Jump to content
POLITISTI.ro

Voi putea sa mai dau de permis daca am fost prins conducand un scuter?


bogdan21

Recommended Posts

Am si eu o intrebare...am fost prins in timp ce mergeam cu scuterul si am fost chemat la sectie sa dau o declaratie.intrebarea este urnatoarea voi putea sa mai dau de permis?am fost princ cam acum 2 sapt-3....am intrebat pe cei de acolo de la sectie si mi-au zis ca voi primi o amenda dar de permis voi putea da...eu fac 18 ani in iunie..si mi-a zis un instructor chiar daca voi avea ceva la cazoer cand il.scot pe al 2-lea pot face o copie legalaizata dupa primu.asta e singura chestie care ma framanta permisu.in rest amenda nu conteaza o platesc.si ma gandesc ca daca era sa imi faca dosar penal nu mi-l faceau pe loc?si inca o intrebare cam dupa cat timp apare fapta in cazier?

Link to comment

in prezent esti posesor al unui dosar penal si esti cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.

oug 195/2002 prevede urmatoarele:

Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

art 24- (6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).

Succes la examen, respecta legea pe viitor si vei avea doar de castigat din asta.

Edited by 25tess
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.