Jump to content
POLITISTI.ro

Percheziţii, urmăriri şi bunuri confiscate de Poliţia Frontieră


NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii, urmăriri şi bunuri confiscate în valoare de peste 141.000 lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat bunuri în valoare de peste 141.000 lei fără documente legale, în urma unei percheziţii domiciliare la locuinţa unui cetăţean român de pe raza judeţului Suceava.

Bunurile au fost confiscate iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În data de 15.04.2013, la nivelul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 12.15 poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe comunicaţia E 85, unui microbuz marca Mercedes. Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de poliţiştii de frontieră, continuând deplasarea în mare viteză spre localitatea Grăniceşti, jud. Suceava.

Lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii folosind semnalele luminoase şi acustice, dar la scurt timp, şoferul a intrat cu microbuzul în curtea unui imobil şi a închis porţile, refuzând să dea detalii cu privire la identitatea sa şi la bunurile transportate.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră, în baza autorizaţiei legale, au efectuat o percheziţie la imobilul respectiv, care aparţine cetăţeanului român Gavril G., de 50 ani, fiind descoperite impresionate cantităţi de bunuri pentru care bărbatul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă, astfel: 5.900 kg de zahăr, 3.600 litri lichid cu miros petrolier, 200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, 2.400 bucăţi aparate de bărbierit, 5.760 bureţi pentru lustruit pantofi, 14.400 recipiente cu soluţie pentru baloane de săpun şi 468 pachete absorbante.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit proprietarului imobilului, Gavril G., acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Totodată, întreaga cantitate de bunuri, în valoare de peste 141.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar microbuzul marca Mercedes, în valoare de aproximativ 15.000 euro a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor.

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.