Jump to content
POLITISTI.ro

Averile si veniturile liderilor de sindicat


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Liderii de sindicat din România sunt obligaţi să îşi declare averile şi veniturile, după ce parlamentul a adoptat noua lege de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Cateva exemple din randul liderilor de sindicat cu notorietate publică:

 • Iacob Baciu, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) - un venit anual de peste 130.000 de lei, adică un venit lunar de peste 10.000 de lei.
  Are în proprietate şapte terenuri agricole, trei terenuri intravilane, 800 de metri pătraţi de luciu de apă şi o casă, precum si un credit la bancă de 41.000 de euro.
  113190mare.jpg

 • Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS) - a câştigat anul trecut 239.000 de lei, 13.000 de lei salariu de sindicalist şi 3.000 de lei lunar de la trustul Realitatea.
  La capitolul salarii, a declarat şase surse de venit: 17.975 de lei plus 139.283 de lei de la BNS, 14.323 de lei de la Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, 10.395 de lei - membru CA al CNAS, 35.427 de lei - CA al Realitatea Media şi 21.420 de lei - membru al Comitetului Executiv al FRF.
  Are două apartamente şi un teren, mai deţine 10,2% din compania Interactive Commtech Developement SRL, precum şi un credit de 85.000 de lei.
  80672147.jpg

 • Vasile Marica, preşedinte Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe si Sindicatul Vamal Unirea - a câştigat 88.950 de lei, adică un venit venitul lunar de peste 7.400 de lei.
  Maşină nouă în 2010, două imobile, deţine un teren de 500 de metri pătraţi în Otopeni, un apartament de 98 de metri pătraţi în Bucureşti şi o casă în Otopeni cumpărată în 2008, declarand si un credit de 150.000 de euro contractat în 2008.
  vasilemarica.png

Link to comment

Eu ma tem nu de liderii sindicali bogati. Eu m-as teme mai mult de liderii sindicali saraci.

Asa cum ma tem de un presedinte care isi doneaza in fiecare luna salariul......

Link to comment
 • Member

Dar nu trebuie generalizat, eu cunosc un lider de sindicat, e un om normal, din cate stiu eu nu este bogat, dar e un adevarat lider si chiar colegii lui il lauda, pacat ca alte sindicate nu au lideri ca el, e oltean, mai multe nu spun...prietenii stiu de ce....emo-yessir.gif

Link to comment
 • Moderator

Obligativitatea preşedinţilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi trezorierilor federaţiilor şi confederaţiilor sindicale de a depune declaraţii de avere şi interese, este foarte posibil să dispară.

Camera Deputaților a adoptat tacit o propunere legislativă care prevede eliminarea acestora din categoria celor obligaţi să-şi declare averea şi interesele, aşa cum prevede, în prezent, Legea ANI. Iniţiatorii au considerat că liderii sindicali au fost cuprinşi, în mod abuziv, în categoria demnitarilor.

Termenul de dezbatere de 29 octombrie a fost depăşit şi propunerea legislativă se consideră adoptată tacit.

Senatul este Camera decizională.

Link to comment
 • Moderator

La mine la post da, sunt lider sindical...reprezint interesele colegei mele si ale elevului pe care il am in practica in fata sefului de post...ma pot considera lider sindical?naughty.gif

Link to comment
 • Moderator

E simplu...tot ce am pe numele meu e un credit pe 10 ani si o masina din 2002. Atat. E clar...nu ma incadrez in categoria liderilor sindicali.

Link to comment

Dar noi suntem demnitari sau cum de trebuie sa declaram averea? Ce imi place termenul asta, declaratie de avere...ce e aia avere?blink.gif

Avere e chestia aia care iti permite, in cazul cel mai rau, sa nu duci grija zilei de maine sau, in cazul cel mai bun, de ex. a lui Videanu sau a d-nei Udrea, sa cumpere rochie de 100 mii euro nevestei sau posete de 5000 euro. E o chestie care nu prea e intalnita pe la agentii de politie cinstiti. Tu stai linistit. Daca nu castigi la 6/49 nu vei afla niciodata ce e aia. Si nici eu!

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 year later...
 • Moderator

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru coruptie

60533473.jpg

Fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de coruptie.

Totodata, Tribunalul Bucuresti i-a interzis lui Marius Petcu unele drepturi pentru o perioada de zece ani. Fostul lider sindical trebuie sa-i restituie lui Petre Scrieciu suma de 1.398.400 lei si trebuie sa plateasca 15.000 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia poate fi atacata cu apel.

Marius Petcu a fost eliberat din arest in 20 iunie, ca urmare a deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar.

In 24 martie, el a fost prins luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce reprezenta o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

In 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata.

Sursa: mediafax.

Edited by Cristi
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.