Jump to content
POLITISTI.ro

Planul de actiune pentru intarirea autoritatii personalului din structurile de ordine publica


Recommended Posts

  • Moderator

Directiei Generale Management Operational din M.A.I. a prezentat in sedinta Comisiei de dialog social din 01.11.2010, forma finala a "Planului de actiune pentru intarirea autoritatii personalului din structurile de ordine publica".

Planul de actiune pentru intarirea autoritatii personalului din structurile de ordine publica.pdf

Planul trebuie prezentat ministrului pentru aprobare, dupa care va incepe implementarea sa.

Link to comment

Ideea in sine e buna.

Dar....

In afara solutiilor ce tin exclusiv de MAI, s-au mai vazut cazuri in care in Parlament intra legea intr-o anumita forma si iese cu total alte prevederi decat cele care apareau initial. Un bun exemplu este Codul Penal si prevederile lui la auto-aparare. Una s-a vehiculat in dezbaterea publica sa apara in CP si alta a iesit.

Link to comment
  • Moderator

Pe site-ul CNP-ului, "modulatorul" se lauda ca majoritatea masurilor sunt preluate din propunerile lor, dar nu spune explicit care sunt modificarile legislative propuse.

In plus, nu am vazut nicio masura/metoda de as exprima dezacordul fata de modificarea din Codul Penal privind legitima aparate, a celor de la CNP.

Eu nu am inceredere ca se va schimba ceva si cred ca documentul asta o sa ramana maculatura prin sertarele ministeriale.

Link to comment

In şedinţa Comisiei de dialog social din M.A.I. de astăzi 01.11.2010 s-a prezentat de către DGMO forma finală a „Planului de acţiune pentru întărirea autorităţii personalului din structurile de ordine publică”.

Acesta conţine 16 măsuri, din care cele de la nr. 1, 3-10 au fost propuse de CNP, celelalte susţinute şi de noi la iniţiativa ministerului, completate şi cu propuneri de la sindicate. <br style=""> <br style="">

Edited by radusandu
Link to comment

partea legislativa (la aia ma pricep) este ok insa ce apare acolo este la nivel de principiu in sensul ca ar fi trebuit sa existe deja si propuneri concrete de modificare / inlocuire a legislatiei mentionate. Aici pe forum am vazut doar OG2 si lg 60/61. ele nu vor face 2 bani fara CPP / CP modificate conform necesitatilor din teren.

si sa lasi intocmirea proiectelor pe mina unor birocrati nu este o idee buna sub aspectul celeritatii indeplinirii acestor masuri.

Link to comment

1.Acest plan contine doar niste principii declarate, nu si propuneri concrete, ce se intentioneaza in mod punctual, scopul urmarit si prin ce mijloace, ce sa contina modificarile legislative, ce se stabileste prin ordin de ministru, etc. S-au vorba lui nenea Iancu Caragiale: modificam pe ici pe colo, dar nu in partile esentiale .

2.Termenele sunt lungi chiar si pana in iunie 2011.

3.Desi situatia operativa este binecunoscuta la esaloanele superioare, nu inteleg de ce nu se doreste o reglementare rapida.M-am saturat doar de promisiuni desarte, vorbe goale si fapte ioc.

Link to comment

totul e vrajeala...

ala e plan, cu actiuni la modul general si termene aiurea?!

si noua ne cer la post nota de sarcini ca la carte...

sper ca se va modifica CP-ul, CPP-ul, L61/91, OG2/2001 etc.

daca avem in fruntea ministerului niste ageamii si nu din randul nostru...

Link to comment

eu as putea pune pariu ca CP si CPP nu se vor modifica in viitorul apropiat. S-au laudat atit ca sunt perfecte, s-au luat asa de multi bani pe consultanta incit nimeni nu va recunoaste ca exista greseli in redactarea lor.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.