Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se calculeaza vechimea in Ministerul Administratiei si Internelor


MoDeRat

Recommended Posts

O intrebare as avea si eu daca ma poate ajuta cineva .Am vechime in Ministerul de Interne 19 ani din care 13 sunt ca si sergent angajat cu contract.Anii astia sunt socotiti ca si vechime in M.A.I.? sau doar dupa ce ies la pensie?....doresc o lamurire daca se poate, intrucat am intrebat si la sindicat si nimeni nu mi-a dat un raspuns pertinent.

Edited by Kmcoio
Nu inteleg rostul atasamentelor dvs. Va atrag atentia ca nu toleram publicitatea de niciun fel, cu atat mai mult mascata. De asemenea, nu mai scrieti cu majuscule, intrucat se considera ca tipati la interlocutori. Cu stima!
Link to comment

Moderat anii de vechime se socotesc indiferent daca ai lucrat in minister sau nu.

Puteai sa fi lucrat si in M.A.N. ca sergent angajat pe baza de contract.

Sporul de vechime se calculeaza, cel putin pana acum ,in trepte din 3 in 3 ani. Adica treapta 1, 2, 3 s.a.m.d.

Prima treapta ti-o acorda la 3 ani.

Sporul de fidelitate se acorda din 5 in 5 ani tot in trepte. Prima la 5 ani.

Daca ai lucrat inainte de armata , inclusiv armata se calculeaza ca si vechime in campul muncii.

Da-mi mai multe detalii si iti raspund.

Edited by Elvis
Link to comment

Intra pe site-ul prolexului la legislatie politie, acolo ai sa gasesti un tabel comparativ legeaveche/legea noua privind pensionarea, cu tot ce te intereseaza, conditii, vechime stagii,tipuri de pensionare, penalizari etc. Lectura placuta si pensie mica... dupa cum ai sa vezi !

Link to comment

Prietene, se calculeaza asa:

Cat ai fost pfac (mac, etc) se calculeaza ca vechime in munca la pensie. Totodata se ia in calcul la sporul de fidelitate (care dispare de la 01.01.2011) ca vechime in structurile de siguranta nationala si ordine publica. Nu ti se ia in calcul ca vechime in MAI ca politist. Adica daca vrei sa iesi (sau esti nevoit) la pensie de boala sau anticipata nu se ia in calcul ca vechime in politie la calculul celor 15 ani obligatorii. De asemeni nu se ia in calcul ca vechime in grad sau la acordarea de ordine si medalii. In unele inspectorate PF, SNPPC a luat masura chemarii in judecata a MAI pentru a recunoaste aceasta vechime ca vechime in serviciu ca militar, cu tot ceea ce decurge de aici.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Daca te referi la gradatiile pentru vechime, acestea se acorda din trei in trei ani, ultima fiind gradatia a 7-a cand ai 21 de ani vechime.In legislatia actuala pentru fiecare gradatie se acorda 6% din salariu de baza, iar in proiectul legii de salarizare unica procentul se diminueaza la 3% pentru fiecare gradatie . Sincer nu stiu care ani intra ca vechime la gradatie,(dar logic ar fi ca orice an de munca, intrucat este vorba de vechime in munca , a nu se confunda cu sporul de fidelitate, ceea ce pe buna dreptate reprezinta perioada in care ai lucrat in institutie) dar de exemplu am coleg care a intrat in politie dupa ce a lucrat doi ani in structuri civile si cu un an din politie i-a dat prima gradatie. La altul care avea 4 ani lucrati in civilie la intrarea in politie i s-a recunoscut si i s-a dat direct gradatia 1 de vechime. Parerea mea este sa faci un raport catre serviciul administrativ, in care sa arati vechimea in munca, inclusiv cu carte de munca sau alte acte justificative (adeverinte unde ai lucrat,perioada,de exemplu) iar in functie de anii de vechime concomitent sa soliciti intrarea in plata pentru gradatia de vechime corespunzatoare. Acestia sunt obligati sa iti raspunda in scris, astfel ca vei vedea ce temei au de refuz (de obicei se fofileaza, ceri raspuns scris). In cazul in care raspunsul te neindreptateste (ar fi bine sa il spui pe forum sa vedem care este situatia) ai posibilitatea sa il contesti in contencios administrativ, fiind un act administrativ, unde poti cere drepturile pe care le meriti. Actiunile in contencios sunt scutite de taxa de timbru .

Link to comment

Lord daca va face un raport catre administrativ fi sigur ca nu va primi niciun raspuns, ba se va face si de cacao.

Raportul trebuie facut catre Serviciul Resurse Umane.

Cu respect. :emo-yessir:

Link to comment

Perioada cat a lucrat ca pfac (mac, etc.) i s-a calculat o gradatie la 3 ani. Dar in momentul trecerii in corpul politistilor i s-a aplicat Statutul politistului, care zice clar care sunt transele de acordare a gradatiilor, si care nu e nici intr-un caz 1 la 3 ani. Dupa ce a fost trecut in corpul politistilor i s-a calculat 1 la 3 ani din nou. Astfel sunt unii cu 4 ani vechime care au pierdut si unii cu 8 ani care au castigat. Dar eu sunt sigur ca stimatul coleg a intrebat nu in scop[ul calcularii sporului de vechime. Intrebarea este pusa pe fondul unei mai vechi probleme cand mac-ii erau un fel de struto-camila din punct de vedere al statutului. Adica executau ordine si indeplineau misiuni ca militari, dar la drepturi erau tratati ca civili. Am dreptate?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Ihi! Perioada de mac nu s-a luat in calcul CA VECHIME IN POLITIE SAU IN SISTEMUL DE ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA. De aia s-a si deschis actiune in intanta pentru recunoasterea acestei perioade ca vechime in SISTEMUL DE ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA. De fapt daca se studiaza statele de plata de atunci se va vedea ca maci-lor li se oprea contributie la ajutorul de somaj. Asta spune multe despre statutul lor de atunci. Daca se castiga procesul multi vor avea cei 15 ani minimi de vechime in sistem pentru a putea iesi la pensie ca politisti... Si automat ar trebui avansati conform vechimii la gradul corespunzator, asta daca nu trebuie deschis alt proces.

Dar din cate stiu si CNP a adus problema candva in atentia Parlamentului si a d-lui ministru Blaga.

Insa vechimea aia se ia in calcul ca vechime totala in munca si la sporul de fidelitate.

Edited by SandoKhan
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

,,Si automat ar trebui avansati conform vechimii la gradul corespunzator, asta daca nu trebuie deschis alt proces. "

Si ti s-ar parea normal?MAC-ii?

Nu este foarte bine acum ca la trecerea agentilor in corpul ofiterilor li se acorda gradul de subinspector indiferent de vechime ,iar unui civil ,pentru ca are vechime in studii ,gradul conform vechimii( subcomisar,comisar,etc)?

Uite asa ,dupa ce ai lucrat pe santierele partriei, sau mai grav la ferma de vaci Tartaresti, 15 anisori, esti specialist in betoane sau inseminari artificiale ,ajungi sef de serviciu in IGPR sau mai sus, depinde daca pilele au cap vidia, incepi sa elaborezi analize de risc, sa vii in control in judetele patriei , sa mergi la emisiuni tv , sa ai salariul de 10000 de RON, sa dai lectii la agentii cu 25 de ani vechime cum se prind talharii etc.

Sandokhan nu stiu daca esti agent, dar iti spun ca ministerul asta trebuie recladit din temelii.

Din cauza unor astfel de aberatii legislative suntem in cacao pana in gat deoarece suntem condusi de agronomi, ingineri,pompieri,jandarmi etc.

Pentru ca daca ar fi dat cu sapa si ar cunoaste realitatea ,,donii" chestori de la Bucuresti nu ne-ar mai vinde pe o strangere de mana.

Insa lor,,donilor" chestori de la Bucuresti nici cu punctii de beton armat nu le mai indrepti coloana vertebrala.

,,Din zei de-am fi scoborâtori,

C-o moarte tot suntem datori!

Totuna e dac-ai murit

Flăcău ori moş îngârbovit;

Dar nu-i totuna leu să mori

Ori câine-nlănţuit."

Edited by Elvis
Link to comment

Candva mac-ii se regaseau in MAI doar la graniceri si jandarmi. Faptul ca nu aveau posibilitatea sa evolueze in grad, asta nu inseamna ca nu aveau mai multa experienta in meseria facuta decat multi dintre ofiterii care stateau prin birouri si aruncau ordine ce nu "bateau" cu realitatile din teren. E adevarat ca, asa cum se intampla peste tot, erau printre ei si hahalere si analfabeti, dar multi dintre cei care au ajuns dupa aceea agenti, au fost nedreptatiti, nu prin faptul ca nu au fost avansati la gradul corespunzator vechimii in sistemul de ordine publica si siguranta, ci prin faptul ca nu li serecunostea aceasta vechime ca vechime in sistem la pensie. Am mai spus-o: zebra de pe umeri nu incalzeste pe nimeni mai ales daca esti muritor de foame.

 • Upvote 1
 • Downvote 2
Link to comment

Sandokhan aici nu vorbim despre gradina zoologica.

Vorbim despre un principiu.

Ai spus foarte bine, la graniceri si jandarmi.

Ce treaba au cu munca de politie, ca nu inteleg?

Pai sa ramana acolo si sa fie avansati cum vor ei.

Dezastrul in Politia Romana, si implicit deprofesionalizarea acestei meserii, a inceput cand s-a deschis poarta din ,,dos" jandarmilor, granicerilor, pompierilor etc.

Tu imi spui ca ti se pare normal ,ca eu care am niste anisori prin politie, numai operativ -ordine publica, sa am acelasi grad si functie, implicit acelasi salariu, cu unul care a tropait bocanceii, a supravegheat traficul de tigari si alcool prin vama , a batut suporterii, a intins plasele de pescuit , a facut dosare penale pentru gugustiuci, etc.

Insa cu siguranta stiu ca atunci cand vrei sa inveti o meserie incepi de jos, nu sarind niste trepte in cariera pentru ca esti pilos si te angajeaza unchiul direct, pentru ca nu te-ai dus sa faci o scola de politie ,ca nu te duce capul, iar pentru ati scurta si usura drumul, trebuie sa treci putin pe la jandarmi si/sau graniceri.

Dar acolo nu sunt probleme ca se fac angajari ca la ALTEX., adica daca ai buletin, pe varianta ,,multa minte nu se cere prost sa fi sa ai putere".

Tu poti sa imi explici de ce trebuiau ca gardienii publici si granicerii sa se numeasca politisti comunitari si politisti de frontiera?

L-am intrebat pe chestorul Fatuloiu si mi-a dat niste raspunsuri elucubrante.

Poate ma luminezi tu, sandokhan.

Cu respect. :emo-yessir:

 • Upvote 4
Link to comment

Doresc sa multumesc colegilor care mi-au raspuns si m-au lamurit privind problema vechimii in M.A.I.....Pentru unii colegi care nu sunt de acord cu trecerea de la M.A.C la corpul subofiterilor ,doresc sa le transmit ca,poate au dreptate in unele privinte,dar sa nu uitam ca din anii '91 pana prin '99, jandarmii au facut patrule de ordine publica impreuna cu subofiteri din politie si in afara de faptul ca nu dadeau amenzi ,faceau cam aceeasi munca ,.inca de multe ori ii cam apara fundul la domn sergent major .Asta o spun in cunostiinta de cauza,fiind fost jandarm.Daca domnul coleg ofensat intelege munca de jandarm,ca fiind una care se ocupa doar de suporterii suparati.imi pare rau de el,si tin sa ii transmit ca sunt si politisti cu scoala de politie, mai tufa de Venetia decat multi dintre fostii J.A.C-i. Cu profund respect.......si sa mai stii o treaba...Natura ne aseamana,Educatia ne deosebeste.....!!!!

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Dacă tu crezi că un jandarm ce facea patrulă, în acele vremuri, cu un polițist, facea aceeași muncă, nu faci altceva decât să ne dovedești că nici măcar în prezent nu prea ai habar cam despre ce implică munca de poliție. Munca de poliție nu constă doar în a patrula.

În plus, între anii menționați de tine, polițiștii de la ordine publică aveau mult mai multe îndatoriri, obligații și drepturi, mai ales în ceea ce privește „munca specială”, dacă facem o comparație cu ce se întâmplă azi. Dar tu nu ai de unde ști, pentru că în aceea perioadă erai un soldat cu salariu și nu aveai acces la un nivel de securitate care să-ți permită să vezi cam tot ce făcea un polițist în acele vremuri.

„Mulțumită” invaziei celor ca tine, ce după anul 2002 s-au pomenit peste noapte polițiști, fără a avea vreo pregătire de specialitate, ci doar căprăreala din jandarmerie, rolul subofițerului din poliție s-a diminuat, i-au fost retrase din atribuții, drepturi și obligații, minimalizându-se aportul pe care îl avea la munca de poliție adevărată, în acele vremuri.

Și într-un anumit fel, este de înțeles, pentru că nu se putea acorda un anumit nivel de acces către unele documente, ce înainte exista, unora ca tine, ce trăiesc cu impresia că munca de poliție se rezumă numai la a patrulare și amenzi.

Asta așa ... dacă tot ai adus în discuție acele vremuri și faci vorbire despre istoria recentă.

Cât despre pregătirea profesională a foștilor jandarmi, pe care o compari cu cea a polițiștilor absolvenți ai unei școli de poliție ... te asigur că intri pe un subiect total necunoscut, ce te dezavantajează din start.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

....Vorbim despre un principiu.

Ai spus foarte bine, la graniceri si jandarmi.

Ce treaba au cu munca de politie, ca nu inteleg?

Pai sa ramana acolo si sa fie avansati cum vor ei.

Tu poti sa imi explici de ce trebuiau ca gardienii publici si granicerii sa se numeasca politisti comunitari si politisti de frontiera?

L-am intrebat pe chestorul Fatuloiu si mi-a dat niste raspunsuri elucubrante.

Poate ma luminezi tu, sandokhan.

Cu respect. :emo-yessir:

Eu am mentionat aici tot o chestie de principiu. SISTEMUL DE ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA NU INSEAMNA DOAR SI NUMAI POLITIE.

Indiferent ca se numeau jandarmi, graniceri sau politisti de frontiera, eu am mentionat anumite oprelisti pentru inaintarea in anumite trepte profesionale.

In privinta Politiei comunitare sunt de acord cu tine. In privinta Politiei de Frontiera..... sunt doua aspecte:

1. In prezent, in multe dintre localitatile de granita Politia de Frontiera a ajuns un fel de moasa comunala, indeplinind, pe langa atributiile specifice PFR si pe alea de Politie. Asta nu inseamna ca fac aceasta meserie mai neprofesionist decat politistii strict specializati pe aceasta meserie. Tu tot bati apa in piua cu dosarele rezolvate sau cu interventiile avute. Munca de politie nu inseamna doar asa ceva. Sunt multe dintre aspectele muncii de politie pe care frontieristii le fac uneori chiar mai bine decat politistii.

2. Si eu sunt de acord ca, structura de graniceri trebuia sa ramana asa cum era. Dar din alte considerente. Facand si munca de politie in zona de competenta, asta insemnand si actiuni represive asupra populatiei din zona care desfasurau actiuni uneori la limita legii in privinta exploatarii unor resurse locale (agricultura, pescuit, etc) sau umane, s-a ajuns ca oamenii sa simta fata de frontieristi cam ce simt fata de politisti. Adica nu prea se dau in vand de dragul nostru decat atunci cand sunt in pericol si intervenim pentru a le salva viata si bunurile (vezi inundatiile). Asta inseamna ca oamenii cinstiti sau nu se cam feresc a sta de vorba cu noi si a ne oferi unele informatii ce tin strict de atributiile PFR, adica supravegherea frontierei. Se stie ca in toata lumea, frontierele pot fi supravegheate eficient doar cu sprijinul sustinut al populatiei din zona. Candva, pe vremea granicerilor, acest sprijin neconditionat exista, nu de putine ori oamenii batand din proprie initiativa la portile pichetelor si semnaland anumite aspecte ce au ajutat granicerii de atunci. In prezent acest sprijin benevol al populatiei locale este ca si inexistent, lucratorii obtinand greu informatii din zona, mai ales ca satele sunt mici si oamenii se cunosc intre ei.

De ce granicerii au trebuit sa se transforme in politisti, fie ei si de frontiera?

Din doua cauze pe care d-nul Fatuloiu nu a stiut sa le explice, pentru ca nu el a promovat schimbarea:

1. In Romania s-a adoptat modelul german de supraveghere a frontierelor. Din motive ce tin de obtinerea acordului de intrare in UE si Schengen. Asta a insemnat si transformarea granicerilor dar si cooperarea intre institutiile statului, mai ales intre diferite structuri de ordine publica si siguranta nationala, care trebuiau sa "vorbeasca", toate, aceeasi "limba".

2. Adoptand modelul german, si trecand in sarcina vechilor graniceri unele sarcini specifice muncii de politie, s-au impuscat practic doi iepuri deodata prin cresterea efectivelor de politie, cel putin in acele localitati de granita, multe izolate, unde postul de politie comunala facea greu fata. De exemplu comuna Falciu, judetul Vaslui, postul de politie trebuie sa faca fata celor 7 sate cat are comuna. E aproape imposibil. Astfel s-a crescut densitatea fortelor de ordine in aceasta zona, in trecut granicerii neimplicandu-se in munca de politie.

Arat aici ce s-a intentionat a se face si in mare parte s-a reusit.

Ca multi din vechii graniceri nu erau calificati a face munca de politie e o realitate. Dar s-a incercat, si reusit in mare parte, aceasta calificare prin aducerea la comanda acestor structuri a multor ofiteri activi in Politia Romana, care au implementat incet incet un alt mod de lucru. Ca ei nu erau specializati in activitatile de baza a PFR, adica de supraveghere a frontierei, e alta discutie. Acest aspect a fost compensat partial prin mentinerea in unele functii din esalonul de executie a granicerilor. Dar tot au aparut uneori sincope, daca citesti presa arhivata se va vedea asta, in care frontieristii aproape au neglijat frontiera in detrimentul actiunilor strict politienesti, care ar fi trebuit sa fie indeplinite de structuri mai specializate (vezi combaterea braconajului piscicol si cinegetic).

E doar parerea mea.

Lamurit?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Această „tocăniță” creată de acești manageri deosebit de „deștepți”, care vor să împuște mai mulți iepuri dintr-un foc, nu a făcut nimic altceva decât să distrugă și să slăbească toate aceste instituții ale sistemului de siguranță.

Sincer eu nu-mi dau seama cum și de unde a apărut acest „principiu al omului orchestră”, prin care competențele unor instituții să fie în mare parte comune și să existe doar câteva competențe specifice. Și uite așa, în loc ca fiecare instituție să se specializeze pe un anumit domeniu și pe anumite competențe, acum trebuie să facă din toate câte ceva.

E doar o chestiune de timp până ce va ajunge ca practica privind aruncarea pisicii în orgrada altuia, să fie la ordinea zilei. Nu că nu ar exista și în prezent ...

Asta în loc ca fiecare instituție să aibă competențe clare și exclusive.

Da, ai foarte mare dreptate, când spui, că diferite structuri de ordine publică și siguranță națională trebuiau să „vorbească", toate, aceeași „limbă". Dar asta nu presupune să facă toate același lucru, ci pot fiecare să aibă competențe separate și automat apare și responsabilitatea, specializarea pe acel domeniu, iar rezultatele sunt altele.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

Dacă tu crezi că un jandarm ce facea patrulă, în acele vremuri, cu un polițist, facea aceeași muncă, nu faci altceva decât să ne dovedești că nici măcar în prezent nu prea ai habar cam despre ce implică munca de poliție. Munca de poliție nu constă doar în a patrula.

Te asigur ca erau mult mai pregatiti mac-ii din Jandarmerie si PFR, in privinta muncii specifice armei sau a muncii de politie decat cei care au intrat ulterior in MAI prin incadrarile directe ce au urmat si care s-au facut asa cum stim. Si au si in prezent, in plus fata de cei care au intrat prin incadrare "directa", acel "ceva" in intelegerea ierarhihei, a chichitelor sistemului si a disciplinei. In privinta ultimului aspect vorbeste statistica. Chiar inainte de inceperea convertirii mac-ilor in agenti, s-a facut "curatenie" serioasa printre ei, curatenie continuata apoi la examenele de trecere in randul agentilor. Acolo nu au intrat chiar toti. Asta nu inseamna ca inca nu mai sunt uscaturi printre ei, asa cum sunt si printre "ceilalti".

Cat despre cum vede fiecare munca de politist... fiecare o percepe din perspectiva activitatilor pe care le desfasoara. Nu exista, in conditia in care in Romania exista peste 35 mii acte normative in vigoare, politist multilateral dezvoltat care sa le stie pe toate. Si faptul ca el era un soldat platit, care baga pe fasie 30 km/tura, asta a facut ca d-ta sa poti sa faci munca de politist degrevat de alte activitati mai marunte care nu se ridicau la nivelul pregatirii dumitale. Nu exista in sistem activitati mai importante decat altele. Fiecare din ele au importanta lor in angrenaj si fiecare dintre ele trebuie facute de catre cineva. Eu am tot respectul si fata de cei care rezolva cazuri foarte complicate, si fata de cei care merg pe jos 30 km pe vand si ger de crapa pietrele (chiar daca nu iti trebuie multa inteligenta sa faci asta, ci mai degraba rezistenta), si fata de cel care are 15 ani la OP numai ture de noapte (stiu un coleg care se intreba cand naiba si-a facut copii), indiferent de grad, vechime sau functie.

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Dacă jandarmul ori grănicerul patrulează, nu înseamnă că fac aceeași muncă cu a unui polițist, nu înseamnă că au descoperit munca de poliție.

Nu am spus că munca lor nu e importantă, dar totuși asta nu înseamnă că e același lucru cu munca de poliție. Fiecare are importanța ei, dar asta nu înseamnă că un polițist poate fi un grănicer bun, sau invers.

Această confuzie nu dovedește decât ceea ce se spunea mai sus, respectiv, faptul că această meserie s-a deprofesionalizat foarte mult. S-a împământenit ideea conform căreia meseria de polițist o poate face oricine, sărind peste etapele firești și normale de pregătire. Iar rezulatatele se văd în imaginea, autoritatea și prestigiul acestei meserii, la care s-a ajuns în ziua de azi.

Chiar dacă vă e greu să acceptați, adevărul este că acea trecere la efective „profesioniste”, de la militari în termen sau plătiți, a fost un artificiu forțat ce a făcut mai mult rău decât bine, trecere făcută în baza binecunoscutului și a specificului dicton românesc: „lasă bă ... că merge și așa!”.

Acum că tu faci o comparație între cei angajați direct și cei proveniți direct din sursă externă, încercând să faci o clasificare, pe mine, sincer, nu mă interesează. După părerea mea, dacă există vreo diferență, nu mi se pare deloc relevantă, pentru că în opinia mea, singura modalitate de a deveni polițist este numai în urma absolvirii unei școli de poliție. Așa e normal și așa ar trebui să se întâmple, la fel cum pentru a deveni pilot trebuie să faci o școală în acest sens. Mi-am mai spus părerea despre aceste practici și în topicul:

Aceste mutări de la o armă la alta, sunt niște prostii după părerea mea și ar trebui interzise. Nu este decât o modalitate de a ne fura singuri căciula.

 • Upvote 3
Link to comment

eu am intrat la academie la arma graniceri; adica, in mintea mea, trupe de elita; asta mi-am dorit, asta am avut; partea proasta este ca inainte de a termina academia am devenit politist de frontiera; wtf?! ceee? adica sa fac munca de politist? nu asta mi-am dorit; insa, ce pot sa spun, dupa ce am lucrat si in partea granicereasca (adica am prins graniceri la comanda), si in partea asta cu sefi din politie, din pacate, comparatia nu va avantajeaza, dragi colegi politisti; daca eternitatea s-a nascut la tara, apoi " :ner:corectitudinea morala, etica, samd :ner: " s-a nascut in politie, si s-a facut transfuzie si p-aici, pe la noi.

da, constat ca aveti in continuare, cei mai multi de pe forumul (politistii politisti, nu asa...) sau topicul asta niste aere de superioritate, pe care le stiu din scoala sus mentionata; totusi, am fost coleg si de liceu, si de academie cu unii dintre ai vostri, baieti destepti cu adevarat, dar nici unul nu avea gazele astea...

aceeasi fasole a fost pentru toti, ce mama dracului!

autoincoronarea voastra nu miroase a verticalitate, boys!

motiv de mandrie: e forumul politistilor, nu de graniceri sau jandarmi! :naughty:

asa ca ciocul mic! <_<

Edited by castana
 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

eu am intrat la academie la arma graniceri; adica, in mintea mea, trupe de elita; asta mi-am dorit, asta am avut; partea proasta este ca inainte de a termina academia am devenit politist de frontiera; wtf?! ceee? adica sa fac munca de politist? nu asta mi-am dorit; insa, ce pot sa spun, dupa ce am lucrat si in partea granicereasca (adica am prins graniceri la comanda), si in partea asta cu sefi din politie, din pacate, comparatia nu va avantajeaza, dragi colegi politisti; daca eternitatea s-a nascut la tara, apoi " :ner:corectitudinea morala, etica, samd " s-a nascut in politie, si s-a facut transfuzie si p-aici, pe la noi.

da, constat ca aveti in continuare, cei mai multi de pe forumul (politistii politisti, nu asa...) sau topicul asta niste aere de superioritate, pe care le stiu din scoala sus mentionata; totusi, am fost coleg si de liceu, si de academie cu unii dintre ai vostri, baieti destepti cu adevarat, dar nici unul nu avea gazele astea...

aceeasi fasole a fost pentru toti, ce mama dracului!

autoincoronarea voastra nu miroase a verticalitate, boys!

motiv de mandrie: e forumul politistilor, nu de graniceri sau jandarmi!

asa ca ciocul mic! <_<

Trecând peste faptul că nu reușești să expui în mod coerent ceea ce probabil că ai fi dorit să transmiți, e penibil argumentul pe care îl invoci.

Vrei să ne convingi că dacă ați mâncat aceeași fasole ... gata, „ce mama dracului”, ați și făcut aceleași materii, aceeași pregătire, iar munca de poliție e ceva ce se deprinde în academie, indiferent de arma la care ai studiat, chiar dacă nu ai putut intra la arma poliție și te-ai orientat către o armă la care mediile de admitere erau mai joase.

Aici nu e vorba de aere de superioritate sau de autoîncoronare, ci doar vă etalați frustrările prin argumente penibile, când cineva vă spune că munca de poliție nu e același lucru cu ceea ce presupune munca de la grăniceri sau jandarmi. Aș putea să-ți explic mai multe pe marginea diferențelor existente, dar ar fi ceva inutil, din moment ce „în mintea ta”, ai perceput grănicerii ca niște „trupe de elită”. :ner:

Mai citește încă o dată ce s-a postat, poate vei realiza acum că nicăieri și nimeni nu a spus că munca de poliție este mai complicată sau superioară, asta o presupuneți voi ... iar acest lucru se întâmplă celor ce nu au habar despre ce implică ea. Oricum, până la urmă, e ceva normal, ca atunci când nu cunoști ceva, să ți se pară complicat. :naughty:

Știu, e greu de acceptat, dar ăsta e adevărul, chiar dacă deranjează. O confirmă aproape zilnic cei ce prin „relocare”, au ajuns polițiști.

Cât despre acei polițiști ce s-au transferat pentru a vă deveni șefi, poți sta liniștit, majoritatea sunt cei slabi și șterși, ce nu au reușit să se remarce sau să avanseze în mod normal în poliția română și au găsit o modalitate de a promova și a ajunge șefi prin alte părți.

Așa că poate ar fi fost mai bine să ne scutești de argumentele, gen: „am mâncat aceeași fasole”, „am respirat același aer” etc, sunt penibile și nu au nicio legătură cu realitatea. :emo-yessir:

 • Upvote 2
Link to comment
 • Administrator

Intrucat discutia a deviat la subiectul topicului si nu vad nimic constructiv in astfel de divergente, aici se inchide.

As aprecia pe viitor sa evitati discutiile de acest gen.

Multumesc pentru intelegere.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.