Jump to content
POLITISTI.ro

Prostia supremă: numărul de la care verifici dacă DGIPI-ul îţi ascultă telefonul


Catalin

Recommended Posts

Tare! Cred ca astea sunt sechele din alt secol si alta "dictatura" ... combinatii secrete de care "nimeni" nu stie etc.

Am ras copios, iar daca sunt oameni care cred asta singurul lucru pe care pot sa il zic este ca sunt naivi.

Link to comment
 • Moderator

Iar pentru a elimina orice dubiu în privinţa prostiei jurnalistilor de la noi, majoritatea se dau în spectacol şi au preluat aşa-zisa ştire, inclusiv trusturi de presă cu pretenţii.

EbvZB.png

 • Upvote 2
Link to comment
 • Active member

Paranoicul asta, dupa ce ca bubuie de prostie, abia asteapta ca mintea sa bolnava sa mai primeasca din cand in cand hrana care sa-i alimenteze psihoza si teama de persecutie. De exemplu, cazul de fata. Informatia cum ca poti afla prin apelarea unui nr daca esti ascultat :wacko: ii pica perfect unui neica nimeni in pana de subiecte.

Edited by Ben
Link to comment
 • Moderator

Este chiar prostia suprema, la care au pus botul toti "specialistii" de prin media si, din nefericire, multi romani. Daca numarul ala este folosit pentru o conexiune dial-up si apartine companiei Orange, este logic ca cei din aceasta retea aud zgomotele respective, specifice unei conexiuni dial-up. Ce este conexiunea dial-up? Pai pe scurt, se foloseste una bucata computer, una linie telefonica si una bucata modem ce stie sa decodeze si sa encodeze semnale audio analog in pachete de date. Pentru adeptii teoriei conspiratiei postez acest videoclip, poate isi revin din "soc si groaza" :
http://www.youtube.com/watch?v=iHW1ho8L7V8

 

 

Link to comment

Mi-a facut ziua stirea asta, mersi Cata, :lol:

Inainte cel putin erau la stadiul de bancuri. Imi aduc aminte cand canta Bula-n baie ca are viza de America, vine la usa un militian suna, si-i rupe pasaportul, apoi, Bula, in oglinda: "Sa fie-al dracu care-o mai vorbi cu tine vreun secret!"

Chestia trista ca e multi cred ce spune presa.

Si ce e si mai trist este ca nu trage nimeni la raspundere nici zvonerii si nici raspandacii.

O zi usoara

Link to comment

Ma gandesc ca asta era o consecinta a unei intelegeri partiale a faptului: ca pentru smartphone-uri exista tot felul de software pe ca il poti instala si

asculta (salveaza mp3) si il trimite via internet la o adresa sau il poti download-a de pe telefon pe calculator cu un cablu usb etc.

Sunt multe posibilitati pe care o autoritate a statului le poate folosi la ascultare,incepand cu faptul ca cheia de cifrare se comunica

autoritatilor de fiecare data cand se schimba altfel iti retrag licenta etc (in Romania).

Link to comment
 • Active member

Daca tot suntem in zona legende, mai auzisem de telefoanele marca "Blackberry" ca, vezi Doamne, nu putea fi interceptate, indiferent de generatie. Tocmai din acest motiv Arabia Saudita le-ar fi interzis.

În mod ironic, sistemul criptat folosit de Research In Motion (RIM), producătorul smartphone-ului BlackBerry, pe dispozitivele sale este un punct sensibil pentru diverse guverne, care au argumentat că o astfel de criptare îi împiedică să aibă acces şi să monitorizeze date importante pentru securitatea naţională. Serviciile BB au fost interzise într-o companie franceză, în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, iar India ş Prima interdicţie, la o companie franceză În noiembrie 2009, compania franceză Alain Afflelou S.A. a interzis angajaţilor săi utilizarea de telefoane BlackBerry în timpul programului. Deţinătorul companiei, omul de afaceri Alain Afflelou, a motivate că dispozitivele ar prezenta ameninţări de securitate. Acesta se temea că mobilele BlackBerry ar putea fi folosite în vederea unui spionaj industrial, dar şi de abuzuri din partea angajaţilor. Afflelou declara, la acel moment, că a luat o astfel de decizie, în urma unor relatări potrivit cărora aparatele "pot fi pornite" de la distanţă şi folosite pentru a "trage cu urechea" la întâlniri. Interzis în Arabia Saudită În aprilie 2010, Bahrainul şi-a avertizat cetăţenii să nu facă schimb de mesaje pe teme naţionale folosind astfel de aparate. Presa străină anunţa, în luna august 2010, că Arabia Saudită a interzis complet utilizarea serviciilor BlackBerry, lucru care a creat nemulţumire în rândul oamenilor de afaceri arabi. Autorităţile saudite au informat companiile de telecomunicaţii din ţară că serviciile de mesagerie, e-mail şi Internet de pe BlackBerry vor fi suspendate şi au cerut companiei Research in Motion (RIM), producătorul BlackBerry, să instaleze servere speciale pe telefoanele sale. Emiratele Arabe Unite, împreună cu producătorul canadian au căzut de acord asupra pericolului de a lăsa fără servicii circa 700.000 de utilizatori de BlackBerry din Arabia, începând cu 11 octombrie. Potrivit acordului, Research in Motion (RIM) urma să instaleze un server care să permită autorităţilor saudite "supravegherea" traficului pe telefoanele BlackBerry. Şi Emiratele Arabe Unite interzic BlackBerry Din motive de securitate naţională, Emiratele Arabe Unite devin primul stat din Golf care hotărăşte să blocheze o parte a serviciilor Blackberry, începând din 11 octombrie 2010. Autorităţile din Emiratele Arabe susţin că nu au niciun control asupra comunicării, astfel încât siguranţa naţională poate fi pusă în pericol, din cauza incapacităţii de a monitoriza transmisiile de date. Decizia luată a fost în interesul cetăţenilor, bazându-ne pe faptul că unii utilizatori puteau folosi anumite servicii BlackBerry în scopuri ilegale, cauzând probleme judiciare, sociale sau punând în pericol siguranţa naţională, declara, la acel moment, Mohammed al-Ghanem, şeful autorităţii de reglementare din domeniul telecom din Emiratele Arabe Unite. În Emiratele Arabe Unite sunt circa 500.000 de abonaţi BlackBerry.

http://adevarul.ro/i...ac7c/index.html

Edited by Ben
Link to comment
 • Moderator

Stii tu ceva, dar nu stii tot. Telefoanele BB au un sistem paralel de mesagerie, la acesta se face referire ca nu poate fi interceptat.

Link to comment

Exact. Şi asta doar între ele. Când au intrat pe GSM adio secrete. :) Într-un timp toţi de pe la DGIPI aveau BB.

Link to comment

Si mai era chestia aia cu Nokia 6310 i, pe care il aveau unii, crezand ca nu pot fi interceptate. :)) Orice conversatie telefonica poate fi interceptata. La fel si SMS-urile.

Link to comment
 • Moderator

Şi la iPhone există iMessege, un sistem de mesagerie doar între cei cu astfel de telefoane şi care foloseşte pentru comunicare serverele Apple. Nu te costă nimic când trimiţi sau primeşti mesaje, este acelaşi principiu ca şi la BB.

Link to comment
 • 1 year later...
 • Moderator

Readuc în actualitate acest topic cu un nou exemplu al modului în care se face presă în România şi cât de proşti îngrămădiţi sunt unii dintre jurnalişti.

Aici avem o jurnlistă de la tabloidul Click, care abordează aşa aiurea pe facebook un cetăţean şi "culege" informaţii fără să realizeze câtuşi de puţin că ăla făcea mişto de ea. Ce verificare din trei surse, ce deontologie profesională, imediat a şi apărut un articol în Click, care evident că a fost modificat complet cât într-un final au aflat şi ei cât de proşti sunt.

 

Povestea a pornit de la o chelneriţă ce a murit zilele trecute în Centrul Vechi din Bucureşti.

Jurnalista inteligentă a abordat un cetăţean pe facebook şi a început să-l "descoase": 

Citiţi şi minunaţi-vă! Cum face ea domnule o anchetă pe facebook:

post-2-0-29528400-1410365459_thumb.png post-2-0-55132300-1410365479_thumb.png post-2-0-61385900-1410365493_thumb.png

 

După această adevărată anchetă ad-hoc pe facebook, a apărut şi articolul în mizeria de ziar Click

post-2-0-58064200-1410365615_thumb.png

 

Evident că după ce website-ul erevan.ro  a dezvăluit toată treaba, cei de la Click au modificat articolul. 

 • Upvote 3
Link to comment
 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.