Jump to content
POLITISTI.ro

Joaca de copil sau infractiune?

Anonimu

Recommended Posts

Salutare! Mi-am facut cont pe acest forum special pentru a posta aceasta intrebare.Sa incep cu inceputul.Fiul meu se joaca ocazional in spatele blocului(acolo fiind o parcare si doua bari de batut covoarele folosite pentru "portile de football"),iar vecinul de la parter nu tolereaza in nici un caz acest lucru.Ba chiar a fost chemat si la politie(este minor) pentru lucruri banale,alaturi de mine pe baza unor reclamatii nefondate si lipsite de dovezi.Reclamatiile erau (printre altele) de violenta verbala,ceea ce eu nu am facut.S-a mutat acum un an si de atunci nimeni nu s-a mai jucat cu mingea sau altfel in spatele blocului.Copiii nu mai au locuri unde sa se joace si nu stiu ce sa faca.Ar putea sa se joace intr-un anumit interval de timp "legal",fara sa reactioneze acest vecin?Daca da,care este acela?Mentionez ca nu sunt foarte galagiosi,cat de cat cuminti si nu deterioreaza bunuri apartinand vecinilor. (masini,ferestre etc.)

Daca reusesc sa filmez momentele in care imi injura copilul si il goneste,ba chiar uneori prin forta(a iesit intr-o zi in pijamale cu o bata si a alergat copiii pana in celalalt capat al orasului), as putea prezenta probele la Politie fara ca acest vecin sa declare fals impotriva noastra?

Multumesc mult,astept raspunsuri.

Decat actiunea de forta, politie etc, as incerca sa vorbesc cu el sa stabiliti imp[reuna limite de joaca, zgomot, ,limbaj. Eventual incepi cu o discutie cu administratorul blocului caruia sa-i spui parerea ta ca ai vrea sa vorbesti cu vecinul. In cele mai multe cazuri comunicarea, de fapt lipsa de comunicare e problema

• Moderator

Dacă spui că îţi ameninţă şi jigneşte copilul, te sfătuiesc să mergi la poliţistul de proximitate şi să-i povesteşti tot. Ideal ar fi dacă şi alţi vecini se vor implica şi ar exista mai multe depoziţii care să susţină cele relatate de tine. Poliţistul ştie ce are de făcut mai departe.