Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme la inmatricularea unui scuter


bogdanu

Recommended Posts

O poveste pe scurt : Nenea X vroia sa isi cumpere un scuter din italia , dar nu avea acte , si l-a rugat pe fratele lui Y care avea acte , sa o cumpere pentru el. Bun , nenea Y a luat motocicleta si a adus-o in Romania, si a facut imprumut de niste bani de la un preten Z pentru a pleca inapoi in italia si ia dat scuterul drept garantie pana ii da banii inapoi. Nenea Y nu i-a mai dat banii inapoi lui Z , si acesta s-a hotarat sa vanda scuterul lui nenea M (acesta sunt eu ). Deci eu am mers sa vad scuterul , functiona bine , avea un pret bun m-am indragostit , m-am uitat la acte avea urmatoarele ( Cartea de circulatie , unde scrie serie de sasiu , putere ,si altele, coorespundea cu scuteru, mai avea certificatul de proprietar care era cu numele lui nenea X , si un contract de vanzare cumparare romanesc facut de mana de nenea Z care avea scris de mana la vanzator numele lui nenea X si o serie de buletin la vrajeala, eu am zis ca nui problema ca merg eu la notar si fac unul ca lumea). Problema e ca imi trebuie copie dupa buletinul lui nenea X (asa mi-a zis notarul unde am vrut sa fac contract de v-c) , si nenea X nu vrea sa imi dea fiindca el e in italia si nu are incredere in mine , ca ii este frica ca ii fur identitatea sau nush ce idee are el in capusorul lui. Marea intrebare e : trebuie neaparat copie de buletin , a lui nenea X pentru a merge sa inmatriculez eu scuterul , sau cum fac ca sa imi dea o copie sau ce , ca m-am saturat . MULTUMESC FRUMOS DE RASPUNSURI SI SCuzati de povestea lunga si complicata.,SI INCA CEVA , CE ACT TREBUIE TRADUS CA SA POT MERGE SA IMI IAU NR PROVIZORII , SI APOI SA MERG LA rar , ITP SI ALTELE ??

  • Downvote 11
Link to comment
  • Moderator

Ai probleme cu vederea?

Care parte din fraza asta a regulamentului, nu ai înţeles-o:

Cel care postează trebuie să creeze topicuri cu titluri cât mai clare şi semnificative pentru discuţiile din forum, prin care să ofere informaţii despre postare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problemă. Cine mă poate ajuta?")

Rolul titlului este acela de a identifică uşor natură discuţiei/problemei după citirea acestuia.

Link to comment

ca sa iti fie eliberate numere provizorii nu este necesar sa traduci actele. Poti face acest lucru ulterior la depunerea dosarului de inmatriculare cand o sa ai nevoie si de un document de provenienta (contract de vanzare cumparare), cartea de identitate de la RAR si polita de aigurare auto.

Link to comment
  • 4 months later...
  • Member

Cum pot inmatricula un scuter daca exista doar un contract de vanzare cumparare si un proces verbal intocmit de Carabinierii din Lizzola?

In pv apare seria scuterului, in rest nu prea inteleg ce scrie in el.

Link to comment
  • Member

Nu mai pot edita postul anterior asa ca postez din nou.

Banuiesc ca trebuie sa merg la RAR pentru eliberarea CI, dar cei de acolo imi pot elibera CI doar cu contractul de vanzare cumparare si acel pv de la carabinieri?

Edited by BGeorge
Link to comment

Mergi la Rar si intreaba-i in ce mod iti pot elibera cartea de identitate. Acel contract de vanzare cumparare iti va fi util ulterior pt. inmatricularea/inregistrarea vehiculului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.