Jump to content
POLITISTI.ro

Refuzarea intocmirii conventiei amiabile in caz de accident

Postare recomandată

Publicat

Buna seara! Astazi am avut un accident usor. Eu conduc masina firmei la care lucrez. Am fost lovit din spate la un semafor. Cel care m-a lovit a refuzat intocmirea conventiei amiabile pe motiv ca e foarte grabit. Mi-a lasat un nr de telefon si a spus sa-l sun intr-o ora. L-am sunat de vreo 5 ori si telefonul era inchis. Apoi l-am sunat pe seful meu care a spus ca ori vin cu amiabila, ori cu dovada de la politie, ori platesc eu paguba. M-am dus la politie si am depus plangere unde am specificat exact ce s-a intamplat, chiar si faptul ca vinovatul a refuzat amiabila. Cand am plecat de la sectia de politie, am dat un sms pe nr vinovatului, care m-a sunat la nici 2 minute. S-a rugat de mine sa imi retrag plangerea. Intrebarea mea este urmatoarea: daca se duce si el la politie in maxim 24 ore de la producerea accidentului, va ramane fara permis? Sincer va spun, acum mi-e mila de el.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Cred ca daca NU se duce la politie ramane fara permis.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Dacă nu se prezintă în termenul legal la poliţie, cu siguranţă rămâne fără permis.

Îţi recomand să mergi şi tu cu el, pentru întocmirea documentelor de constatare.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Acum îţi pare rău de el? Dar când tu îl sunai şi muşchiul lui a închis telefonul ... ai şi uitat?

Ai avut bunăvoinţa şi ai dat dovadă de înţelegere, când a spus că se grăbeşte şi cum ţi-a răspuns el? A închis telefonul, nu? Iar acum probabil că îţi înşiră pe la telefon poveştile cu "permisul este pâinea familiei" şi alte asemenea cazuri lacrimogene, operaţii, spital, nenorociri, ghinion la loto, etc.

NU UITA! Ai fost domn cu el şi el drept răsplată şi-a închis telefonul şi ţi-a dat cu flit. Merită? Dacă merită, atunci nu văd o aşa mare problemă dacă vei ajunge să plăteşti din buzunarul tău pagubele pentru greşeala şi nesimţirea altuia.

• Apreciez 1
Publicat

Sincer va spun, acum mi-e mila de el.

Da-mi mie €800, sau macar jumate din paguba, €400, daca esti baiat bun.

Nu mai merg la amiabila nici pentru prieten, in afara cazului in care-mi plateste el toata paguba si sa-i restitui eu banii de la asigurare, daca i-oi mai vedea vreodata.

Raportul de la politie e sfant, din pacate pentru ei.

Apropo si pentru tine, invatatatura de minte. Gasesti unu mai jmeker data viitoare care-ti indruga o poveste si treci de 24 de ore fara politie. Sa te vad atunci.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.