Jump to content
POLITISTI.ro

Retinere permis 30 de zile in pv iar in comunicare 60 de zile


dede0danutza

Recommended Posts

buna serara! am o problema, mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru neacordare de prioritate, dar pietonii au trecut prin spatele masinii mele, iar eu dupa ce am trecut de trecerea de pietoni am vrut sa fac o fapta buna si am lasat alt vehicul sa faca la stanga eu fiind pe drumul cu prioritate. in acel moment era aglomeratie pe strada si am vrut sa mai las si pe altii sa treaca chiar daca nu erau pe drumul cu prioritate,iar dl poloitist mi-a spus ca nu am acordat prioritate pietonilor.in fine asta e. dar problema e ca in procesul verbal scria ca mi s-a retinut permisul pe o perioada de 30 de zile iar azi am primit o instiintare de la politie ca mi s-a retinut permisul pe o perioada de 60 de zile. ce sa fac in acest caz?

 

Link to comment

Este posibil să fi acumulat 15 puncte de penalizare odată cu constatarea contraventiei de neacordare de prioritate pietonilor si din această cauză este posibil să fi primit cele 60 de zile de suspendare. Ce scrie pe procesul verbal de contravenție și pe comunicarea primită?

Link to comment

scrie termenul respectarii ( sper ca asta e, pt ca scrisul e cam nedescifrabil) = 30 zile si puncte de amenda in valoare de 600 lei si mai e ceva cu 4+1 

iar in comunicarea primita scrie: va facem cunoscut ca, pentru incalcarea la data de 20.04.2013 a prevederilor art. 100 alin 3 lit b din o.u.g. nr 195/2002 + art. 100 alin3. lit c, republicata,v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 60 de zile incepand cu data de 10.05.2013.

mai jos scrie sa nu conduc in aceasta perioada.

Link to comment

Suspendarea permisului ai primit-o pentru neacordarea de prioritate atât a pietonilor cât și a vehiculelor care au acest drept, dacă articolele postate de tine sunt corecte. 

 

 

Art. 100
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
......................................................................

b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept;

 

Art. 101
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
...........................................................................................
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public;
c) nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire.

 

Ai săvârșit două contravenții, respectiv neacordarea de proritate pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept. Ai primit pedeapsa complementară mai gravă și anume pentru cea de-a doua contravenție, adică suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile pentru neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept. Nu înțeleg ce este așa de greu.

Link to comment

multumesc mult pentru raspuns. nu e greu de inteles, am citit si eu articolele de mai sus, dar banuiesc ca trebuia sa se mentioneze si articolul 101, nu numai cele 2 articole,pentru ca in baza acelui articol daca e sa o luam asa cum ati scris dumneavoastra se suspenda permisul pt 60 de zile. asta nu era mentionat si trebuia mentionat si in procesul verbal.   

 

 

oricum va multumesc pt raspuns.

Link to comment

art. 101/3/a prevede suspendarea ptr 60 de zile in cazul producerii unui accident in urma caruia au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale din cauza neacordarii prioritatii de trecere.

 

perioada de suspendare de 60 de zile a fost calculata in baza HG 1391, reg.aplic. OUG195 

 

Art. 214. – (1) În cazul savârsirii a doua sau mai multor contraventii care atrag si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, constatate prin acelasi proces-verbal, perioada de suspendare se calculeaza prin însumarea perioadelor prevazute pentru fiecare fapta, fara ca aceasta sa depaseasca 90 de zile.

 

 

art. 100

b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului; (30 zile)
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept; (30 zile)

 

b+c=60 zile

 

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.