Jump to content
POLITISTI.ro

Predare permis de conducere


AntonioStefan

Recommended Posts

Mi-a fost suspendat permisul 30 zile, am facut contestatie la judecatorie si am pierdut. In perioada respectiva desigur ca am recuperat permisul.

Decizia s-a dat pe 25 februarie si teoretic dupa 15 zile ar trebui sa fie definitiva si irevocabila, cum doresc dansii ca sa le pot preda permisul.

Am fost sa-l predau insa mi-au zis ca trebuie sa ma duc eu la Judecatorie si sa o fac definitiva.

Nu am primit nicio decizie acasa si nici nu stiu cu exactitate ce trebuie sa fac la judecatorie ca sa obtin decizia asa cum se doreste.

Se poate face o cerere in care sa declar ca am pierdut contestatia, nu am facut recurs si decizia e definitiva si irevocabila cu care sa pot preda permisul?

Daca nu mi-ar prinde bine niste sfaturi cu procedurile ce trebuie urmate. Dupa cum am calculat pe 27 ar trece cele 15 zile in care trebuie sa le dau permisul sau zilele astea nu se ia in calcul pentru ca decizia nu e definitiva inca?

Nu stiu ce sa zic, cam harababura totul in Romania.

Link to comment

mergi la Judecatorie iar pe hotararea pronuntata iti va fi aplicata o stampila care confirma faptul ca hotararea a ramas definitiva si irevocabila. Cu acea hotarare stampilata mergi la Serviciul Rutier si predai permisul. Daca nu vei face acest lucru perioada de suspendare se va mari mai tarziu cu inca 30 de zile.

Link to comment

Am inteles ca sa fac cerere in care trebuie sa cer o copie a sentinei pe care va fi aplicata stampila si cu mentiunea ca e definitiva si irevocabila.

O sa ma duc, dar imi poate face asta daca eu nu am primit sentinta acasa? In mod normal pe 12 s-ar fi facut 15 zile in care puteam sa fac recurs, deci de 5 zile decizia ar trebuie sa fie definitiva.

Imi e ca ma trezesc ca o a sa imi zica acolo sa astept mai intai decizia acasa si daca ar fi asa cele 15 zile in care trebuie sa duc permisul incep de cand primesc decizia?

Link to comment

Sentinta iti vine acasa. Poate sa dureze si mai bine de o luna pana iti ajunge, dar stai fara griji. Cele 15 zile de recurs curg de la comunicare, adica de cand ai primit-o acasa...mai precis de la data stampilata pe plic, pt. ca e posibil ca postasul sa mai intarzie o zi, doua.

Ca tu ai vazut sentinta pe site-ul judecatoriei e cu totul alta problema. Nu toata lumea are internet si deci, nu este un mijloc oficial de comunicare.

Edited by Dune85
Link to comment

Multumesc @Done85.

@Marius: Probabil asta o sa si fac, acum ca stiu ca nu e nicio problema as astepta si sentinta acasa, numai ca postasul cam obisnuieste sa ne incurce printre vecini tot timpul si mai bine nu ma risc.

Link to comment
  • 2 months later...

Buna ! am si eu o nelamurire,,,,,, acum 3 zile mi/a fost suspendat permisul pentru depasire pe linia continua pe 30 zile !..... si nu am predat permisul cu motivul ca mi l.am uitat in spania unde am locuit..... si eu acum peste 2 zile plec din nou in spania,,acolo voi avea permisul meu in mana.... acum problema ! am 2 intrebari/nelamuriri....... 1 : Se prelungeste cu inca 30 zile perioada? si 2 : eu cu permisul suspendat in romania,, pot conduce in Spania daca il am in buzunar fara sa comit vreo infractiune... adica permisul se suspenda dreptul de a conduce doar pe teritoriul romaniei?,,,sau peste tot?......

  • Downvote 1
Link to comment

in cazul tau cea mai buna solutie este sa iti fie trimis din Spania prin curierat rapid permisul de conducere si astfel poti sa il predai la politia rutiera.

Link to comment
  • 10 years later...

Buna seara ! Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce 90 de zile pentru depășirea vitezei legale . In momentul in care am fost oprită de domnul polițist nu aveam permisul la mine . Mi-a transmis ca va trebui sa îl predau in 5 zile . Întrebarea mea este , îl pot preda fizic la poliția Rutieră Bucuresti sau trebuie sa îl trimit prin curier in Jud Gorj- unde mi-a fost suspendat ? Mulțumesc !

Link to comment
  • Moderator

Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire la serviciul / biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire la serviciul / biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul / biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul legal, durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
Prin serviciu al poliției rutiere se înțelege serviciul poliției rutiere din structura unui inspectorat județean de poliție, Brigada Rutieră din cadrul Direcției Generale a Municipiului București sau biroul de poliție autostrăzi din cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale din structura Inspectoratului General al Poliției Române.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.