Jump to content
POLITISTI.ro

Prostia supremă: numărul de la care verifici dacă DGIPI-ul îţi ascultă telefonul


Catalin
 Share

Recommended Posts

 • Moderator

De câteva zile circulă pe net o "informaţie preţioasă" provenită "pe surse" conform căreia poţi să verifici dacă DGIPI-ul îţi ascultă telefonul prin simpla apelare a numărului scurt 544.

 • dacă îţi va răspunde robotul cu anunţul „Ai tastat un număr greşit” sau „Număr incorect. Te rugăm să încerci, din nou, verificând înainte numărul format”, nu te ascultă.
 • dacă auzi sunete sacadate, ca de ceas, atunci telefonul este ascultat

Este o mare tâmpenie această legendă, iar cei ce pun botul la astfel de vrăjeli sunt extrem de naivi, asta ca să nu spun că sunt proşti făcuţi grămadă.

Tâmpenii de acest gen au mai fost şi vor mai fi. De exemplu chiar şi acum circulă pe net aberaţia cu tastarea inversă a codului pin la bancomat ce are ca rezultat anunţarea poliţiei în mod automat. Şi exemplele pot continua.

Dar cu ce este mai deosebită acestă nouă intoxicare?

Este uimitoare prostia unui (atenţie!) director al unui cotidian naţional, care a pus botul la o astfel de tâmpenie şi a publicat un editorial în care batel câmpii cu voioşie, dovedind că trăieşte cu o manie a persecuţiei şi care îşi dă singur importanţă autovictimizându-se inutil. Nu ar fi nicio problemă dacă aceste poveşti tâmpe le-ar povesti cercului de prieteni la o pungă de semniţe, dar un astfel de specimen prin poziţia pe care o ocupă dezinformează şi intoxică oamenii de rând.

Ca să înţelegeţi la ce mă refer, citiţi cu atenţie editorialul directorului puterea.ro (click pe butonul "Arată")

O „Voce Binevoitoare” s-a grăbit să mă anunţe că dacă formez de pe numărul personal de mobil, în orice reţea, numărul scurt 544, voi afla dacă DGIPI îmi ascultă telefonul. Cum? Foarte simplu: dacă îmi va răspunde robotul cu anunţul „Ai tastat un număr greşit” sau „Număr incorect. Te rugăm să încerci, din nou, verificând înainte numărul format”, am cartela SIM „curată”. În schimb, dacă voi auzi sunete sacadate, ca de ceas, atunci înseamnă că numărul de mobil este sub supravegherea lui „Doi şi-un sfert”, cu ştiinţa directorului general Gelu Oltean. Atenţie, supravegherea nu este realizată de SRI!

Nu fac parte din oamenii cu apucături paranoice, dar m-a distrat ideea de a face o probă. Am sunat la numărul „suflat” de „Vocea Binevoitoare” de pe telefonul meu folosind numărul meu de mobil pe care îl am dintotdeauna. Am sunat mai multe zile la rând, la ore diferite. Invariabil, când am apelat numărul 544 nu mi-a răspuns robotul, ci am auzit sunete sacadate ca de ceas.

Am repetat manevra cu un alt telefon şi un alt număr de mobil din reţeaua Orange. Robotul şi-a făcut datoria şi ne-a spus, în română, că „Ai tastat un număr greşit”, după care a amuţit.

Am reluat „procedura” cu telefonul meu, dar cu o altă cartelă SIM în aceeaşi reţea Orange. Şide această dată robotul ne-a expediat sec: „Ai tastat un număr greşit”.

Ca să nu fie vreun dubiu, am încercat şi în reţeaua Vodafone. Aici robotul ne-a anunţat în română şi engleză că am sunat la un „Număr incorect. Te rugăm să încerci, din nou, verificând înainte numărul format”!

Doamnelor şi domnilor, pentru a evita orice urmă de păcăleală, am postat în format AUDIO, la finalul textului, întregistrările respective. Vă puteţi juca şi dumneavoastră cu numărul scurt 544. Vă urez distracţie plăcută!

Dar, ca să parafrazez o expresie celebră dintr-un film românesc, spun cât se poate de jurnalistic: „Pe mine toate aceste manevre absconse puse la cale de Gelu Oltean mă lasă rece”. Pentru că nu am nimic de ascuns, atât timp cât scriu la un cotidian naţional şi semnez textele cu numele meu.

Totuşi, tărăşenia cu numărul 544 nu ar trebui să-i lase reci pe ministrul de Interne, Radu Stroe, şi pe prim-ministrul Victor Ponta. Pe liberalul Radu Stroe, pentru că sub tutela lui acţionează DGIPI, iar pe socialistul Victor Ponta, pentru că l-a pus cu mânuţa lui pe Gelu Oltean şef la „Doi şi-un sfert”.

Vă întrebaţi, desigur, de ce doreşte secretarul de stat Gelu Oltean să-mi asculte telefonul? Pentru că, după ce am publicat textul ARMAGHEDON 0215, text înţesat cu informaţii beton şi 100% adevărate despre activitatea ilegală a directorului DGIPI, Gelu Oltean are nevoie să ştie cu cine vorbesc şi cine îmi furnizează informaţii din ograda lui coruptă. În loc să facă binecuvenita curăţenie - speranţe deşarte! - printre trădătorii din 0215, Gelu Oltean îmi supraveghează telefonul. Îl anunţ că sursele mele sunt mult mai deştepte decât a visat el vreodată să fie!

În urmă cu câteva zile, după ce am primit un răspuns de la Administraţia Prezidenţială pe tema prezenţei dubiosului Gelu Oltean în fruntea DGIPI, i-am trimis premierului o întrebare legată de necesitatea destituirii respectivului secretar de stat din funcţia de director general la „Doi şi-un sfert”. Au trecut 10 zile şi nu am primit nici un răspuns de la domnul prim-ministru Victor Ponta.

Interesant mai este un fapt: în ultima vreme, ca director al cotidianului naţional PUTEREA, am comunicat prin SMS, de pe numărul meu de mobil, cu premierul Victor Ponta.

Este deplorant să fii prim-ministru într-o ţară din Uniunea Europeană şi să fii ascultat ilegal, chiar şi tangenţial, de cel pe care tu l-ai numit şef peste DGIPI - departament construit ca să descopere trădătorii din Ministerul de Interne, nu să-i protejeze!

Este umilitor pentru premierul Victor Ponta ca personajul Gelu Oltean să-i citească mesajele dimineaţa, la cafea!

Este degradant ca DGIPI să fie condusă de un individ mediocru, gonit pe vremuri din sistem pentru fapte de corupţie!

Este ilegal ca numărul meu de telefon să fie ascultat pentru folosul personal al lui Gelu Oltean!

Dacă pentru domnii Stroe şi Ponta nu sunt ilegale ordinele lui Oltean, atunci se cheamă că eu am pus România şi poporulîn pericol când am publicat ARMAGHEDON 0215 şi trebuie să fiu supravegheat permanent, astfel încât ţările imperialiste să nu afle dedesubturile din dosarele instrumentate profesional, perfect legal, de corecţii superagenţi ai DGIPI.

P.S. : În aceeaşi reţea Orange mai am pe numele meu un alt număr de telefon, număr ce este folosit de un membru al familiei şi nu de subsemnatul. Am sunat şi de pe acea cartelă SIM la numărul scurt 544 şi am înregistrat aceleaşi sunete sacadate, ca de ceas. Îl anunţ pe această cale pe Gelu Oltean, directorul general al DGIPI, că eu nu am folosit niciodată celălalt număr înregistrat la Orange. Nu de alta, dar dacă nu-l mai ascultă, poate face o mică economie la bugetul şi aşa sărac al lui Victor Ponta.

Articolul original îl găsiţi aici, l-am postat aici în întregime, pentru că tare îmi este teamă că o să dispară complet, după ce domnul director va realiza cât de penibil a fost când a publicat asemenea tâmpenii.

În primul rând, ca să înţelegeţi cam ce specimene conduc "cotidienele naţionale", trebuie să ştiţi că numărul scurt 544 la Orange este numărul pentru Acces WAP (vă puteţi convinge singuri)

Aşa se explică şi "măreaţa descoperire" în care ziaristul ditamai director aude "sunete sacadate, ca de ceas", pentru că citez: "Accesul wap este caracterizat prin dreptul de a folosi server-ul Orange Romania specializat numit "WAP Gateway". Rolul acestui server este de a traduce informatia scrisã în WML (Wireless Meta Language) caracteristicã protocolului WAP (Wireless Applications Protocol), în informatie pe care navigatorul inclus în telefonul mobil sã o poatã afisa pe ecranul acestuia."

Pe lângă faptul că a pus botul la o asemenea tâmpenie, domnul jurnalist ce pozează într-un cunoscător cu surse de încredere şi deştepte din interior, nici măcar nu ştie care este teoretic scopul DGIPI, din moment ce spune că:

DGIPI - departament construit ca să descopere trădătorii din Ministerul de Interne, nu să-i protejeze!

Omul confundă DGIPI-ul cu DGA-ul, dar în schimb se laudă cu nu ştiu ce măreţe dezvăluiri, cu legături şi surse din interior.

 • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Tare! Cred ca astea sunt sechele din alt secol si alta "dictatura" ... combinatii secrete de care "nimeni" nu stie etc.

Am ras copios, iar daca sunt oameni care cred asta singurul lucru pe care pot sa il zic este ca sunt naivi.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Iar pentru a elimina orice dubiu în privinţa prostiei jurnalistilor de la noi, majoritatea se dau în spectacol şi au preluat aşa-zisa ştire, inclusiv trusturi de presă cu pretenţii.

EbvZB.png

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Paranoicul asta, dupa ce ca bubuie de prostie, abia asteapta ca mintea sa bolnava sa mai primeasca din cand in cand hrana care sa-i alimenteze psihoza si teama de persecutie. De exemplu, cazul de fata. Informatia cum ca poti afla prin apelarea unui nr daca esti ascultat :wacko: ii pica perfect unui neica nimeni in pana de subiecte.

Edited by Ben
Link to comment
Share on other sites

Deci toti cei din Orange,sunt ,,ascultati,,..Ahaaa... :doh:

...Sau nu...

Edited by arcan
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Este chiar prostia suprema, la care au pus botul toti "specialistii" de prin media si, din nefericire, multi romani. Daca numarul ala este folosit pentru o conexiune dial-up si apartine companiei Orange, este logic ca cei din aceasta retea aud zgomotele respective, specifice unei conexiuni dial-up. Ce este conexiunea dial-up? Pai pe scurt, se foloseste una bucata computer, una linie telefonica si una bucata modem ce stie sa decodeze si sa encodeze semnale audio analog in pachete de date. Pentru adeptii teoriei conspiratiei postez acest videoclip, poate isi revin din "soc si groaza" :
http://www.youtube.com/watch?v=iHW1ho8L7V8

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mi-a facut ziua stirea asta, mersi Cata, :lol:

Inainte cel putin erau la stadiul de bancuri. Imi aduc aminte cand canta Bula-n baie ca are viza de America, vine la usa un militian suna, si-i rupe pasaportul, apoi, Bula, in oglinda: "Sa fie-al dracu care-o mai vorbi cu tine vreun secret!"

Chestia trista ca e multi cred ce spune presa.

Si ce e si mai trist este ca nu trage nimeni la raspundere nici zvonerii si nici raspandacii.

O zi usoara

Link to comment
Share on other sites

Mai sunt unii care spuneau ca daca folosesti un telefon mobil de generatie mai veche nu poti fi ascultat! :))

Link to comment
Share on other sites

Ma gandesc ca asta era o consecinta a unei intelegeri partiale a faptului: ca pentru smartphone-uri exista tot felul de software pe ca il poti instala si

asculta (salveaza mp3) si il trimite via internet la o adresa sau il poti download-a de pe telefon pe calculator cu un cablu usb etc.

Sunt multe posibilitati pe care o autoritate a statului le poate folosi la ascultare,incepand cu faptul ca cheia de cifrare se comunica

autoritatilor de fiecare data cand se schimba altfel iti retrag licenta etc (in Romania).

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Daca tot suntem in zona legende, mai auzisem de telefoanele marca "Blackberry" ca, vezi Doamne, nu putea fi interceptate, indiferent de generatie. Tocmai din acest motiv Arabia Saudita le-ar fi interzis.

În mod ironic, sistemul criptat folosit de Research In Motion (RIM), producătorul smartphone-ului BlackBerry, pe dispozitivele sale este un punct sensibil pentru diverse guverne, care au argumentat că o astfel de criptare îi împiedică să aibă acces şi să monitorizeze date importante pentru securitatea naţională. Serviciile BB au fost interzise într-o companie franceză, în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, iar India ş Prima interdicţie, la o companie franceză În noiembrie 2009, compania franceză Alain Afflelou S.A. a interzis angajaţilor săi utilizarea de telefoane BlackBerry în timpul programului. Deţinătorul companiei, omul de afaceri Alain Afflelou, a motivate că dispozitivele ar prezenta ameninţări de securitate. Acesta se temea că mobilele BlackBerry ar putea fi folosite în vederea unui spionaj industrial, dar şi de abuzuri din partea angajaţilor. Afflelou declara, la acel moment, că a luat o astfel de decizie, în urma unor relatări potrivit cărora aparatele "pot fi pornite" de la distanţă şi folosite pentru a "trage cu urechea" la întâlniri. Interzis în Arabia Saudită În aprilie 2010, Bahrainul şi-a avertizat cetăţenii să nu facă schimb de mesaje pe teme naţionale folosind astfel de aparate. Presa străină anunţa, în luna august 2010, că Arabia Saudită a interzis complet utilizarea serviciilor BlackBerry, lucru care a creat nemulţumire în rândul oamenilor de afaceri arabi. Autorităţile saudite au informat companiile de telecomunicaţii din ţară că serviciile de mesagerie, e-mail şi Internet de pe BlackBerry vor fi suspendate şi au cerut companiei Research in Motion (RIM), producătorul BlackBerry, să instaleze servere speciale pe telefoanele sale. Emiratele Arabe Unite, împreună cu producătorul canadian au căzut de acord asupra pericolului de a lăsa fără servicii circa 700.000 de utilizatori de BlackBerry din Arabia, începând cu 11 octombrie. Potrivit acordului, Research in Motion (RIM) urma să instaleze un server care să permită autorităţilor saudite "supravegherea" traficului pe telefoanele BlackBerry. Şi Emiratele Arabe Unite interzic BlackBerry Din motive de securitate naţională, Emiratele Arabe Unite devin primul stat din Golf care hotărăşte să blocheze o parte a serviciilor Blackberry, începând din 11 octombrie 2010. Autorităţile din Emiratele Arabe susţin că nu au niciun control asupra comunicării, astfel încât siguranţa naţională poate fi pusă în pericol, din cauza incapacităţii de a monitoriza transmisiile de date. Decizia luată a fost în interesul cetăţenilor, bazându-ne pe faptul că unii utilizatori puteau folosi anumite servicii BlackBerry în scopuri ilegale, cauzând probleme judiciare, sociale sau punând în pericol siguranţa naţională, declara, la acel moment, Mohammed al-Ghanem, şeful autorităţii de reglementare din domeniul telecom din Emiratele Arabe Unite. În Emiratele Arabe Unite sunt circa 500.000 de abonaţi BlackBerry.

http://adevarul.ro/i...ac7c/index.html

Edited by Ben
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Stii tu ceva, dar nu stii tot. Telefoanele BB au un sistem paralel de mesagerie, la acesta se face referire ca nu poate fi interceptat.

Link to comment
Share on other sites

Exact. Şi asta doar între ele. Când au intrat pe GSM adio secrete. :) Într-un timp toţi de pe la DGIPI aveau BB.

Link to comment
Share on other sites

Si mai era chestia aia cu Nokia 6310 i, pe care il aveau unii, crezand ca nu pot fi interceptate. :)) Orice conversatie telefonica poate fi interceptata. La fel si SMS-urile.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Şi la iPhone există iMessege, un sistem de mesagerie doar între cei cu astfel de telefoane şi care foloseşte pentru comunicare serverele Apple. Nu te costă nimic când trimiţi sau primeşti mesaje, este acelaşi principiu ca şi la BB.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • Moderator

Readuc în actualitate acest topic cu un nou exemplu al modului în care se face presă în România şi cât de proşti îngrămădiţi sunt unii dintre jurnalişti.

Aici avem o jurnlistă de la tabloidul Click, care abordează aşa aiurea pe facebook un cetăţean şi "culege" informaţii fără să realizeze câtuşi de puţin că ăla făcea mişto de ea. Ce verificare din trei surse, ce deontologie profesională, imediat a şi apărut un articol în Click, care evident că a fost modificat complet cât într-un final au aflat şi ei cât de proşti sunt.

 

Povestea a pornit de la o chelneriţă ce a murit zilele trecute în Centrul Vechi din Bucureşti.

Jurnalista inteligentă a abordat un cetăţean pe facebook şi a început să-l "descoase": 

Citiţi şi minunaţi-vă! Cum face ea domnule o anchetă pe facebook:

post-2-0-29528400-1410365459_thumb.png post-2-0-55132300-1410365479_thumb.png post-2-0-61385900-1410365493_thumb.png

 

După această adevărată anchetă ad-hoc pe facebook, a apărut şi articolul în mizeria de ziar Click

post-2-0-58064200-1410365615_thumb.png

 

Evident că după ce website-ul erevan.ro  a dezvăluit toată treaba, cei de la Click au modificat articolul. 

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Eh... Click e o mizerie ordinară. Nu mă surprinde nimic din partea lor, ba chiar dimpotrivă, m-ar surprinde dacă n-ar face de-astea. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.