Jump to content
POLITISTI.ro

Detinere tomfa

Postare recomandată

Publicat

Bun gasit tuturor!

La primul meu post in acest forum, va spun in primul rand ca nu sunt politist si singura mea legatura cu politia este (daca mi se permite o gluma) aceea ca am facut armata intr-o structura care acum se numeste politie de frontiera, dar pe vremea mea se numea graniceri. :) .

Motivul pentru care am deschis acest topic este urmatorul: in urma cu vreo 3 ani mi-am cumparat dintr-un magazin din orasul meu o tomfa din policarbonat, gandindu-ma ca, pentru motive legate de autoaparare strict in spatiul locuintei proprii, nu strica sa am asa ceva acasa. Precizez ca nu am primit niciodata amenintari de la terte persoane, nu ma simt in pericol, nu am conflicte cu vecinii, nici macar nu locuiesc intr-o zona cu probleme (desi stau la periferia orasului). A fost asa, un moft al meu. Din cate cunosc eu, n-am incalcat vreo lege, intrucat este permisa detinerea acestui obiect in locuinta proprie. La un moment dat am descoperit ca tomfa mea este foarte buna la (va rog sa nu radeti de mine!) batut covoare, intrucat batatoarele existente in prezent pe piata sunt dintr-un plastic foarte slab, care se rupe repede. Asa ca am transformat-o in batator de covoare.

Ceea ce as dori sa aflu de la dumneavoastra este raspunsul la urmatoarea intrebare: daca in timp ce bat covorul in fata blocului apare un echipaj de politie si ma vede, risc sa ma aleg cu vreo sanctiune din cauza ca am iesit din locuinta cu tomfa?

Multumesc anticipat tuturor celor care-mi vor raspunde.

Cu stima.

• Moderator
Publicat

Bun venit!

Legea interzice portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice

Faptul ca folosesti tomfa in fata blocului pentru a bate covoarele, dupa parerea mea nu se incadreaza la "locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică".

Dar daca te apuci la harţa cu vreun vecin si il altoiesti, pe langa pedeapsa pentru vatamarea acestuia vei suporta si pedeapsa infractiunii de port fara drept al cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru taiere, impungere sau lovire.

Publicat

Multumesc mult pentru raspuns, ma simt mai linistit acum. In ceea ce priveste ipoteza luarii la harta cu vecinii, nici nu poate fi vorba de asa ceva, sunt un tip pasnic si niciodata nu mi-am facut singur dreptate in niciun mod. In cei 7 ani care au trecut de cand locuiesc la adresa actuala am fost nevoit de 2 ori sa chem echipajele de politie, o data pentru un vecin care dadea gauri in pereti cu rotopercutorul la ora 1 noaptea, iar a doua oara pentru un alt vecin care, cam pe la aceeasi ora, daduse manelele la maximum.N-am initiat insa niciun conflict cu respectivii vecini, nici macar n-au stiut ca eu sunt cel care a chemat politia.

Covoarele mele insa...au viata grea.

Cu stima.

• Moderator
Publicat

Nu stiu cat esti de pasionat de artele martiale, dar tonfa (sub numele ei original "tong-fa") este provenita dintr-o unealta agricola utilizata pentru a bate lanul de orez. Conform altor legende, este manerul unei pietre de forma rotunda, foarte grele, parte componenta a unei mori traditionale, cu care se macinau cerealele. Asa ca nu ai facut altceva, decat se te intorci la "originile" ei... :ner:

Publicat

Sincer sa fiu, nu ma pasioneaza deloc artele martiale, dar sunt incantat de faptul ca , in crunta mea ignoranta vizavi de acest domeniu,m-am "intors la origini" :ner: . S-ar putea insa ca fiica mea, in varsta de 5 anisori, sa aiba inclinatii in domeniu, pentru ca odata a venit cu mine sa batem covoarele impreuna si n-a mai lasat tonfa din mana, desi la un moment dat abia mai rasufla din cauza efortului depus :ner: . Am si filmat secventa si as fi postat-o s-o vedeti, dar nu stiu cum sa fac lucrul asta.

Oricum, multumesc pentru informatie, chiar nu stiam acest lucru. ;)

Cu stima.

• Moderator
Publicat (modificat)

Pentru a posta un videoclip, trebuie incarcat intai pe youtube dupa care, folosind butonul Insert Media, ultimul de pe randul care incepe cu butonul de ingrosare a literelor (B), se pune linkul video-ului de pe youtube. Va aparea automat. Asteptam, pare interesant.:)

Modificat de Kmcoio
  • Membru
Publicat (modificat)

Eu zic la SIR clip.gif

Modificat de eti79ety
Publicat

Fiica ta ar trebui sa se faca politista...:) la OP...

Nu ma pricep la termeni de specialitate, presupun ca "OP" inseamna ordine publica :unsure: , dar cred ca i-ar sta mai bine intr-un birou de sef, judecand dupa cum ne "aliniaza" prin casa pe mine si pe maica-sa :ner: .

Cu stima :emo-yessir:

Publicat

La cum se antreneaza de la varsta frageda strada i se potiveste cel mai bine. :emo-yessir:

Sa iti traiasca ,sa fie sanatoasa.

Publicat (modificat)

flomelomanul - Pot apela la tine cand gasesc pe strada cate un" covoras " care incalca legea ? Sa vii cu fata ( care se pricepe foarte bine si nu se lasa pana nu scoate gunoaiele ) impreuna cu instrumentul din dotare. :ner:

Si eu am o fata cam de aceiasi varsta . Sunt dulci si dragalase !

Sa-ti traiasca si sa dea dumnezeu sa aiba parte de tot ce este mai bun in viata ! :emo-yessir:

Modificat de Eduard
Publicat

flomelomanul - Pot apela la tine cand gasesc pe strada cate un" covoras " care incalca legea ? Sa vii cu fata ( care se pricepe foarte bine si nu se lasa pana nu scoate gunoaiele ) impreuna cu instrumentul din dotare. :ner:

Si eu am o fata cam de aceiasi varsta . Sunt dulci si dragalase !

Sa-ti traiasca si sa dea dumnezeu sa aiba parte de tot ce este mai bun in viata ! :emo-yessir:

Intr-adevar, este cea mai frumoasa perioada din viata lor (si a noastra , a parintilor) si, oricate pozne ar face, ne aduc numai bucurii. :D .Multumesc mult pentru urare si iti doresc la fel, sa-ti creasca fetita mare , sa fie sanatoasa si sa aiba parte de noroc in viata . :emo-yessir:

P.S. In privinta invitatiei de la inceputul mesajului , trebuie sa vorbesc cu fata, sa vad daca vrea, dar acum e plecata la tara cu mama ei. Cand se intoarce...negociem :ner:

Cu stima.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.