Jump to content
POLITISTI.ro

Valabilitate dovada inlocuitoare a permisului

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Mi-a fost suspendat permisul pe durata de 30 de zile.Am prmit dovada de circulatie de 15 zile.Pe dovada scrie doar:  Prezenta s-a eliberat la data de 23.04.2013 ora 10:07.

Intrebarea mea este cat pot sa circul propiuzis cu aceasta dovada fara sa fie fapta penala.Pana la data de 07.05.2013 ora 10:07?

Va multumesc,

Flavius Sfirlea.

Publicat (modificat)

Da-ne mai multe detalii,respectiv pentru ce fapta ti s-a retinut permisul de conducere?

Aceste sunt contraventiile pentru care se retine permisul pentru 30 de zile:

art 100 oug 195/2002

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii
contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către
conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate
şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept;
d) nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului;
e) nerespectarea regulilor privind depăşirea;
f) nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
g) neprezentarea la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat numai
pagube materiale, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2).

COnform art 111 alin (5) În situaţiile prevăzute la  art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3) lit. b) şi e),

dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile.
Poti conduce inclusiv in data de 08.05.2013,iar din data de 09.05.2013 curg zilele de suspendare,respectiv 30 de zile.
Modificat de Panter
Publicat

Pe dovada scrie pana când este valabila sau poate nu este cu valabilitate.

Publicat

Permisul mi-a fost suspendat pt pct 3 b)neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate

Pe dovada scrie clar :Prezenta s-a eliberat la data de:23.04.2013 ora 10:07 fiind valabila 15 zile .Deci este dovada cu valabilitate. Dar nu scrie exact ce inseamna aceste 15 zile.

Deci pot sigur sa conduc inclusiv in data de 8.05?Ca nu as vrea sa imi risc permisul pt o perioada mai lunga in caz ca nu este in regula.

Va multumesc.

Publicat (modificat)

Nu, poti sa conduci doar pana pe 07.05.2013, se socoteste si ziua cand ai primit dovada. Ma mir totusi ca nu scrie, pt ca in dovezi exista rubrica, valabil de la data de pana la data de.

Modificat de Rusy
Publicat (modificat)

Da, pana la ora 23:59.

Modificat de Rusy
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Mi-a fost suspendat permisul pe durata de 30 de zile.Am prmit dovada de circulatie de 15 zile. de pe data de 04.03.2016 pana la data 19.03.2016.

Intrebarea mea este cat pot sa circul propiuzis cu aceasta dovada.Pana la data de 19.03.2016 inclusiv????

• Moderator
Publicat

Exact ! Daca scrie pana pa 19.03, poti circula pana in acea zi, la ora 23:59

Publicat

buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul pe durata de 30 de zile.Am prmit dovada de circulatie de 15 zile. de pe data de 12.03.2016 pana la data 27.03.2016.

intrebarea este :  as putea renunta acum la acea dovada, pentru a primi permisul mai repede? adica: renunt in data de 20.03.2016 si sa il iau dupa 30 zile pe data de 19.03.2016?

cu respect.

Publicat

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru durata de 30 de zile pentru intentia de a depasii pe linie continua. Dupa trecerea celor 30 de zile in care nu am voie sa conduc , as putea conduce cu dovada pana la resedinta judetului care se afla la 70 de km , de unde trebuie sa imi ridic permisul de conducere ?  

• Moderator
Publicat

Nu ! Valabilitatea dovezii va fi trecut dupa cele 30 de zile...

Publicat

buna ziua,

in legatura cu intrebarea mea de mai sus?

"intrebarea este :  as putea renunta acum la acea dovada, pentru a primi permisul mai repede? adica: renunt in data de 20.03.2016 si sa il iau dupa 30 zile pe data de 19.03.2016?"

multumesc.

• 7 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Mi-am reînnoit permisul si am primit dovada inlocuitoare cu care am plecat in vacanta. Doamna de la DRPCIV m-a asigurat ca posta tine permisul 2 săptămâni si sa plec linistita ca il pot ridica la intoarcere.

Intre timp m-a sunat postarita si mi-a zis ca ei nu il tin decat 5 zile si sa-i dau seria de buletin ca il lasa in cutia postala.

Asta inseamna ca dovada mea nu mai este valabila si daca ma opreste politia iau amenda ca circul fara permis la mine? Apare in vreun sistem ca posta a livrat permisul sau ajunge ca declar eu ca nu am intrat inca in posesia lui?

Mulțumesc

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua, am si eu o intrebare, mi-a fost retinut permisul si in urma procesului verbal mi-a fost eliberata de catre politist o dovada de 15 cu drept de circulatie din data de 25.04 pana in data de 10.05

Nu inteleg daca asta inseamna ca pot conduce inclusiv in data de 10 sau doar pana in data de 09 pana la ora 23:59

Multumesc frumos !

• 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Acum cateva ore e posibil sa fi fost surprins de o camera cand am taiat calea unui taximetrist care circula cu viteza. Am fost cu el la politie si am dat declaratii, iar acolo ni s a spus ca vom fi contactati curand dupa ce o sa verifice camera respectiva. Poate neimportant, dar de mentionat, taximetristului respectiv i s a spart un telefon din cele doua pe care le avea pe bancheta in timp ce a frânat.

Daca cumva chiar am fost prins pe camere, ce pot patii? Tin sa mentionez ca dovada a expirat astazi (31.07.2024) iar incidentul a fost ieri, cand dovada era inca valabila, deci azi incep cele 60 de zile de suspendare. (neacordare de prioritate unui pieton)

Modificat de boczan
nu am precizat un aspect
  • Moderator
Publicat

Poți fi sancționat ca nu te-ai asigurat la schimbarea direcției de mers, dacă taximetristul avea prioritate și tu "i-ai tăiat calea" 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.