Jump to content
POLITISTI.ro

Retinere permis 30 de zile in pv iar in comunicare 60 de zile

Postare recomandată

Publicat

buna serara! am o problema, mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru neacordare de prioritate, dar pietonii au trecut prin spatele masinii mele, iar eu dupa ce am trecut de trecerea de pietoni am vrut sa fac o fapta buna si am lasat alt vehicul sa faca la stanga eu fiind pe drumul cu prioritate. in acel moment era aglomeratie pe strada si am vrut sa mai las si pe altii sa treaca chiar daca nu erau pe drumul cu prioritate,iar dl poloitist mi-a spus ca nu am acordat prioritate pietonilor.in fine asta e. dar problema e ca in procesul verbal scria ca mi s-a retinut permisul pe o perioada de 30 de zile iar azi am primit o instiintare de la politie ca mi s-a retinut permisul pe o perioada de 60 de zile. ce sa fac in acest caz?

Publicat

Este posibil să fi acumulat 15 puncte de penalizare odată cu constatarea contraventiei de neacordare de prioritate pietonilor si din această cauză este posibil să fi primit cele 60 de zile de suspendare. Ce scrie pe procesul verbal de contravenție și pe comunicarea primită?

Publicat

scrie termenul respectarii ( sper ca asta e, pt ca scrisul e cam nedescifrabil) = 30 zile si puncte de amenda in valoare de 600 lei si mai e ceva cu 4+1 

iar in comunicarea primita scrie: va facem cunoscut ca, pentru incalcarea la data de 20.04.2013 a prevederilor art. 100 alin 3 lit b din o.u.g. nr 195/2002 + art. 100 alin3. lit c, republicata,v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 60 de zile incepand cu data de 10.05.2013.

mai jos scrie sa nu conduc in aceasta perioada.

Publicat

Suspendarea permisului ai primit-o pentru neacordarea de prioritate atât a pietonilor cât și a vehiculelor care au acest drept, dacă articolele postate de tine sunt corecte. 

Art. 100
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
......................................................................

b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept;

Art. 101
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
...........................................................................................
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public;
c) nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire.

Ai săvârșit două contravenții, respectiv neacordarea de proritate pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept. Ai primit pedeapsa complementară mai gravă și anume pentru cea de-a doua contravenție, adică suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile pentru neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept. Nu înțeleg ce este așa de greu.

Publicat

multumesc mult pentru raspuns. nu e greu de inteles, am citit si eu articolele de mai sus, dar banuiesc ca trebuia sa se mentioneze si articolul 101, nu numai cele 2 articole,pentru ca in baza acelui articol daca e sa o luam asa cum ati scris dumneavoastra se suspenda permisul pt 60 de zile. asta nu era mentionat si trebuia mentionat si in procesul verbal.   

oricum va multumesc pt raspuns.

Publicat

art. 101/3/a prevede suspendarea ptr 60 de zile in cazul producerii unui accident in urma caruia au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale din cauza neacordarii prioritatii de trecere.

perioada de suspendare de 60 de zile a fost calculata in baza HG 1391, reg.aplic. OUG195 

Art. 214. – (1) În cazul savârsirii a doua sau mai multor contraventii care atrag si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, constatate prin acelasi proces-verbal, perioada de suspendare se calculeaza prin însumarea perioadelor prevazute pentru fiecare fapta, fara ca aceasta sa depaseasca 90 de zile.

art. 100

b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului; (30 zile)
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept; (30 zile)

b+c=60 zile

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.