucuri şi de o altă percepţie ori imagine în societate.

Aşa că du-te la armată, mai ales dacă salariul reprezintă o atracţie.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator
 Voi ce ati alege , academia militara , academie de politie sau niciuna ?

 

Ai intrat pe un site al poliţiştilor să-i întrebi ce ar alege între o carieră în poliţie sau militărie?

Nu crezi că cei care frecventează acest forum au ales deja?

Link to comment

25aug eu zic să încerci la armată. Nu știu de ce, dar am impresia că ți se potrivește ca o mănușă această carieră. Tu ești genul care nu ar face mulți  purici prin poliție. Și o să îți spun și de ce. Pentru că pe tine încă de pe acum te interesează ”cașcavalul” iar mai devreme sau mai târziu o să bagi mâna în ”borcanul cu miere”, dacă înțelegi ce vreau să spun. O meserie cum este cea de polițist o faci în primul rând din pasiune și din dragoste pentru dreptate și adevăr. Ori tu nici măcar nu ai ajuns în sistem dar te interesează banii.

  • Upvote 1
Link to comment

25aug daca salariul te intereseaza cel mai mult eu zic sa iti incerci norocul ca sofer de tir,castigi destul de bine si nu iti bati capul cu infractorii sau mai stiu eu ce altceva. Cunosc soferi de tir care castiga foarte dar foarte bine si sunt mandri de meseria lor. Daca vei deveni politist si intri in sistem decat pentru recompensa financiara vei ajunge sa iti urasti meseria in scurt timp si zi de zi vei ajunge la birou cu un "chef" de te certi cu toata lumea. Poti urma AFT dupa care sa iti alegi o specializare in jandarmerie sau sa ramai in continuare in cadrul armatei. In 2 ani de liceu ai destul timp sa te mai lamuresti cam ce crezi ca ai dori sa faci in viata insa ideea este sa nu iei o decizie pripita pentru ca vei regreta enorm si iti spun din proprie experienta. Succes.

Link to comment

Multumesc de raspunsuri , in legatura cu cascavalul etc. Da mi-ar place foarte mult o cariera militara sau una in politie insa trebuie sa te gandesti ca ai si nevoie de bani daca vrei sa te intretii pe tine si pe eventuala ta familie , nu sunt un tip materialist de felul meu insa trebuie sa iau in calcul si salariul . 

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.