Jump to content
POLITISTI.ro

Refuzarea intocmirii conventiei amiabile in caz de accident


paul0606

Recommended Posts

Buna seara! Astazi am avut un accident usor. Eu conduc masina firmei la care lucrez. Am fost lovit din spate la un semafor. Cel care m-a lovit a refuzat intocmirea conventiei amiabile pe motiv ca e foarte grabit. Mi-a lasat un nr de telefon si a spus sa-l sun intr-o ora. L-am sunat de vreo 5 ori si telefonul era inchis. Apoi l-am sunat pe seful meu care a spus ca ori vin cu amiabila, ori cu dovada de la politie, ori platesc eu paguba. M-am dus la politie si am depus plangere unde am specificat exact ce s-a intamplat, chiar si faptul ca vinovatul a refuzat amiabila. Cand am plecat de la sectia de politie, am dat un sms pe nr vinovatului, care m-a sunat la nici 2 minute. S-a rugat de mine sa imi retrag plangerea. Intrebarea mea este urmatoarea: daca se duce si el la politie in maxim 24 ore de la producerea accidentului, va ramane fara permis? Sincer va spun, acum mi-e mila de el.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Dacă nu se prezintă în termenul legal la poliţie, cu siguranţă rămâne fără permis.

Îţi recomand să mergi şi tu cu el, pentru întocmirea documentelor de constatare.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Acum îţi pare rău de el? Dar când tu îl sunai şi muşchiul lui a închis telefonul ... ai şi uitat?

Ai avut bunăvoinţa şi ai dat dovadă de înţelegere, când a spus că se grăbeşte şi cum ţi-a răspuns el? A închis telefonul, nu? Iar acum probabil că îţi înşiră pe la telefon poveştile cu "permisul este pâinea familiei" şi alte asemenea cazuri lacrimogene, operaţii, spital, nenorociri, ghinion la loto, etc.

NU UITA! Ai fost domn cu el şi el drept răsplată şi-a închis telefonul şi ţi-a dat cu flit. Merită? Dacă merită, atunci nu văd o aşa mare problemă dacă vei ajunge să plăteşti din buzunarul tău pagubele pentru greşeala şi nesimţirea altuia.

  • Upvote 1
Link to comment

Sincer va spun, acum mi-e mila de el.

Da-mi mie €800, sau macar jumate din paguba, €400, daca esti baiat bun.

Nu mai merg la amiabila nici pentru prieten, in afara cazului in care-mi plateste el toata paguba si sa-i restitui eu banii de la asigurare, daca i-oi mai vedea vreodata.

Raportul de la politie e sfant, din pacate pentru ei.

Apropo si pentru tine, invatatatura de minte. Gasesti unu mai jmeker data viitoare care-ti indruga o poveste si treci de 24 de ore fara politie. Sa te vad atunci.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.