Jump to content
POLITISTI.ro

Camerele video de mare viteza folosite si de criminalisti


Catalin
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

Direcția, unghiul și viteza cu care un glonț intră în țintă sunt elemente esențiale pentru un criminalist. Studiul amănunțit asupra lor se face doar cu ajutorul camerelor de mare viteză.

Pentru a vă face o idee, trebuie să știți că televiziunea și cinematografia lucrează cu 29.97 cadre pe secunda în sistemul NTSC, 25 cadre pe secundă în sistemul PAL și respectiv 24 de cadre pe secundă în cazul filmelor. O cameră de mare viteză trece de un milion de cadre pe secundă, astfel că atunci când este redată în ritm normal, imaginile în slow motion sunt absolut spectaculoase.

Astfel de camere sunt folosite de criminaliști, dar și de producătorii de armament, camera de mare viteză ajută la studiul asupra comportamentului unui glonț la contactul cu diverse suprafețe dure. Cum ricoșează, cum se deformează și ce pagube produce sunt câteva din elementele urmărite la aceste teste.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Modelul de camera care se foloseste la aceste expertize si nu numai a fost inventat de o echipa de romani din cadrul companiei Vision Research din SUA, se numeste Phantom V 12 si a fost lansata in 2008, fiind folosita initial pentru filmarea clipurilor publicitare pentru Olimpiada de la Beijing.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.