Jump to content
POLITISTI.ro

Legislatie vamala - auto


TudorB
 Share

Recommended Posts

Buna ziua. Am o intrebare careia inca nu i-am gasit raspunsul.

Am cumparat pe 15 aprilie un Renault Symbol din 2006. Am contract de V-C, V s-a scos de la finante (masina e inmatriculata pe numele lui, in Iasi), eu intre timp am depus pt schimbarea de buletin, il iau maine (23 aprilie). Dupa ce il iau, ma inscriu la finante, ma duc la RAR pt identificare si inscrierea noxelor, dupa incerc sa platesc timbrul de mediu (nu stiu daca ma incadrez cu timpul).

Problema este ca vreau sa merg cu familia la socrii mei de Pasti, in Rep. Moldova.

Mai mult ca sigur, pana atunci, nu voi avea decat RAR-ul (implicit eu voi fi trecut ca platitor de impozit pe masina) si eventual timbrul de mediu platit.

Ma intorc pe 6 mai, insemnand ca (daca depun pt certificatul nou de inmatriculare cand ma intorc) sunt in cele 30 de zile in care am voie sa circul cu vechiul certificat de inmatriculare (in care este trecut "Instrainat catre *numele meu* la data de 15 aprilie 2013" si semnatura Vanzatorului.

Intrebarea este daca pot trece vama SAU daca am nevoie de procura/contract de comodat cu "vechiul" proprietar, pe al carui nume este inmatriculata masina.

Sau...daca nu pot si trebuie sa-mi iau gandul :)

Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

din moment ce s-a intocmit contract de vanzare cumparare ai 30 de zile sa inmatriculezi autoturismul pe numele tau. Procura sau contract de comodat ar insemna sa fie incheiate in fals din moment ce exista un contract de vanzare cumparare deja incheiat iar acest lucru este mentinat si in certificatul de inmatriculare.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ok. Il inmatriculez in termen de 30 de zile, nu e nici o problema. Vroiam sa stiu daca este vreo posibilitate sa pot iesi pt 2 zile din tara cu ea de Pasti (in Rep. Moldova). Legal..bineinteles. Fiind inca inmatriculata pe vechiul proprietar, dar eu fiind proprietarul actual (dovada fiind contractul de vanzare cumparare si faptul ca inscriu masina la impozite si taxe pe numele meu (si poate reusesc sa fac si RAR-ul si sa platesc timbrul de mediu).

Link to comment
Share on other sites

daca precizez ca acel contract de vanzare-cumparare nu este legalizat (nu e intocmit la notar)? Curios ca in baza lui pot sa imi inmatriculez masina...dar nu stiu daca merge si la vama

Link to comment
Share on other sites

buna seara, vreau sa inmatriculez masina mea in RO , o pot aduce cu numerele ei de circulatie sau trbuie sa o aduc cu numere de tranzit????

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.