Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura inmatriculare autoturism din UE.


Radu28

Recommended Posts

Buna ziua,

imi puteti spune va rog ce pasi trebuie sa urmez cand cumpar un autoturism adus de vanzator (roman) dintr-o tara membra UE (Belgia). Acel autoturism nu este inmatriculat in RO.

Ce acte trebuie sa aiba vanzatorul unei asemenea masini pentru ca eu cumparatorul sa am toate actele si verificarile necesare pentru a o putea inmatricula pe numele meu ?

Ce pasi trebuie sa urmez ? Daca imi puteti da toate detaliile si legate de timbrul verde (cum ar fi faptul ca vanzatorul trebuie sa aiba emissile CO2 ale masinii pentru a putea calcula timbrul verde pe care voi fi nevoit sa il platesc pe urma), etc.

Autoturismul este euro 4, honda civic 5d din 2008 cu motor de 1,8.

Chiar ma gandead sa rog cumparatorul sa o inmatriculeze pe numele sau si abia pe urma sa o cumpar dar ma gandesc ca e mai putin probabil sa aiba loc acest lucru.

Va multumesc anticipat,

Link to comment

Buna ziua,

Va multumesc mult pentru ajutor!

diferenta fata de cele specificate in primul link ar fi aceea ca nu am adus-o eu/nu detin contractul de v-c cu pers din Belgia), ci a fost adusa de o alta persoana (persoana ce a facut si actul de v-c), persoana cu care va trebui sa fac eu acum actele. Vreau sa precizez ca aceasta persoana nu a inmatriculat-o.

Ce acte ar trebui sa ii cer persoanei ce a adus masina pentru a o putea cumpara de la aceasta si care ar fi, (cat mai detaliat) daca aveti timp, pasii de urmat?

Va multumesc,

P.S. nu intentionezsa platesc banii pentru masina decat in momentul in care pers aceea are toate actele necesare.

Va multumesc,

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.