Jump to content
POLITISTI.ro

Înselaciune masina cumparata - inselat de un samsar


radulescu

Recommended Posts

trebuie sa comunic totul unui politist....sunt noua pe acest site si nici nu stiu cum se procedeaza........acum vb cu un politist sau cu o persoana care se ocupa cu altceva?

Link to comment

Din moment ce ai intrat pe un forum al politistilor, normal ca urmaresc postarile tale multi politisti. Majoritatea politistilor au " +Members" si astfel iti dai seama cu cine vorbesti.

Link to comment

In general e cam greu sa faci ceva ........... e cam greu sa dovedesti faptul ca ai fost inselat ...eu lucrez cu astfel de oameni si ii cunosc ....majoritatea nici macar nu au masina pe numele lor ( daca este neinmatriculata ) ca sa nu o mai inscrie la financiar , prefera sa vanda masina facand un act de vanzare-cumparare de pe numele proprietarului strain direct pe numele dvs. . . . E destul de riscant sa achizitionati un astfel de autoturism fara a-l testa inainte , de preferat la reprezentanta , acestia putand afla istoria masinii daca au fost efectuate reviziile la reprezentanta . Trebuie de asemenea sa mergeti si la RAR , OBLIGATORIU , pentru a scoate un certificat de autenticitate la autoturism , astfel puteti fi siguri ca masina nu este furata . Nu trebuie decat sa aibe norocul sa "imprumute" masina cu actele in ea si . . . e ca si vanduta . Va urez succes , ar fi bine sa aveti mai multe detalii totusi

Link to comment
 • 3 years later...

Buna seara, practic am achizitionat o masina acum o luna jumate din botosani de la un asa numit samsar cred eu.

Eu cand am ajuns acolo abea am asteptat sa iau masina si sa plec, asta fiind fapt ca eu nu mam uitat pe acte cum trebuie, nu am facut contract si atata stiu ca il cheama Gigi.

Am cumparat un Audi A4 B6 2002 cu pretul de 2500 Euro, samsarul el nefiind proprietarul masini. Masina este pe firma si este radiata fiscal din 2012. Pe spatele talonului este scrisa data de 23.08.2012 cu stampila dar lipseste numele.

Eu incerc sa dau de proprietarul oficial al masini, am incercat sa sun si la firma dar nu raspudne nimeni. Am vorbit cu asa zisu domnul Gigi il legatura cu inscrierea masini pe numele meu, el de 1 luna ma tot fraiereste la telefon ca a vorbit cu proprietarul si ca se rezolva. Azi lam sunat mia spus ca a vorbit cu el [proprietarul] dar el nu este in tara si nu poate sa grabeasca rezolvarea.

Azi am fost la politie sa ma interesez ce e de facut, mi sa spus sa depun o plangere de inselaciune. Problema e ca eu nu vreau sa ajung pana acolo si nu vreau sa astept cine stie cat timp pana se rezolva procesul..

Vreau sa va intreb care ar fii cea mai usoara metoda de a rezolva aceasta situatie. Multumesc anticipat.

Ma scuzati daca am greseli de ortografie.

Link to comment
 • Moderator
în urmă cu 21 ore, Cubex1995 a scris:

Azi am fost la politie sa ma interesez ce e de facut

La care unitate de poliție ai fost? Unde, mai exact? 

Link to comment
On 14.03.2017 at 21:07, Cubex1995 a scris:

Vreau sa va intreb care ar fii cea mai usoara metoda de a rezolva aceasta situatie.

Cel mai simplu ar fi fost să ne întrebi înainte de a cumpăra autoturismul de la un intermediar!
Problema se rezolva pe cale amiabilă sau, dacă nu, în instanţă, în urma unei plângeri penale.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Asta nu e fapta penală şi degeaba depune plângere, doar iroseşte vremea. Nu vă înţeleg de ce daţi asemenea sfaturi şi încurajaţi oamenii să depună plângeri penale pentru nişte litigii civile/comerciale, care se află în competenţa de soluţionare a instanţelor civile. 

 • Upvote 2
Link to comment

In miercurea Ciuc am fost mi sa zis sa depun plangere pentru infractiunea de inselaciune. Pe cale amiabila incerc deja de 1 luna si imi tot zice ca a vorbit cu proprietar dar e plecat din tara..eu Luni merg la botosani. Macar retalonare daca e sa imi faca daca fiscal nu imi da.

Link to comment
 • 2 months later...

Bună seara,am și eu o probleme!a asemănătoare. Faza este că am înregistrat toate convorbirile cu samsarii,numai că polițistul de caz,m-a luat tare de la început spunând că euunt de vina,că nu știu egile țării.

Chiar a și trimis el,cu toate că eu am plătit avocat,am deschis caz penal, dar polițistul trimis cu propunere de clasare.

Cum e posibil așa ceva?

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

E normal şi firesc pentru că problemele descrise aici nu sunt fapte penale şi drept urmare nu intră în competenţa poliţiei. Scrie şi mai sus destul de clar pentru cei ce au capacitatea intelectuală necesară să priceapă.

On 16.03.2017 at 12:09, Marius a scris:

Asta nu e fapta penală şi degeaba depune plângere, doar iroseşte vremea.

Cei care nu reuşesc să înţeleagă, o dau înainte cu aberaţiile ăstea referitore la înşelăciuni şi alte închipuiri. 

Orice neînţelegere sau conflict ivit între vânzător şi cumpărător ca urmare a unui raport juridic civil (vănzarea-cumpărarea unui bun), cu privire la modul cum acestea îşi exercită drepturile şi îşi îndeplinesc obligaţiile este un LITIGIU CIVIL, ce poate fi soluţionat de instanţa de judecată.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,

 

Am cumparat un autoturism de la un samsar. Suma platita a fost mare, tocmai in speranta ca masina o sa fie Ok. Nu sunt mecanic si nu ma pricep foarte bine la a evalua o masina....Imediat dupa ce am cumparat-o, nu am avut bani sa merg la service. Am ajuns acum cateva zile pentru ca masina prezenta niste zgomote ciudate pe fata. In acel moment am aflat de la mecanic ca masina suferise un accident major in fata si probabil toata fata a fost schimbata iar reparatia caroseriei nu a fost efectuata decat intr-o foarte mica masura.

Ca si daune ar fi : partea din fata a cabinei prezinta niste fisuri ascunse cu un soi de mastic, rotile nu mai sunt aliniate si lonjeronul este fisurat.

Credeti ca pot face ceva in aceasta problema? Masina a costat destul de mult, iar reparatia este evaluata la peste 2000 euro, in conditiile in care am mai bagat in masina 8000 lei reprezentand reparatii.....

Samsarul poate fi acuzat de inselaciune?

 

 

Cu respect,

Marius

Link to comment
 • Marius changed the title to Înselaciune masina cumparata - inselat de un samsar
 • 3 weeks later...

Buna ziua, Am achizitionat o masina second-hand, cu privire la care proprietarul mi-a garantat ca nu a fost implicata in niciun accident si mi-a prezentat o foaie emisa de Auto Erebus, ce cuprindea concluziile unui test auto efectuat si unde se preciza expres ca masina este ok, nu are elemente revopsite sau inlocuite, etc. Ulterior, cand am vrut sa ii fac CASCO, toate firmele au refuzat pentru ca masina a avut o dauna majora in trecut. Am mers la Auto Erebus sa intreb ce este cu testul prezentat de vanzator si mi-au spus ca hartia este un fals pe care vanzatorul l-a realizat, ca nu au eliberat asa ceva si vanzatorul nu s-a mai prezentat la ei din luna Iunie 2018. Suma platita pe masina este una destul de mare si avansata vanzatorului tocmai in ideea ca masina este in perfecta stare si are putini km. Acum situatia este cu totul alta, pentru ca daca as fi stiut de la inceput nu as fi cumparat-o si as vrea sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea sa fac sa mi recuperez banii, vanzatorul sa si ia masina dar sa suporte si consecintele legale? Multumesc

Link to comment
 • Member

Art. 244  Noul Cod Penal

1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

 

E simplu, nu te împaci cu cel care ți-a vândut mașina.

Edited by BGeorge
 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 months later...

Buna ziua.

Va supun atentiei urmatoarea situatie in care ma aflu:

Sunt intr-un proces civil si penal cu doi samsari de masini. Unul a postat anuntul cu masina, cu celalalt m'am intalnit sa vad masina si i'am dat banii, ramanand sa imi dea fiscalul in ziua urmatoare.

Pe talon exista un singur proprietar iar pe spatele talonului scrie "instrainat catre..." aparand numele unei doamne, a carei copie de buletin mi'a dat'o cel care a venit cu masina.

Povestea era ca doamna este matusa celui care a pus anuntul si care l'a rugat pe prietenul lui sa vina sa vad masina.

Intre proprietarul de pe talon si acea doamna exista un contract de vanzare cumparare scris la masina de dactilografiat si exista doar semnatura vanzatorului, a doamnei lipseste.

Am verificat la fisc, doamna nu are masina declarata.

Bineinteles ca la politie au avut cu totul alte declaratii fata de probele audio care sunt luate in considerare la proces.

Intrebarea este unde trebuie sa ma duc sa vad daca este un fals in acte (ma gandesc ca si pe talon si pe contract este o semnatura falsa, a unuia dintre samsari) si de ce politistul de caz nu a observat aceste lucruri.

Eu respect politia romana si stiu ca sunt doar cateva "uscaturi" in "padurea" dvs si mizez pe faptul ca ma vor citi si ma vor sfatui politisti de bine.

Multumesc.

Link to comment
 • 10 months later...

Buna ziua , in data de 1.11.2019 am achizitionat o motocicleta de la asa zisul ei proprietar , mi-au fost inmanate talonul si cartea de identitate a vehiculului , in momentul in care am insistat sa facem contractel de vanzare cumparare , respectivul m-a convins ca nu mai are rost sa pierdem vremea ca este tarziu si ca oricum trebuie programare la primaria sectorului 2 Bucuresti , verificand aceste informatii m-am convins ca are dreptate in privinta programarii . Am stabilit de comun acord ca sa-si faca el programare si in maxim 2 zile imi trimite contractele stampilate pentru a putea transcrie motocicleta . Timpul a trecut , urmand sa aflu ca de fapt el nu este proprietarul din acte al motocicletei , dupa ce am luat legatura cu proprietarul din acte , m a asigurat verbal ca este lipsit de orice vicii ascunse si sa stau linistit ca in maxim 1 saptamana imi trimite el contractele , astazi in data de 15.01.2020 am aflat ca el are amenzi neplatite in valuare de 5580 de lei si nici nu-mi mai raspunde la telefon . Mentionez ca in momentul in care i-am cerut celui care mi a vandut motocicleta sa se legitimeze a spus ca a uitat buletinul la post ( fiind si el politist ) . Exista vreo cale de atac legala prin care pot sa-mi primesc certificatele fiscale ? Ms!

 

Edited by dorobantuandrei92
Link to comment
 • 3 months later...

Buna ziua ! 

Acum 2 zile am cumpărat un autoturism marca vw și pe drum când mă duceam acasă am observat mai multe probleme de care nu știam și aș vrea să îmi recuperez bani înapoi și să îi dau masina. Ce as putea sa fac ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.