Jump to content
POLITISTI.ro

ITP-uri si valabilitatea lor...


Mihalis

Recommended Posts

Buna ziua!...se poate efecuta ITP-ul in Romania a unui autoturism inmatriculat in Grecia?...sunt proprietarul masinii respective cu acte de rezident de 9 ani pe teritorul Greciei(acte inca valabile) si reintors in tara de 3 ani...cit timp pot circula pe teritorul Romaniei cu numar de inatriculare de Grecia?

Link to comment
  • Moderator

Da, autoturismele înmatriculate în străinătate pot fi supuse ITP în România.

În urma inspecţiei, RAR eliberează un document care este valabil doar pe teritoriul României.

Condiţia ca aceste autovehicule înmatriculate în alte state să li se facă ITP în România, este ca documentul de înmatriculare al autoturismului să fie adus în original la RAR.

Detalii găseşti aici:

Link to comment

reintors in tara de 3 ani...cit timp pot circula pe teritorul Romaniei cu numar de inatriculare de Grecia?

Residenta ta e de 3 ani in Romania? Ai domiciliu si card de identitate?

Stiu ca poti circula max 90 de zile, poate ma insel.

Ai asigurare valabila? Eliberata de Grecia?

Link to comment

in momentul acesta ca sa poti circula cu autoturismul in Romania ai nevoie de ITP valabil si asigurare din Grecia valabila.

ITP se poate face si in Romania doar la sediul RAR iar pentru autoturisme valabilitatea itp este de 2 ani dar doar pe teritoriul Romaniei.

Asteptam cu interes modificari legislative in domeniu intrucat se pare ca perioada de sedere a autoturismelor inmatriculate in alte state pe teritoriul Romaniei va fi limitata.

Perioada de 90 de zile desi este prevazuta in OUG 195/02 a devenit desueta odata cu intrarea Romaniei in UE si dechiderea granitelor tarii, nu se mai tine la vama evidenta intrarii autovehicului in Romania.

Pentru cei interesati privind efectuarea itp in Romania gasiti mai multe detalii in continutul OG 6 / 2012 pentru modificarea şi completarea OG 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică, publicata in Monitorul Oficial nr. 78 din 31 ianuarie 2012

Edited by 25tess
Link to comment

Da,am carte de identitate(CI) si domiciliul stabil in Romania,doar ca am stat si lucrat cu acte legale in Grecia timp de 9 ani,acte valabile si in prezent(de sedere si de lucru) pe teritoriul Greciei,doar ca m-am intors in tara din motive bine cunoscute problemelor din Grecia...reamintesc faptul ca autoturismul este inmatriculat pe numele meu dar este tot cu nr. de inm. grecesti...

Link to comment

Cum accepta firma de asigurare din Grecia sa asigure vehiculul in Romania unui cetatean cu rezidenta in alta tara si cu permis de conducere romanesc?

Ai grija ca in caz de accident o cam bagi pe maneca.

Mie n-au vrut sa-mi asigure motocicleta din Canada nici macar 2 saptamani. Raspunsul a fost clar, pentru 3 luni doar Canada (celelalte provincii) si US continentala fara Alaska.

Nu te juca cu banii tai nu e vorba numai de masina ta, ci de ce ai putea provoca.

E suficient sa-l bagi pe unu in spital chiar si pentru vina comuna, sa vezi atunci distractie. Nu mai borbesc de handicap in urma unui accident...

Eu nu va inteleg.

Edited by cezar1
Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara,

 

In primul rand imi cer scuze daca s-a mai intrebat asa ceva. Nu am reusit sa gasesc cuvintele necesare care sa imi afiseze un raspuns la intrebarea mea, daca exista unul.

 

Acum intrebarea daca ma puteti ajuta bineinteles cu un raspuns. Nu am apucat sa fac verificarea ITP mai devreme si am ajuns astfel foarte aproape de ultima zi. Pe talon e specificat la campul "data urmatoarei inspectii tehnice" data de 02.03.2015.

 

Intrebarea mea e daca pot sa mai conduc masina pana la un service care face astfel de verificari sau ar trebui dusa pe platforma?

Mai exact 02.03.2015 e ultima zi in care poate fi condusa sau in acea zi a expirat si nu se mai poate circula cu ea?

 

Multumesc.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua,

Bineinteles ca vin si eu cu o intrebare, care aduce o speta putin diferita (sper ca e la topicul potrivit).

Autovehiculul meu a fost importat din Romania in Norvegia, oficial, acum 3 ani de zile (primind numar si certificat norvegiene). Dupa acesti 3 ani, masina a fost exportata din Norvegia si acum se afla in Romania, cu numerele romanesti si certificatul masinii originale (nu a fost niciodata scoasa din circulatie din Romania si am platit in continuare impozit anual la masina in Romania).

In tara, ultimul ITP de pe anexa si din baza de date a RAR a expirat in 2015

Am efectual Testul EU (ITP) in Norvegia in mai 2016 (data la care a expirat in Norvegia echivalarea facuta de ei) si este valabil pana la 30.04.2018 (seria de sasiu confirma acest lucru, precum si documentul primit de la autoritatile norvegiene).

Cum procedez la RAR sa imi fie validata inspectia, avand in vedere ca nu doresc sa arunc din nou banii pentru un alt ITP. Cel facut in Norvegia este "EU Test", poate fi verificat si online si a costat suficient de mult.

Exista vreo solutie la aceasta problema? Sa sun la RAR sau se pricepe cineva aici?

Multumesc anticipat.

PS: mentionez ca detin documentele norvegiene de inmatriculare si EU Test in original. Placutele au fost returnate prin posta alaltaieri, pentru finalizarea exportului la autoritatile norvegiene.

Link to comment

Astfel de probleme le poți clarifica cel mai bine la RAR, ei sunt cei mai în măsură să te lămurească, însă dacă mașina are certificat de înmatriculare românesc plus plăcuțe cu număr românesc, pe acel certificat de înmatriculare trebuie înserată dată până la care este ITP-ul valabil, lucru ce-ți va fi certificat DOAR în România.

Mai exact, mergi la orice service autorizat RAR să efectueze această inspecție tehnică, și ai rezolvat problema. Repet, dacă mașina nu a fost niciodată radiată iar numărul de înmatriculare pe care îl are este cel atribuit de la început, nu ai ce face și trebuie să faci ITP-ul aici.

Dar pentru orice eventualitate mergi sau contactează RAR-ul cu toate că m-aș mira să existe o altă posibilitate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.