Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare semiremorca usoara


dorinioan

Recommended Posts

buna ziua.am cumparat o remorcuta usoara auto . am cumparat-o pt o folosi local,in sat ,si proprietarul nu mi-a dat actele deoarece le pierduse cu mult timp in urma.acum eu as dori sa o inmatriculez pt a fi in legalitate.cum se procedeaza eu neavand nici carte nici certificat si nici numere.proprietarul mi-a zis ca a pierdut actele si nu a mai facut altele si nici nu mai gaseste numarul de la remorcuta.

care sunt pasii de urmat si cam cat costa? merita sau voi cheltui mai mult decat merita remorcuta.remorcuta este monoax,fara arcuri ,fara sistem de franare. :faint:

Link to comment

proprietarul are dreptul sa solicite eliberarea unei noi carti de identitate, a unui nou certificat de inmatriculare si placuta de inmatriculare daca remorca este inmatriculata in Romania. Poti sa soliciti si tu eliberarea documentelor daca te imputerniceste pe tine prin procura speciala sa faci acest lucru. Daca intre timp a expirat si inspectia tehnica va trebui sa mergi mai intai la o statie ITP autorizata de RAR sa faci ITP si apoi ti se elibereaza certificatul de inmatriculare.

Edited by 25tess
  • Upvote 2
Link to comment

mai intai cartea de identitate la RAR , apoi mergeti la statia ITP iar acolo ca sa va poata fi efectuata inspectia tehnica va trebui sa prezentati o dovada de la IPJ.- Serviciul de Investigatii Criminale din care sa rezulte ca proprietarul a anuntat pierderea placutei de inmatriculare, dupa ce ati facut ITP mergeti la Serviciul Inmatriculari Auto sa vi se elibereze certificatul de inmatriculare si o noua placuta de inmatriculare.

  • Upvote 1
Link to comment

oare as putea face un contract de vanzare cu proprietarul in loc de imputernicire si sa scot actele si numarul pe numele meu ,sau e prea mult ce vreau?

Link to comment
  • Moderator

Cum să faci aşa ceva?

De unde ai certitudinea că bunul îi aparţine, dacă nu vezi un act de proprietate? Dacă îţi vinde pielea ursului din pădure?

Te complici inutil.

Link to comment

drum infundat .Proprietarul este de 6 ani in grecia iar parintii lui au pierdut si numerele si actele .nu se mai stie de ele de 5-6 ani. oare ce se poate face in aceasta situatie? as dori totusi s-o inscriu pentru a nu avea probleme cu politia.o folosesc. :unsure: doar local in sat dar tot pot avea probleme

Link to comment
  • Moderator

Propietarul poate împuternici pe cel ce ţi-a "vândut-o" ca să-l reprezinte la Serviciul de Înmatriculări în vederea obţinerii unui duplicat după talon şi a unui nou set de plăcuţe.

Link to comment
  • 5 years later...

Doresc sa achizitionez o remorca monoax 750 kg inmatriculata in Germania.

Care sunt costurile cu omologarea respetiv inmatricularea in RO si cele aferente RCA (1 an) ?

Multumesc 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.