Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Acțiuni ale polițiștilor în piețe

În cursul acestei zile, continuă acțiunile desfășurate de Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR pentru verificarea legalității operațiunilor de comerț. 15 piețe agroalimentare din Capitală sunt controlate la această oră.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., poliţişti ai D.G.P.M.B. şi specialiști în acvacultură.

Echipele mixte de control verifică 15 piețe agroalimentare din Capitală, respectiv punctele de lucru din cadrul acestora care comercializează produse din carne și pește. Vor fi verificate documentele de proveniență, modul de înregistrare a operațiunilor comerciale, dar și condițiile de depozitare ale produselor.

Reamintim faptul că, activitățile de control au debutat în 25 aprilie, fiind verificate punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, care se ocupă de comercializarea de mărfuri şi achiziţii intracomunitare. De asemenea, au fost verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte și au fost controlate, în filtre rutiere instituite în județele de graniță, pe autostrăzi și la intrările-ieșirile din București, autotrenurile care transportă astfel de mărfuri.

În urma verificărilor de până acum, poliţiştii constatat 83 de infracţiuni, din care 55 de evaziune fiscală. Prejudiciul total constatat a fost de peste 5.100.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 135 de tone de legume, fructe, pește și produse din pește a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Acţiuni ale poliţiştilor în pieţe

În cursul zilei de 30 aprilie a.c., Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. coordonează o nouă acţiune de combatere a evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alimentare de sezon, în special produse din miel, ouă şi vin.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., poliţişti ai D.G.P.M.B., precum şi poliţişti de investigare a fraudelor de la inspectoratele judeţene de poliţie, în cooperare cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, A.N.S.V.S.A. şi A.N.P.C. după caz.

Echipele mixte de control verifică documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare a produselor.

Acţiunea se desfăşoară în intervalul orar 09.00-12.00, în şapte pieţe din Capitală şi la depozite cu produse specifice, precum şi în trei pieţe din judeţul Ilfov. De asemenea, acţiuni similare se desfăşoară în toate judeţele din ţară.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Acţiuni în pieţe şi oboare

 

Poliţiştii au continuat acţiunile coordonate de Direcţia de Ordine Publică – I.G.P.R. pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor. În urma controlelor efectuate ieri, 3 mai, în 11 judeţe, au fost constatate 8 infracţiuni şi aplicate 1.083 de sancţiuni contravenţionale pentru diferite nereguli.

La data de 3 mai a.c., poliţişti din judeţele Bacău, Botoşani, Covasna, Harghita, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Mureş, Suceava, Vaslui şi Vrancea, împreună cu reprezentanţii Direcţiilor Sanitar Veterinare judeţene, au organizat şi desfăşurat activităţi preventive pentru verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi a respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor.

La acţiunile organizate au participat 109 poliţişti şi 69 reprezentanţi ai DSV-urilor judeţene.

Echipele de control au efectuat controale în 107 pieţe, 44 de târguri şi oboare şi 438 de societăţi comerciale. De asemenea, au verificat 1.739 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 1.083 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 46 prevăzute de H.G. nr. 984/2005 pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 146 prevăzute de Legea nr. 12/1990, pentru fapte de comerţ neautorizat.

De asemenea, au fost constatate 8 infracţiuni.

În urma controalelor au fost confiscate 600 de kilograme de carne şi produse din carne, în valoare de 64.121de lei.

Vaslui

Poliţiştii au depistat un tânăr, de 24 de ani, din comuna Ivăneşti, judeţul Vaslui, în timp ce comercializa 9 iezi, fără a avea documentele prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform dispoziţiilor art. 3 alin. 1 lit. b din H.G. nr.984/2005.

Iaşi

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Iaşi, împreună cu inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi au depistat un bărbat de 47 ani, din comuna Erbiceni, judeţul Iaşi care comercializa carne şi organe de miel fără îndeplinirea condiţiilor legale. S-a luat măsura retragerii de la vânzare pentru a fi ulterior distruse de către D.S.V.S.A., a două carcase de miel şi 9,5 kilograme de organe de miel, conform prevederilor art. 4 din H.G. 984/2005.

Bacău

Doi bărbaţi, ambii din comuna Homocea, judeţul Vrancea au fost depistaţi de poliţişti în târgul săptămânal din oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău, în timp ce comercializau porci vii fără a deţine documente de provenienţă. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor H.G. 984/2005.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 years later...

ACŢIUNE ÎN TÂRGURI ŞI PIEŢE, PENTRU VERIFICAREA OPERAŢIUNILOR CU PRODUSE AGROALIMENTARE

 

Poliţia Română a acţionat, în prima jumătate a lunii iunie, în târguri şi pieţe, pentru prevenirea și combaterea activităţilor ilicite cu produse agroalimentare. Astfel, poliţiştii au constatat 129 de infracţiuni, au aplicat 4.305 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.000.000 de lei şi au indisponibilizat bunuri în valoare de 187.277 de lei.

 

În perioada 29 mai – 14 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea și combaterea activităţilor ilicite cu produse agroalimentare.

 

Astfel, au fost organizate 568 de acțiuni, în cadrul cărora au fost angrenaţi 2.614 poliţişti, care au efectuat 2.550 de controale în piețe și târguri şi au verificat 6.648 de mijloace de transport.

 

În urma controalelor, au fost întocmite 91 de dosare penale, care vizează 129 de infracţiuni, dintre care 60 de evaziuni fiscale.

 

În cadrul dosarelor penale sunt cercetate 71 de persoane, dintre care 52 pentru evaziune fiscală.

 

De asemenea, au fost aplicate 4.305 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.006.833 de lei şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 187.277 de lei.

 

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 565 au fost aplicate la din Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

 

Exemplu:

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au oprit pentru control, în trafic, în zona punctului de trecere a frontierei Ruse – Giurgiu, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 36 de ani, din Vrancea.

 

În urma controlului, în autoutilitară au fost descoperite 1.800 de kg. de cireșe, provenite din Bulgaria, pentru care cel  în cauză avea o factură fiscală, în numele unei firme care însă este scoasă din evidență și nu este înscrisă în registrul operatorilor intracomunitari.

 

Cireşele, în valoare de 5.400 de lei, au fost confiscate de poliţişti, fiind ulterior predate la o societate de profil, pentru valorificare, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 2.000 de lei.

 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.