Jump to content
POLITISTI.ro

Idee pentru adnotarea legii taximetriei de catre politie


yo3ies

Recommended Posts

Nu am stiut cum sa formulez titlul, dar ideea mi-a venit dupa ce am vazut ca astazi au protestat taximetristii ca tarifele ca aia din Ilfov ca alea alea ale lor.

Ideea mea este urmatoarea

Meseria de taximetrist sa fie asimilata soferilor profesionisti si sa existe obligativitatea tahografului pe masina si program de condus ca la orice alt sofer profesionist

Eu neavand permis circul mult cu taxiul si nu o data la doua trei vorbe schimbate dimineata pe la 11 am aflat ca respectivul era pe strazi de o zi in urma de pe la orele 16-18 ca nu isi facuse planul, totusi cred ca e obositor sa stai atat la volan, si tahograful ar fi o treaba buna

Link to comment
  • Moderator

În Madrid fiecare taximetru are o mare literă pe el. Aceea literă reprezintă ziua când nu are voie să circule, deci este obligat să se odihnească. Cam aşa au rezolvat spaniolii această problemă.

De exemplu, ăsta nu are voie să circule Joia (litera "J"), aceea este ziua lui de odihnă.

800px-Taxi_Madrid.jpg

Eu aş vrea să-i oblige prin lege să-şi compartimenteze maşina cu geam, atât pentru siguranţa lor cât şi a călătorilor.

Link to comment
  • Member

Eu as vrea sa ne compartimenteze noua masinile cu geam, atat pt siguranta noastra cat si a "clientilor" :)

Ar fi benefica o modificare in genul asta, dar e greu de aplicat, ai masini cu 2-3 soferi, nu poti pur si simplu sa pui o litera pe masina.

Edited by RPG
  • Upvote 2
Link to comment

O sa-i gasesca magnet si la tahograful ala sau o sa-i scoata vre-o siguranta cum fac TIR-istii. Cred ca nici treaba cu litera n-ar tine ar face inscriptii pe suport magnetic si le-ar schimba cum ar dorii ei doar de dragul de a fi pe masina.

Link to comment

la tahograful cu card combinat cu aparatul de taxat primul bon la ora 9 dimineata sofer cu card nr 5678 poate scoat ultimul bon sofer cu card 5678 la ora 18 seara. daca se vrea se poate trebuie doar corelat tahograful cu cardul din el si cu aparatul de taxat, vointa sa fie ca se poate. daca aparatul de taxat nu functioneaza decat cu cardul de sofer bagat, si daca sunt doua trei lucruri conditionate mu mai merge cu siguranta scoasa

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.