Jump to content
POLITISTI.ro

Decizie de imputare


Recommended Posts

Buna seara,

Am primit o decizie de imputare pentru o suma maricica pentru bugetul meu. Am facut contestatie la comisia de solutionare a contestatiilor, insa conform persoanei care mi-a facut cercetarea prealabila, nu prea am sanse de izbanda, nici aici, nici la comisia de jurisdictie a imputatiilor. Cf. HG 121/1998, dupa epuizarea acestor cai de atac pot sa ma adresez instantei judecatoresti competente, insa avand in vedere incurajarea primita, as putea totusi sa trec la aceasta ultima varianta - actiunea in justitie, fara a mai continua cu caile de atac prevazute de HG 121/1998?

Link to comment

Nu, nu poti sa ajungi in justitie decat dupa ce urmezi procedura.

Sau faci contestatie azi la Comisia de jurisdictie a imputatiilor si peste cateva zile introduci actiunea ininstanta.

Mai multe detalii te rog.

Cercetare prealabila ? Pentru ce?

Eu stiam ca se face cercetare administrativa............

Edited by Elvis
Link to comment

Am primit decizia de imputare pentru incasarea necuvenita a indemnizatiei de chirie. In perioada in care mai locuiam in chirie, in 2010, proprietarul apartamentului a reziliat contractul de inchiriere. La sfarsitul lui 2012, in urma actiunii de verificare a situatiei contractelor de chirie, pe ultimii 3 ani, s-a descoperit acest fapt, asa ca s-a declansat cercetarea administrativa. In timpul desfasurarii cercetarii administrative, am declarat ca nu am stiut de rezilierea acestui contract, ca nu am primit nici un fel de dovada scrisa a faptului ca am platit chiria pe acea perioada, ca am martori ca am locuit in toata perioada acolo - mentionez ca in aceeasi situatie se afla si un coleg mutat ulterior la alta structura, cu care eram coleg de apartament - precum si ca am prelungit un contract pentru cablu tv si internet, incheiat pe numele meu, exact in perioada respectiva, pe acea adresa. Ulterior s-a declansat si cercetarea prealabila pentru constatarea existentei sau inexistentei vinovatiei in acest caz. Mai apoi, am primit si decizia de imputare, pe care am contestat-o, in baza art. 24 alin. 2 din HG 121/1998, ridicand excepţia prescripţiei răspunderii materiale, in termen de un an, avand in vedere faptul ca sunt de buna-credinta.

Asta e desfasurarea evenimentelor in cazul meu.

Link to comment

Ordonanţă a Guvernului nr. 121 din 1998 privind raspunderea materiala a militarilor, asta ar fi un punct de plecare pentru instanta, tu nu mai esti militar.

Daca lucrurile stau cum spui tu nu poate fi vorba despre o abatere disciplinara pentru ca tu nu ai stiut ca proprietarul a reziliat contractul. Daca ai stiut.....

La cercetarea administrativa si disciplinara a fost cineva cu tine de la sindicat sau CNP?

Perioda este cam mare si banuiesc ca suma este una frumusica.

I.P.J. -ul va incerca prin orice mijoace sa recupereze prejudiciul incepand cu data rezilierii contractului deoarece nu pot justifica cum ti-au dat banii.

Link to comment

Perioada este de 8 luni (octombrie 2010 - mai 2011) si am de platit 3700 de lei. Pentru unii poate sa nu para o suma mare, dar cand ai de platit si rata la apartament e mai greu sa platesti inca 500 de lei lunar timp de 7 luni. Nu am cerut asistenta de la sindicat sau de la CNP, pt ca nu m-am considerat vinovat in nici un fel. Oricum legat de sanctiune, ar fi ilegal sa se aplice una, avand in vedere ca fapta a fost "comisa" in urma cu peste 2 ani. Iar cf. art. 59 alin. 9 din L. 360/2002, sanctiunea disciplinara nu se aplica la mai mult de un an de la data comiterii faptei. Sunt "frontierist" si la IGPF se incearca prin orice mijloace recuperarea prejudiciului. Mai am inca 3 colegi in situatii similare cu a mea, care pot dovedi ca proprietarii au incercat sa eludeze prevederile legale privind plata impozitelor pe veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor, prin rezilierea contractelor de inchiriere si incasarea in continuare a chiriei, insa nu s-a tinut cont de asta la stabilirea imputatiei.

Link to comment

In contractul de inchiriere era prevazuta clauza ca rezilierea contractului se face doar cu acordul ambelor parti? Daca nu era, este greseala ta, pentru ca tu stiai ca ai obligatia sa anunti orice modificare si astfel erai protejat. Nu mai poti fi sanctionat disciplinar, ti se stabileste doar vinovatia, pentru ca numai in aceasta situatie banii pot fi recuperati pentru trei ani in urma.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.