Jump to content
POLITISTI.ro

Acte cumparare masina adusa din strainatate

san0233

Recommended Posts

Salut. Din intamplare am dat peste forumul acesta si vreau sa va spun ca imi place foarte mult ideea lui, mai ales rubrica aceasta :).

Vreau sa imi cumpar PRIMA MEA MASINA, si nu stiu ce acte trebuie sa iau de la vanzatorul acesteia, asa ca apelez la voi. Intreband pe alt forum mi s-a spus ca as avea nevoi de un certificat fiscal pe care trebuie sa il iau impreuna cu vanzatorul, de la primaria din localitatea de domiciliu, dar tot pe internet am vazut ca spuena cineva, ca acest fiscal de la vanzator nu mai este necesar. Trebuie numai fiscalul meu. As aprecia foarte mult efortul de a ma lamuri si pe mine:). Va multumesc frumos.

• 10 years later...

Vreau sa cumpar masina inmatriculata in Romania din Germania. Dar cum fac cu fiscalul? Vanzatorii spun ca ofera fiscal. Eu stiu ca trebuie de mers cu contractele la primarie sa le stampileze. Multumesc.

• Moderator

Problemele sau întrebările de acest gen nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu poliţiştii şi competenţele acestora. Trebuie să te interesezi la primărie.
Poliţia Română NU are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiei, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au absolut nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. 
Mai mult, Poliţia Română nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2001, aspecte de care se ocupă SRPCIV (Serviciile Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) structuri aflate în subordinea prefecturilor judeţene.