Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada inlocuitoare pentru preschimbare permis strain


mirelab
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua. Eu am permis italian si expira la sfarsitul lunii, as dori sa-l preschimb in permis romanesc, tin sa precizez ca permisul l-am luat in Romania si a fost schimbat in Italia, acum sunt in tara.Pana imi vine permisul primesc o dovava pentru a putea conduce?

Edited by mirelab
Link to comment

Mergeti la Serviciul Public Comunitar veti obtine de acolo mai multe detalii privind procedura preschimbarii permisului de conducere. La solicitarea dvs. va poate fi eliberata o dovada cu drept de circulatie pana intrati in posesia permisului de conducere romanesc.

Edited by 25tess
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Trebuie să ai domiciliu în România.

Pentru preschimbarea permiselor de conducere străine, solicitanții depun personal, la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor competent următoarele documente:

 • permisul de conducere național eliberat de autoritățile străine a cărui preschimbare se solicită, în original, și traducerea legalizată în limba română a acestuia; (sau documentul care atestă pierderea, furtul sau lipsa justificată a permisului eliberat de autoritățile străine, precum și traducerea legalizată în limba română a acestuia;)
 • documentul de identitate al solicitantului, în original și, respectiv, în copie (care poate fi: pașaportul, certificatul de înregistrare, permisul de ședere, cartea de rezidență în România în cazul cetăţenilor străini sau cartea de identitate provizorie, buletinul sau cartea de identitate în cazul cetățenilor români)
 • fișa deținătorului permisului de conducere, model tip, completată lizibil, cu majuscule;
 • fișa medicală completată de o unitate de asistență medicală ambulatorie de specialitate autorizată, încheiată cu concluzia „APT CONDUCĂTOR AUTO”, cu precizarea categoriei/categoriilor pentru care solicitantul este apt de a conduce autovehicule, precum și a eventualelor restricții medicale ce vor fi menționate în permisul de conducere preschimbat;
 • certificatul de cazier judiciar, în termenul de valabilitate;
 • declarația notarială pe propria răspundere a solicitantului, din care să rezulte că permisul de conducere depus pentru preschimbare este autentic, că titularul acestuia nu are rezidența normală pe teritoriul altui stat membru, că nu mai posedă un alt permis de conducere național românesc ori eliberat de autoritățile unui alt stat sau un duplicat al acestuia, că nu a declarat pierderea ori furtul acestuia la organele emitente sau la alte autorități în vederea eliberării unui nou document, precum și faptul că nu a luat și nu i-a fost adusă la cunoștință anularea permisului de conducere sau a dreptului de a conduce ori suspendarea sau restricționarea exercitării acestui drept;
 • dovada achitării taxelor aferente preschimbării permisului de conducere.

Detaliat găseşti aici:

Art. 7. — (1) După primirea și verificarea dosarului de preschimbare a permisului de conducere se restituie solicitantului documentul de identitate.

(2) În situația în care a fost depus permisul de conducere, solicitantului i se eliberează o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, în care se consemnează numărul de înregistrare al dosarului și data depunerii, numele și prenumele solicitantului, seria și numărul permisului de conducere, statul emitent și categoria/categoriile pentru care documentul este considerat a fi valabil, precum și mențiunea „permisul de conducere a fost depus pentru preschimbare”.

(3) În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulație cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fără a fi depășită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situații, dovada se emite fără drept de circulație.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Chiar nu ştiu să-ţi răspund la întrebarea asta şi nu aş vrea să dezinformez. Serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor NU mai aparţin de Poliţia Română din 2002. ;)

Link to comment
 • Moderator

Confecţionarea lui durează foarte puţin, mai mult timp se scurge până ajunge prin poştă acasă.

Ai grijă că plicul este trimis recomandat, deci vei găsi în cutia poştală o recipisă cu care ulterior trebuie să mergi la oficiul poştal şi să ridici plicul.

Baftă!

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.