Jump to content
POLITISTI.ro

Topicul utilizatorilor de iPhone & iPad - aplicatii, sfaturi, stiri, etc

adyante

Recommended Posts

• Moderator

În iOS ai o optiune asemanatoare în aplicatia de telefon - "Favorite" sau cu două apăsări consecutive pe buton si iti afisează ultimele contacte apelate sau cu care ai schimbat mesaje. 

Eu chiar folosesc opriunea favorite.

• Moderator

Astă seară a apărut iOS 8.4.1

Această actualizare include îmbunătățiri și corecturi pentru Apple Music.

• Rezolvă probleme care puteau împiedica activarea bibliotecii muzicale iCloud
  • Rezolvă o problemă care determină ascunderea muzicii adăugate când opțiunea Apple Music de afișare doar a muzicii disponibile offline este activată
  • Furnizează o modalitate de a adăuga melodii într-o listă de redare în cazul în care nicio listă de redare nu este disponibilă
  • Rezolvă o problemă care poate determina afișarea unei ilustrații diferite pentru un album pe alte dispozitive
  • Rezolvă diverse probleme care afectau postările artiștilor pe Connect
  • Corectează o problemă din cauza căreia apăsarea butonului de apreciere nu funcționează conform așteptărilor în timpul ascultării postului radio Beats 1

• 4 weeks later...

Joaca cineva VainGlory?

Initial era disponibil doar pentru iOS, acum am inteles ca se gaseste si in Play Store.

Telefonul devine foarte atractiv. Rămăsese cam în urmă față de concurență, dar acum începe să recupereze. Pare un salt mult mai mare decît la alte generații de S-uri. Mă așteptam la un face-lift superficial care să mă lase rece, însă trebuie să recunosc că sînt impresionat.

• Moderator

Pe mine m-a impresionat si lopata. O sa fie excelenta pentru webdesigneri, pentru productivitate in general. Plus ca are un display de iti vine sa plangi. Sunt tare curios cum functioneaza Force Touch-ul ala la telefon, parca ma doare degetul numai cand ma gandesc la tehnologie. Oricum, trebuie sa recunoastem ca in materie de inovatie si design Apple da intotdeauna tonul.

Edited by Cristi

E mișto și lopata, deși la dimensiunea aia deja îți cam pui problema dacă mai merită să te complici cu tableta, în loc să-ți iei pur și simplu un laptop. :)

Într-adevăr, Apple dă adesea tonul, dar dă dovadă și de o dualitate surprinzătoare. Adică pe de o parte vine cu inovații, dar pe de altă parte se încăpățînează să refuze implementarea unor tehnologii și opțiuni pe care alții le au de ani de zile (încărcare fără fir, LED de avertizare pentru notificări, profiluri de sunet, etc.).

Edited by VladSoare

• Moderator

Apple nu e deloc un aşa mare inventator. Ei mai mult perfecţionează ceva ce deşi există, nu a prins. De exemplu butonul cu senzor de amprentă, exista chiar şi la laptopuri. Numai că implementarea lui nu a fost cea mai fericită, nu a prins. Apple când l-a implementat, a făcut-o de aşa natură încât să funcţioneze fără rateuri ca la alţii şi să devină cu adevărat util în folosirea telefonului. Şi evident a prins, iar ceilalţi, după ce au văzut cum se face, uşor uşor îl implementează şi ei.

Când cei de la apple vor implementa încărcarea fără fir, cu siguranţă va fi ceva care să fie cu adevărat util şi să simţi o diferenţă. Ei nu se grăbesc, testează bine şi implementează abia atunci când respectiva funcţie chiar aduce o diferenţă. În prezent, încărcarea fără fir mie mi se pare că face parte doar din categoria "dotărilor" inutile în viaţa de zi cu zi, ci bune doar pentru specificaţii şi lăudat. Spun asta deoarece pentru a se încărca telefonul, trebuie pus pe un fel de doc sau stativ. Diferenţa faţă de un doc normal este că numai trebuie înfipt în vreo mufă, ci doar aşezat acolo. Nu mi se pare vreo mare şmecherie. La fel şi cu ecranul curbat la margini de la Edge (sau cum se numeşte), nu prea te ajută la mare lucru, e mai mult pentru design. S-au grăbit să fie primii care introduc un ecran curbat deşi nu schimbă aproape deloc modul de utilizare.

Ecranul curbat e doar de design, nu prea ajută la nimic. Dar încărcarea fără fir e tare comodă. Îl pui pe stativ, îl iei, iar îl pui, iar îl iei, după cum ai nevoie. Cînd sună, sau cînd pleci din birou și vrei să-l iei cu tine, nu mai ai treabă cu cablul, ci doar iei pur și simplu telefonul, iar cînd te întorci îl pui la loc, și tot așa. Dacă vorbim de un telefon pe care-l încarci complet o singură dată și pe urmă te ține bateria două săptămîni, atunci într-adevăr, nu-i nici o diferență între cablu și wireless. Dar dacă vorbim de un telefon pe care trebuie să-l tot încarci mereu, mai mult sau mai puțin, de cîte ori ai ocazia, cum sînt smartphone-urile de azi, atunci plusul de confort se simte. Ikea deja a lansat mobilier cu încărcător fără fir încorporat. Vii acasă și pui telefonul pe birou, sau pe o etajeră, iar el se încarcă. La Starbucks au început să pună pad-uri de încărcare pentru clienți - cît timp îți bei cafeaua, lași telefonul pe el și se încarcă suficient pentru restul zilei, sau măcar pînă cînd ajungi la birou. Și așa mai departe. 

Sigur, e un moft. Dacă am trăit atîta timp cu cabluri, putem trăi și de-acum încolo. Dar pe de altă parte mofturile fac diferența. Iar ăsta e un moft atît de ușor și de ieftin de implementat, încît încăpățînarea celor de la Apple e greu de înțeles. Suspectez că-i vorba mai mult de orgoliu - le este rușine să folosească o tehnologie pe care a promovat-o concurența înaintea lor.

LED-ul pentru notificări este și el tot un moft. Dar e extraordinar de comod. Dacă nu-l ai, nu-i simți lipsa și nu înțelegi de ce l-ar vrea cineva. Dar cînd îl ai îți vine greu să te mai lipsești de el. Eu nu-mi iau mereu telefonul cu mine. Cînd mă întorc în birou, sau cînd cobor dimineața în sufragerie, văd de la zece metri, dintr-o singură privire, dacă am apeluri ratate sau SMS-uri necitite, sau orice altceva. Nu trebuie să iau mereu telefonul în mînă și să-i aprind ecranul ca să aflu dacă am pierdut ceva.

Sigur, nu-i mare lucru să ridici telefonul și să apeși pe un buton. Nu ai nevoie de LED. E un moft. Totuși, astfel de mofturi se adună, unul ici, unul colo, iar per total fac o diferență.

Telefoanele Apple sînt superbe, mie personal iPhone 6 îmi place la nebunie și sînt foarte tentat să mi-l cumpăr (sau mai bine zis eram, pînă să apară 6S), însă din păcate cînd mă gîndesc la tot ce pot face cu Galaxy S5 și n-aș putea face cu iPhone-ul, mă las păgubaș. Dacă m-aș apuca să enumăr toate aceste lucruri, probabil că 90% dintre ele ar fi numai fleacuri inutile, cărora un posesor de iPhone nu le simte lipsa. Dar pentru mine fleacurile astea fac diferența. :)

Pe de altă parte, nu exclud posibilitatea ca 6S-ul să-mi placă atît de mult, încît să decid că pot trece peste toate astea. Vom vedea mai la iarnă, cînd va ajunge și la noi și-l voi putea atinge. :)

Edited by VladSoare
  • Upvote 1

• Moderator

Există acele dock-uri şi pt telefoanele apple, atât OEM cât şi de la producătorii consacraţi de accesorii. Singura diferenţă e că trebuie pus în picioare în el astfel încât să fie conectată mufa. Deci dacă vrei să-l pui pe birou o poţi face exact la fel. Da, dacă s-ar fi încărcat în momentul în care intri în casă, ceva similar cu conectarea la wi-fi, atunci cred că s-ar justifica să-şi concentreze atenţia pentru a introduce o astfel de funcţie. Dar aşa, cum este în prezent, nu e deloc o diferenţă care să merite osteneala, din moment ce pentru încărcare trebuie pus tot pe un dock. 

Unele Samsunguri, LG-uri, cred că și Huawei-uri și poate și altele, au în partea superioară a feței un mic LED colorat. La Samsung, comportamentul implicit este destul de simplist: LED-ul clipește în albastru cînd ai orice fel de notificări necitite (plus o chestie complet inutilă, stă aprins roșu cînd se încarcă și verde cînd s-a terminat încărcarea - o prostie, pe care eu am dezactivat-o la mine). Există însă aplicații cu care poți schimba comportamentul și culorile după cum ai chef. De exemplu, la al meu am făcut ca LED-ul să nu clipească, ci să stea permanent aprins pînă în momentul în care îi aprind ecranul. La un apel ratat, se aprinde roșu. Un SMS necitit, albastru. Un mail nou pe GMail, roz. Un eveniment din calendar, verde. În felul ăsta, eu văd dintr-o privire ce-am pierdut în timpul cît n-am avut telefonul cu mine.

Pe telefoanele care n-au un astfel de LED încorporat, se poate simula ceva similar folosind blițul camerei. Pe S4 Mini, care n-avea LED, foloseam o aplicație care după un apel ratat sau un SMS necitit dădea încontinuu flash-uri, o dată la fiecare 15-30 de secunde (frecvența și durata flash-ului erau configurabile), pînă cînd aprindeam ecranul.

La iPhone, setarea de care zici face altceva. Îți dă flash-uri în timp ce telefonul sună, sau cînd primești un mesaj. E gîndită ca un ajutor pentru persoanele care nu aud soneria. Cînd telefonul s-a oprit din sunat, s-a oprit și blițul. Deci dacă ai fost plecat și revii, nu te avertizează că ai pierdut ceva. 

Cum spuneam, nu-i un capăt de țară. Dacă 6S-ul mă va impresiona suficient de tare, aș putea trece peste lipsa LED-ului. Sînt chestii minore, care luate fiecare în parte nu înseamnă mare lucru, dar puse la un loc aduc un plus de confort sesizabil. :)

Samsung LED.png

Edited by VladSoare
  • Upvote 1

• Moderator

Se pare că iOS 9 vine cu o mulţime de îmbunătăţiri care cresc performanţa, autonomia bateriei şi securitatea. 
Dacă aţi făcut actualizarea la iOS 9, vă rog postaţi aici ce funcţii noi aţi descoperit, ce probleme întâmpinaţi şi aşa mai departe. 

Personal am remarcat o îmbunătăţire considerabilă a autonomiei bateriei pe iPhone 5s. Chiar se vede o diferenţă notabilă în acest sens.

• Upvote 2

• Marius changed the title to iOS 9 - discuţii şi noutăţi ale sistemului de operare pentru iPhone, iPad etc.

Pe iPhone 4S-ul soției se mișcă vizibil mai bine decît iOS 8.4. Autonomia n-am urmărit-o.

Pe iPad Air-ul ei se mișcă aproximativ la fel, dar autonomia pare la prima vedere ceva mai bună.

E primul update de la Apple care vine cu îmbunătățiri evidente și care nu strică nimic. În general mi-e groază de update-uri, pentru că au obiceiul să strice la fel de multe lucruri pe cît repară, dar de data asta mi se pare că au nimerit-o la fix.

Am citit că ar fi fost probleme mari la upgrade, serverele sufocate, userii rămași timp de ore cu telefonul nefuncțional, etc. N-am observat nimic de genul ăsta. Chiar a doua zi, pe 17, le-am upgradat pe amîndouă fără nici o problemă. De altfel, treaba cu telefonul nefuncțional mi se pare o prostie. Cît timp se descarcă pachetul, telefonul merge normal. E nefuncțional doar pe perioada upgrade-ului propriu-zis, care durează cîteva minute și nu depinde de rețea sau de serverele Apple. Chiar m-a surprins că a mers ca uns, din România, imediat după lansare. Mă așteptam la timpi de așteptare lungi, dar n-a fost cazul. 

Edited by VladSoare

• Moderator

Eu am făcut update chiar în seara în care a fost lansat și nu am avut niciun fel de probleme, totul a mers normal și rapid.

Pe 5s merge super ok, iar autonomia a crescut simțitor. În schimb pe iPad 2 (din 2011) se mișca mai greu și am fost nevoit să dezactivez animația, iar acum se mișcă normal.

• 2 weeks later...
  • Moderator

IMPORTANT

Dacă aveti un abonament cu limită la traficul de date (internet) e bine să dezactivati noua functie introdusă în iOS 9, WiFi Assist.

Am citit pe un website IT că dacă aveti această functie activă există riscul să vă treziti cu costuri suplimentare pe factură. 

Noua functie e grozavă, practic dă o mână de ajutor transferului de date, atunci când esti conectat la o retea WiFi, "ajutând" cu ceva date prin reteaua celulară, atunci când este nevoie. E un lucru bun, dar pentru cei ce au internet nelimitat. 

În schimb pentru cei ce au limită de internet la abonament si memtin această functie activă se pot trezi că desi au accesat internetul numai când erau conectati la o retea WiFi, vor avea si consum de date celulare. 

Dacă vă aflati într-o astfel de situatie si doriti să dezactivati WiFi Assist, intrati în Setări/Configurări (Settings) > Date celulare (Cellular) si dati scroll până jos unde veti găsi functia Asistentă WiFi (WiFi Assist) - dezactivati-o.

image.thumb.png.d749a0aa189f8da6cc7f2061

• Upvote 2

Aduce un pic cu Download Booster de la Samsung, deși acolo filozofia e diferită.

În mod normal, dacă n-ai wi-fi, atunci telefonul folosește conexiunea celulară de date. Dacă ai wi-fi, atunci folosește exclusiv wi-fi-ul. Toate-s bune și frumoase cît timp totul merge bine. Dacă însă ai semnal wi-fi puternic, dar conexiunea la internet prin acel wi-fi are o problemă, atunci telefonul pierde accesul la internet. Și atunci trebuie să dezactivezi manual wi-fi-ul, ca să-l forțezi cumva să meargă prin rețeaua celulară. Dacă înțeleg bine, acest Wi-Fi Assist tocmai asta face: dacă vede că accesul la internet prin wi-fi nu e în regulă, atunci comută temporar pe conexiunea celulară. Mi se pare o chestie mișto, cu condiția să fii conștient de ea și s-o ții sub control dacă e cazul.

La Samsung ideea, deși apropiată, este oarecum alta. Telefonul poate să folosească simultan atît wi-fi-ul cît și conexiunea celulară, pentru a obține o viteză de transfer mai mare. Știe să-și tragă date pe două canale diferite și să le combine dup-aia. Nu știu dacă și iOS 9 știe să facă asta. Din cîte înțeleg, el se folosește de conexiunea celulară numai la nevoie, pentru a suplini un wi-fi cu probleme, și nu pentru a obține vreun alt avantaj.

În orice caz, mulțumesc de avertizare. Nu știam. O să verific diseară telefonul soției și o să-i dezactivez chestia asta. Nu se știe niciodată; mai bine să n-aibă surprize. :)

Dar nu găsesc opțiunea. :unsure:

La Configurări / Conexiune celulară văd ca în poza de mai sus lista de aplicații, după care urmează "Servicii de sistem", iar pe urmă vine direct "Resetați statistici". Nu e nimic între ele. :unsure:

• Moderator

Ce telefon ai? Dacă este unul mai vechi, e posibil să nu fie disponibilă opţiunea din cauza limitărilor hardware.