Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendare permis pentru neoprire la semnal


Gaby2

Recommended Posts

Buna ziua. Am si eu o problema.Un prieten de al meu a fost luat de radar in afara localitatii pe drum national cu 95 de km/h.El in timp ce mergea din sens invers venea o masina a politiei(aceasta nu era semnalizata,nu avea girofar nimic,nu avea inscriptii ,era un logan normal) iar politistul de la volan scoate pe partea stanga bastonul reflectorizant, conducatorul nu a vazut, acestia au fugit dupa el si atunci el a oprit.Politistii iau suspendat permisul pe 30 de zile, amenda si puncte pe penalizare.Atunci el vazand ca e prea mult nu a semnat procesul verbal .Mentionez ca ia dat dovada pentru cu drept de conducere pentru 15 zile.Chiar ar fi normal toate astea?

Ar putea sa-i dea in judecata ?

Astept pareri !

 • Downvote 12
Link to comment
 • Moderator

Spune-i te rog amicului (deşi am o bănuială că este vb chiar de tine, dar rămâne între noi :pfft: ) ca atunci când are timp, să facă rost de o carte cu legislaţie rutieră şi să mai citească pe acolo. Probabil că a uitat, dar o să fie surprins să afle că printre semnalele regulamentare de oprire se află şi cel cu bastonul reflectorizant, efectuat dintr-o maşină.

De altfel, în majoritatea cărţilor de legislaţie rutieră sau pe site-urile cu chestionare o să găsească această fotografie:

e36e9bf6224b13a2b401554bffef4a23.jpg

Sigur că are dreptul la contestaţie, numai că a greşit, iar poliţistul i-a reţinut în mod corect permisul. Deci şansele de reuşită sunt destul de mici.

Link to comment

Eu cred că nu este vorba de niciun prieten ci este vorba chiar de tine. Nu numai că ne minți cu nerușinare dar ai tupeul să intri pe un forum al polițiștilor să ne întrebi cum poți tu să fugi de răspundere. Mentalitate tipic românească. Dacă ți s-a făcut semnal de oprire regulamentar trebuie să oprești. Împrejurarea cum că ” politistul de la volan scoate pe partea stanga bastonul reflectorizant, conducătorul nu a văzut” să i le spui lui Mutu, aici nu ține. Adică ai avut timp să vezi că era vorba de o mașină de poliție, că nu era inscripționată, inițial ai văzut semnalul de oprire, iar după aia ne povestești că nu l-ai văzut. Ba mai mult, culmea tupeului vrei tu să îi dai în judecată pentru ce ? Pentru că au avut îndrăzneala să te oprească tocmai pe tine, chiar o fi normal ? Maturizează-te !

Edited by Dan
Link to comment

in Germania mai fugeai de politie? Acolo peste 60% din efectivele politiei rutiere folosesc autovehicule neinscriptionate si te asigur ca nu scapai numai cu puncte amenda si puncte penalizare. Macar fii fair-play si asuma-ti greseala.

Link to comment

Ati speriat baiatul.... :)))

E de apreciat ca a oprit in cele din urma... eu am avut sapt trecuta unul cu un jeep care nu a oprit la semnalul luminos si acustic, l-am urmatirt pe 4 strazi aprox 3 km, iar in final a reusit sa scape coborand cu masina pe un teren accidentat numai ca a ramas impotmolit!

Link to comment
 • 2 weeks later...

[...]Adică ai avut timp să vezi că era vorba de o mașină de poliție, că nu era inscripționată, inițial ai văzut semnalul de oprire, iar după aia ne povestești că nu l-ai văzut. Maturizează-te ! [...]

Cred ca e la mintea cocosului ca si-a dat seama ulterior ca e vorba de o masina de politie si nu atunci pe loc.

in Germania mai fugeai de politie? Acolo peste 60% din efectivele politiei rutiere folosesc autovehicule neinscriptionate si te asigur ca nu scapai numai cu puncte amenda si puncte penalizare. Macar fii fair-play si asuma-ti greseala.

Cat de inscriptionate sau neinscriptionate sunt masinile in Germania si Botswana are la fel de multa relevanta in cazul de fata precum temperatura de afara.

Cred ca nelamurirea celui care a initiat topicul (si a mea acum ca l-am citit) este: Suntem obligati sa oprim daca orice cazan din trafic scoate pe geam ceva care seamana cu un baston? Poate efectiv nu il observi fiind atent la gropile din drum, daca opresti ulterior cand vezi ca insista se considera automat ca ai vrut sa fugi?

 • Downvote 5
Link to comment
 • Moderator

Da eşti obligat să opreşti. Citeşte şi învaţă legea, nu mai circula după ureche precum lăutarii.

Şi faptul că nu observi, NU este o scuză sau circumstanţă atenuantă. Când conduci o maşină pe drumurile publice tu eşti cel ce trebuie să observe ce se întâmplă în trafic, nimeni altcineva. Nu ai observat? Treba ta, dar o să suporţi consecinţele. Dacă sunt gropi în astfalt şi tu eşti mai atent să le ocoleşti decât la ce se întâmplă în trafic, este atât de relevant în astfel de cazuri precum temperatura de afară. Îţi vine să crezi?

 • Upvote 3
Link to comment

Salut, mi a fost si mie suspendat permisul pentru 90 de zile pentru neoprire la calea ferata,pot da testul 13 din 15 si pot reduce perioada de suspendare la 60 de zile?Am permisul de mai putin de 1 an.PS:sunt incepator pot reduce suspendarea de la 90 la 60 daca promovez testul?

Multumesc anticipat si scuze de deranj!

Link to comment

In cazul tau nu se poate, din 2 motive:

1. Ai mai putin de 1 an de la obtinerea permisului

2. Pentru suspendare ca urmare a neopririi la calea ferata nu se poate beneficia de reducerea suspendarii

Uite primul post de aici:

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

 • a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulaţie;
 • a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
 • nu a mai beneficiat de o astfel de măsura în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare;
 • în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

  Cererea necesara va fi depusa si înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, având anexate următoarele documente:
  • o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;
  • o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
  • o copie dupa chitanţa de achitare a amenzii;
  • o copie a BI/CI.

  Conducatorii de autovehicul nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:

  [*]perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;

  [*]a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;

  [*]a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;

  [*]sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

Edited by geutz
 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

in Germania mai fugeai de politie? Acolo peste 60% din efectivele politiei rutiere folosesc autovehicule neinscriptionate si te asigur ca nu scapai numai cu puncte amenda si puncte penalizare. Macar fii fair-play si asuma-ti greseala.

 

In Germania avea autostrazi pe care putea sa-si etaleze sutele de armasari putere, in Romania s-a impiedicat de-o groapa si de aia l-au prins :lol:

 

Ati speriat baiatul.... :)))

E de apreciat ca a oprit in cele din urma... eu am avut sapt trecuta unul cu un jeep care nu a oprit la semnalul luminos si acustic, l-am urmatirt pe 4 strazi aprox 3 km, iar in final a reusit sa scape coborand cu masina pe un teren accidentat numai ca a ramas impotmolit!

In cazuri de-astea nu se poate folosi armamentul din dotare? Pe proprietarul masinii il prinzi mai tarziu, dar poate este in masina vre-o unul care are cateva crime la activ si-i urmarit national/international...

 • Downvote 2
Link to comment

Sa va dau si eu un ex,intamplat chiar astazi:

-Circulam in afara Bucurestiului (viteza este irelevanta),in spatele meu o masina de politie cu toate insemnele :)

-la un moment aprinde luminile ALBASTRE incepe sa dea "flashuri"

-reduc viteza (la 20 km/h),semnalizez dreapta,trag cat mai pe dreapta...DAR NU OPRESC

-merg in stilul asta aprox 500-700m...

-ma depaseste intr-un final,cel din dreapta soferului (erau doi politisti in masina) scoate bastonul pe geam si imi face semn sa opresc

opresc frumos cat mai in fara partii carosabile,cobor geamul,vine domnul politist la masina:

   -Nu ati oprit la semnalul agentului...contraventie,penalizare,permis suspendat...etc etc

   -Cum nu am oprit,ati scos bastonul pe geam si in 10m am oprit (repet aveam 20km/h)

   -De 2km v-am facut semn sa opriti

   -Sincer fara sa fiu nici malitios nici arogant si nici cu un aer superior ci doar din pura curiozitate (se mai intampla sa sar peste capitole din lege sau sa nu le intelg)am intrebat in care paragraf din lege se incadreaza,deoarece din cate stiu eu nu sunt obligat sa opresc la luminile albastre sau la flashuri.

   -rasupnsul domnului politist este ca luminile sunt ROSII-ALBASTRE iar sirena are o problema si cateodata nu merge :)

   -i-am raspuns ca din pacate probil nici luminile rosii nu-i merg intodeauna deoarece nu se aprinde decat albastrul

   -a verificat (intre timp dupa ce ne-am oprit a stins luminile) si intradevar nu-i mergeau decat cele albastre,dar intre timp apucase sa completeze PV-ul,avea actele mele si ca nu este vina d-lui ca se mai intampla si defectiuni tehnice,dar ca girofarul nu poate fi selectat doar pe o lumina si ca ar trebui sa stiu asta,eu sa semnez PV-ul prin care imi retine permisul...etc

   -am refuzat evident semnarea acelui PV am trecut la obiectiuni toata povestea,si am refuzat sa iau si sa semnez copia dupa PV

 

Acum spuneti-mi va rog,ce vina am eu ca acel girofar era defect,nu sunt nici politist,nici electrician auto si nici nu lucrez intr-un service auto ca sa stiu ca daca este aprins chiar si numai pe ALBASTRU trebuie sa opresc pt ca de fapt girofarul nu poate fi aprins doar pe o lumina.

Multumesc

 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Legende şi poveştiri pentru reprizele de spart seminţe cu amicii în grădina din spatele blocului, generate de imaginaţia mult prea bogată.

 • Upvote 1
Link to comment

Nu are rost sa intram in polemici,si nici nu vreau sa fiu altfel inteles,era doar impartasirea unui eveniment.Si mie mi se intampla sa mi se arda un bec la masina si sa sa nu-mi dau seama imediat (se poate arde in mers),m-a oprit politia,mi-a spus ca am un bec ars,mi-a spus sa remediez defectiunea ca sa nu am probleme,i-am multumit si am plecat.

 

PS: Recitind ce am scris in primul post am realizat ca am omis:

Finalitatea a fost ca a recunoscut ca nu este vina mea si mi-a restituit actele.

Link to comment
 • Moderator

Stimabile, nu doresc să intru în vreo polemică, ci doar te rog să nu ne insulţi prin astfel de povestioare. Nu uita că aici stai de vorbă cu "cei din teren", nu "cei din tribună", care analizează lucrurile şi pun verdicte doar în baza unor percepţii bazate pe ce se vede din afară sau a unor legende urbane ori sterotipuri. Dacă tu ai auzit multe bancuri cu poliţişti şi ai început să le crezi, este alegerea ta, dar să ştii că în realitate lucrurile nu stau deloc aşa.

Rugămitea mea este să-ţi păstrezi astfel de poveşti telenovelistice pentru alte site-uri, unde prind şi sunt apreciate. Noi pe aici ştim cum stă treaba şi din interior ...

 

Şi ca să îţi dai seama că povestea ta are valenţe fantastice, reciteşte şi convinge-te cam cum te contrazici singur:

 • iniţial ai povestit că ai refuzat semnarea procesului verbal şi ai consemnat câteva obiecţiuni

 

   -am refuzat evident semnarea acelui PV am trecut la obiectiuni toata povestea,si am refuzat sa iau si sa semnez copia dupa PV

 

 • după care ne spui că ţi-au fost restituite actele, ceea ce ar fi fost imposibil dacă se întocmea un proces verbal

 

Finalitatea a fost ca a recunoscut ca nu este vina mea si mi-a restituit actele.

 

În concluzie, te contrazici singur ... şi asta în decursul a câtorva zeci de minute. Ceea ce demonstrează că povestea ta se bazează mai mult pe imaginaţia bogată decât pe realitate.

Repet, nu ne mai insulta cu astfel de povestioare, aici nu prind.

Link to comment

Si marmota ce facea? La semnalele rosu si albastru ai obligatia sa opresti indiferent din ce directie vi tu sau masina de politie.

Edited by Rusy
Link to comment

Si marmota ce facea? La semnalele rosu si albastru ai obligatia sa opresti indiferent din ce directie vi tu sau masina de politie.

Marmota invelea ciocolata in staniol :)

 

Nu am scris nicaieri ca semnalul era rosu-albastru....ci doar albastru,deasemnea nici ca nu sunt obligat sa opresc la semnalul rosu-albastru

Link to comment

Stimabile, nu doresc să intru în vreo polemică, ci doar te rog să nu ne insulţi prin astfel de povestioare. Nu uita că aici stai de vorbă cu "cei din teren",

 

Dvs nu vi s-a intamplat niciodata sa se arda un bec la masina ?....totusi nu este naveta spatiala (chiar si la aia se mai defecteza cate ceva)

Poate la modelele de masini de politie cu lumini de semnalizare noi (cele cu LED ) probabilitatea sa se defecteze doar unul dintre circuite (cel care aprinde lumina rosie sau albastra)este mai mica dar nu cred ca este nula nici in cazul lor

Ceea ce am vrut sa punctez prin "telenovela mea" este ca toti suntem oameni si suntem supusi greselilor de orice natura,nimeni nu este perfect si nu poti cataloga pe cei " din tribuna"  ca infractori sau contravenienti asa cum nici pe politistii " din teren " ca incorecti.Eu unul de cate ori am gresit si recunosc nu de putine ori,am recunoscut cand am gresit,mi-am facut " mea-culpa" si am platit pentru contraventia respsctiva fie prin retinerea permisului (l-am avut retinut de 2 ori in 16 ani de cand am permisul) fie prin amenda.

Link to comment

Prima oara cand mi-a fost retinut permisul a fost prin 2000 cred,am fost inregistrat de aparatul radar cu 74 km in localitatea Boita jud Sibiu,iar cand am prezentat actele agentul a constatat ca pe permis aveam o adresa (cea de la mama) iar pe buletin alta adresa (cea de la soacra-mea).. a fost retinut in vederea schimbarii domiciliului...mea-culpa (am uitat,am omis,nu conteaza...am gresit am platit)

A doua oara in 2007 eram pe Calea Calarasilor  cu 1 statie inainte de  intersectia cu Traian si am depasit tramvaiul care era in mers pe partea stanga (pe vremea aia aveam o Toyota Hilux) nu aveam loc pe partea dreapta,in spatele meu era o masina de politie care m-a oprit si...permisul suspendat...aici dupa mine discutabil...nu cred ca aveam loc prin dreapta dar asta este...daca agentul a considerat ca aveam loc si ca am depasit neregulamentar asta este.(de atunci nu am mai depasit tramvaiul pe Calea Calarasilor pe partea stanga,am preferat sa stau in fundul lui pana a trecut de intersectia cu Traian si am considerat ca am suficient loc prin dreapta)

Link to comment
 • Moderator

nicku

Dacă îți imaginezi că interesează pe cineva poveștile tale, înseamnă că îți dai prea multă importanță.

Link to comment
 • Moderator

nicku te rog mai reciteşte încă o dată ce am postat. Nu am spus nicăieri că "cei din tribună" sunt incorecţi sau numai infractori ori contravenienţi, cu atât mai puţin să-i cataloghez aşa. La fel, nici despre tine nu am spus că ai fi vreun infractor, contravenient, incorect sau că nu ai avea tăria de caracter să-ţi recunoşti greşelile, să ţi-le asumi şi să înveţi din ele. Nicăieri nu am spus aşa ceva. Toate acestea sunt doar nişte presupuneri ale tale, datorate probabil imaginaţiei prolifice. Eu doar te-am rugat să nu ne mai abureşti cu astfel de poveşti cosmetizate, atât.

Link to comment
 • 2 months later...

cam cati prieteni cunoasteti care au si ei baston si girofar si abuzeaza de ele? pe cinstite? 

 

pe de alta parte mi s-a intamplat sa vina cu girofarul dupa nevasta-mea dar ea e femeie ... (nu zic, merita pedepsita), si n-a vazut nimic a trebuit sa-i spun eu care eram in dreapta ca girofarul ala inseamna sa se opreasca (era noapte), noroc ca au fost intelegatori domnii politisti

 

si ultima: eu noaptea, daca sunt singur pe sosea, pe centura, pe langa paduri, si s-are un cetatean imbracat in politist si cu baston.... nu opresc,, prefer sa se ia cu masina dupa mine sa ma conving ca sunt politisti si sa platesc contraventia! Daca nu vad nicio masina la sosea si inscriptionata ... nu opresc neam!

 

mergeti cu viteza legala

viteza ucide

 • Downvote 1
Link to comment

si ultima: eu noaptea, daca sunt singur pe sosea, pe centura, pe langa paduri, si s-are un cetatean imbracat in politist si cu baston.... nu opresc,, prefer sa se ia cu masina dupa mine sa ma conving ca sunt politisti

Si cum anume te convingi ca sunt politisti? Astepti sa traga cateva focuri de arma? :hmmmt:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.