Jump to content
POLITISTI.ro

Decizii unitare în litigiile de muncă


Rookie

Recommended Posts

Consiliul Superior al Magistraturii şi Consiliul Economic şi Social, au semnat astăzi un protocol de colaborare prin care cer unificarea practicii în litigiile de muncă şi asigurări sociale. Judecătorii ar putea fi obligaţi de secţiile reunite ale Curţii Supreme să se pronunţe la fel în litigiile de muncă care au acelaşi obiect, în urma acestui protocol.

În ultimii ani numărul de cauze care au avut la bază litigii de muncă a crescut în mod constant, ajungând până la aproape 40.000 de cauze.

Teoretic, la cererea CSM, secţiile reunite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pot decide ca instanţele să aplice aceeaşi decizie în speţele cu acelaşi obiect din domeniul muncii.

Protocolul mai prevede şi o promovare mai bună a procedurii de mediere şi arbitraj, care să scutească ambele părţi de un proces lung în instanţă.

Ce părere aveți?

Este benfic sau nu, acest protocol?

Link to comment

Daca in spete similare sau aproape similare judecatorii se vor pronunta la fel in toate instantele din tara pe litigii de munca, cred ca este o masura benefica inclusiv pentru politisti.

Sa il vedem pus in aplicare. :emo-yessir:

Link to comment

nu va avea nici un efect atit timp cit judecatorul nu va fi obligat prin lege sa ia in considerare solutii din spete similare, asa cum este prevazut in noul CPC. Iar peste asta este nevoie ca TOATE sentintele de la TOATE instantele sa fie publicate pe net intr-o baza de date ale carei filtre de cautare sa fie foarte bune. Actuala baza de date jurindex nu te ajuta prea mult pentru ca filtrele de cautare sunt execrabile.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.