Jump to content
POLITISTI.ro

Evacuare fost partener ca urmare a violentei domestice


tinkerbell

Recommended Posts

Buna ziua,

Locuiesc intr-un apartament inchiriat impreuna cu alte 2 persoane, una dintre ele fiind si titulara contractului de inchiriere. In urma cu 4 luni s-a mutat impreuna cu mine si fostul meu prieten. Mentionez ca proprietara a fost anuntata de aceasta mutare. Acum mai bine de o luna au inceput problemele in sensul in care fostul meu prieten se manifesta intr-un mod violent, violenta verbala in special, distrugere de bunuri, episoade maniacale declansate aparent din senin insa ce aveau in mare parte un singur numitor comun: alcoolul. Dupa 2-3 saptamani in care am incercat sa inteleg ce se intampla, sperand si o intoarcere la normal, mi-am dat seama ca trebuie sa plec pentru ca imi puneam in pericol integritatea corporala si psihica.

Problema acum este urmatoarea: el a ramas in camera mea, nedorind sa se mute desi atat eu cat si colegii mei de apartament i-am solicitat acest lucru in repetate randuri, acestia nedorind sa locuiasca cu el deoarece le este teama de el. Ulterior am aflat ca este suspect de BPD (Borderline Personality Disorder), o afectiune psihica, si ca acesta ar putea fi motivul comportamentului lui. Tot din acest motiv nu se poate purta o discutie bazata pe argumente si rationamente logice cu el pentru a-l convinge sa plece.

Mai adaug faptul ca imi trimite mesaje in care ma ameninta, ma jigneste si mai nou ma someaza sa vin sa-mi iau lucrurile pentru ca altfel mi le va arunca.

Doresc sa stiu cum il putem evacua tinand cont de toate aceste detalii.

Multumesc

Link to comment

Cererea se adresează Judecătoriei competente teritorial în două exemplare împreună cu taxă de timbru în valoare de 39 lei + timbru judiciar în valoare de 0,3 lei. Taxa de timbru judiciar o plătești la administrația financiară din localitate iar timbrul judiciar îl cumperi de la orice pficiu poștal. Atenție această cerere o poate face cel ce are calitatea de proprietar sau care deține imobilul în acest sens. Mai jos un model de cerere de evacuare.

DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnatul(a),.........................., cu domiciliul in...................................................................................,

în contradictoriu cu .........................., cu domiciliul în ...............................................formulez prezenta:

ACȚIUNE ÎN EVACUARE

prin care vă solicităm să ne admiteți cererea și să dispuneți evacuarea pârâtului din imobilul situat în ........................................................................, având în vedere următoarele:

MOTIVE

În fapt,....................................(urmând a prezenta pe scurt situația de fapt și a motiva ocuparea ilegală a imobilului de către pârât, trebuind a dovedi abuzul acestuia exercitat prin folosirea (ocuparea) fără drept a proprietății reclamantului. De asemenea, în calitate de reclamant va trebui să vă precizezi și să dovedești calitatea de proprietar).

Probe: înscrisuri, martori, interogatoriu (sau orice altă probă necesară cauzei dvs. și raportată la capetele de cerere ale acesteia)

În drept, Codul Civil, art. 109 Cod procedură civilă

Anexez la prezenta actiune, pe care o depun in dublu exemplar:

- (înscrisuri pe care să le folosiți în vederea dovediri capetelor de cerere)

Depun taxă de timbru în valoare de.............. și timbrul judiciar în valoare de………………lei.

Data................ Semnătura...........................

Succces!!

Edited by Dan
  • Upvote 2
Link to comment

Profitaţi de ocazie când acesta este plecat din locuinţă. Îi scoateţi bagajul la uşă şi schimbaţi încuietorile.Vă trebuie tupeu şi nervi tari pentru cazul în care se manifestă violent. Dacă are reşedinţă sau domiciliu acolo atunci fără evacuare nu se poate.Toate astea trebuie să le facă titularul actului de închiriere. Dacă aşteptaţi procedural la judecătorie puteţi aştepta mult şi bine.Nu este o părere foarte ortodoxă dar voi decideţi.Succes.

Link to comment

theodor aici se promovează respectarea legii și în niciun fel nu încurajăm astfel de practici. Pentru știința ta să știi că nu poate fi evacuat fără hotărâre judecătorească, nici dacă stă acolo cu voia proprietarului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.