Jump to content
POLITISTI.ro

O noua generatie de aparate radar


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

In Uniunea Europeana se testeaza noul sistem ASSET - Advanced Safety and Driver Support for Essential Road Transport - o noua generatie de aparate radar, ce ar putea fi introduse in curand pe drumurile europene.

noileradarepolitie3.jpg

noileradarepolitie4.jpg

Noul radar are un sistem avansat de camere ce pot inregistra pana la cinci ilegalitati simultane.

Sistemul este dezvoltat de un consortiu ce cuprinde mai multe universităţi europene şi institute de cercetare şi este finanţat de Comisia Europeană. Testele sunt efectuate din 2008 în Finlanda si se vor incheia pana la sfarsitul anului viitor, iar aparitia pe drumurile europene este preconizata pentru 2013.

noileradarepolitie5.jpg

Sistemul are in componenta sa mai multe camere video foarte precise impreuna cu un scaner ce analizeaza vignetele intr-un timp foarte scurt, pe o raza de 150 metri. Sistemul poate trimite datele aproape instantaneu in calculatoarele poliţiei, fiind posibila sanctionarea imediata a conducatorul auto.

noileradarepolitie2.jpg

Sursa: gizmodo.com si guardian.co.uk

Link to comment
  • 1 month later...

Pretul de productie ajunge pe la 50-60.000 lire sterline insa vreau sa completez si eu cu informatia potrivit careia Universitatea din Iasi este un partener activ alaturi de celelalte universitati europene care au realizat aceasta masinarie demna de AXN SciFi...

Stima

Link to comment

Interesante sunt comentariile celor ce au avut contact direct cu acest ASSET, cel mai vehement fiind acela legat de securitatea datelor transmise in eter nu tocmai ok parte din date fiind cele cu caracter personal. In plus de asta accesul in sistem (pana la un punct) este oferit si altor entitati (in afara politiei) pentru ca verificarile si rezultatele acestora sunt online iar masurile se aplica, in mare parte, pe loc.

Oricum e un subiect stufos si nu stiu daca ar fi momentul ca statul roman sa investeasca bani intr-o tehnologie pe care nici americanii nu si-o permit (din spusele oficialilor de peste ocean).

Nu vreau sa fiu rautacios insa consider ca nu era momentul pentru dotarea cu MTH800 in conditiile in care pretul unui astfel de device asigura norma de echipare anuala pentru doi politisti. Dar asa ar trebui sa readucem in discutie renumitele autospeciale LOGAN achizitionate cu 80.000 euro/buc.

Stiu ca ne dorim dotare insa aceasta situatie imi aduce aminte de o secventa in care o familie de afgani se uitau la un film pe un TV plasma ce era asezat pe jos intr-un bordei din pamant (vazut personal nu din povestiri).

Comparatia poate ca e exagerata insa rezultatul e acelasi.

Sarbatori fericite

Link to comment
  • Moderator

Nici nu s-a pus problema dotării poliției române cu așa ceva, acest topic are doar un rol informativ. Să vedem și să cunoaștem și noi care sunt preocupările lumii civilizate în domeniu.

Link to comment

Taie lemne, bate cuie, spala vase si da la .... gaini de mancare.

Superb, magnific, filubilant si bilibistrocizabil, daaaaaaa' groapele da pa drumurili pa care urmaresc masinile infractoare si contraventionabile LE DETECTEAZA SI RAPORTEAZA ???

Link to comment
  • Moderator

Care e legătura dintre „groapele” drumurilor din țara noastră cu subiectul acestui topic, respectiv ce se întâmplă în lumea civilizată?

Dar asa ar trebui sa readucem in discutie renumitele autospeciale LOGAN achizitionate cu 80.000 euro/buc.

Chiar dacă nu are legătură cu subiectul topicului, să știi că prețul de achiziție pentru celebrele Logan-uri nu a fost atât. Așa se planificase acel tun, dar planurile au fost parțial încurcate, iar

Informațiile respective le-am postat chiar eu, pe acest forum, încă din martie 2010.

Nu spun că este un preț corect, doar spun că ulterior după renegocierea contractelor, nu a mai existat interes pentru a se mediatiza și majoritatea a rămas cu impresia că s-au plătit acele prețuri vehiculate inițial.

Link to comment
  • Moderator

Nu ai de ce să-ți ceri scuze, dar știindu-te o persoană apropiată polițiștilor și un membru cu vechime al acestui forum, măcar voi, cei apropiați nouă să cunoașteți cum stau întradevăr lucrurile în această privință. :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.