Jump to content
POLITISTI.ro

Pensiile militare s-ar putea pastra doar pt membrii de sindicat


Rookie

Recommended Posts

In prezent exista procese intentate atat de Sindicatul cadrelor Militare Disponibilizate, cat si de Asociatia Militarilor in Rezerva si Retragere. Acestia au obtinut deja o prima victorie, obligand guvernul sa suspende aplicarea legii unice a pensiilor.

Problema este ca rezolutiile in astfel de procese, este foarte posibil sa fie individuale (parerile sunt impartite), mai exact doar pt. persoanele care au intentat procesele. Deci, exista posibilitatea ca o rezolutie intr-un astfel de proces sa fie aplicata doar membrilor organizatiei si nu tuturor rezervistilor.

Doar traim in Romania! :doh:

Filialele judetene ale asociatiilor cadrelor militare au inceput sa faca anunturi de avertizare privind riscul ca "individualii" sa fie nevoiti sa deschida procese in nume personal.

Asa ca daca aveti rude, prieteni sau fosti colegi ce se incadreaza in aceasta categorie a "individualilor", nu ar fi rau sa-i anuntati. :emo-yessir:

Link to comment

corect, pentru ca sentintele sunt relative, sunt opozabile doar partilor. nu este nimic nou sau iesit din comun. Insa este bine ca cineva care a cistigat sa posteze motivarea instantei astfel incit ceilalti sa foloseasca aceeasi argumentatie in cererile introductive. motivarile din sentinte nu sunt protejate de drepturile de autori.

Link to comment

Mărinimia Guvernului, justificată de decesul a 4.379 dintre beneficiari 15 lei în plus la ajutorul pentru veteranii şi văduvele de război

Cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor, văduvelor de război şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat va fi majorat de la 135 la 150 de lei. Cei 15 lei în plus sunt prevăzuţi într-un proiect de hotărâre de guvern, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, banii fiind destinaţi acoperirii unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice. Decizia de majorare a fost luată de Guvern din cauza dispariţiei, într-un singur an, a 4.379 de beneficiari ai acestui ajutor.

„Având în vedere dificultăţile cu care se confruntă această categorie de populaţie, prin proiectul de hotărâre a Guvernului se propune majorarea ajutorului anual, de la 135 lei la 150 lei, în raport cu fondurile alocate în anul 2010 în bugetele ministerelor şi instituţiilor administraţiei publice centrale care asigură plata acestui drept. Majorarea la 150 lei propusă ţine cont de diminuarea numărului de beneficiari de la an la an. Astfel, dacă în anul 2009 era un număr de 66.291, în 2010 acesta a scăzut la 61.912 persoane", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Din cele 61.912 persoane rămase în evidenţe, 57.125 sunt plătite de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, 3.464 persoane, de Ministerul Apărării Naţionale, 1.321, de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi două persoane plătite de Serviciul Român de Informaţii.

Sumele destinate plăţii acestui ajutor anual vor fi suportate din bugetele alocate Ministerului Muncii, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii pe anul 2010.Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii se efectuează de către casele judeţene de pensii, respectiv Casa de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale a Municipiului Bucureşti.

Articol preluat din ziarul Cotidianul, 4 noiembrie 2010

UN SINGUR COMENTARIU : Ca sa vezi ce bine traiesc veteranii in romania, au medicamente, tratamente si un nivel de trai decent , de s-au curatat aproape 4.400 de persoane intr-un an( doar nu credeti ca toti, adica aproape populatia unei comune medii din Romania,au murit doar de batranete) . Si cand te gandesti ca in S.U.A. veteranii de razboi, beneficiaza de o ultraprotectie sociala, incepand de la aziluri specializate, programe,cluburi si spitale dedicate doar lor .Mai marii nostrii vor sa mareasca pensiile si salariile, nu prin repornirea economiei, ci prin decimarea oamenilor, astfel ca bugetul se imparte la mai putin si veniturile vor fi mai mari. La fel va si in politie cat plecam de buna voie, cati disponibilizati, dupa care o sa mareasca ceva salariul sa se poata lauda.

Link to comment
  • 1 month later...
  • Moderator

Am citit un articol interesant pe www.dcnews.ro

Război total pentru pensiile militarilor. Sindicatul acuză comandanţii de fals în acte şi uzurpare de calităţi oficiale

Militarii aflaţi în conflict cu guvernul condus de Emil Boc pe tema legii pensiilor au declanşat mobilizarea generală. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi

Retragere va stabili membri care să facă de permanenţă la sediul din Capitală, pentru a putea răspunde la orice semnale venite din teritoriu.

Militarii strâng dovezi pentru lupta în Justiţie cu avocaţii guvernului şi se pregătesc să facă denunţuri penale, pe două fronturi. În primul rând , juriştii sindicaliştilor din Cluj au câştigat în instanţă o decizie care blochează aplicarea HG735/2010, de recalculare a pensiilor. SCMD strânge semnături de la membri săi pentru a veni parte în procesele de recurs.
MAI
, MApN şi SRI au fost notificate să înceteze orice aplicare a HG-ului amintit până la terminarea procesului. Întrucât, se pare la instigarea ministrului Predoiu, operaţiunile de recalculare continuă, aici va fi făcută prima plângere penală. A doua ofensivă va fi lansată în ceea ce priveşte falsurile din adeverinţele de venit.

Pensionarii
MAI
care au cerut adeverinţe pentru reclacularea pensiilor au primit acte nesemnate, ceea ce reprezintă un fals, în opinia juriştilor SCMD. În aşa zisele adeverinţe eliberate de funcţionarii MapN , prin Centrele Militare, apar perioade lipsă, în activitatea fiecărui militar, între 3 luni şi... 26 ani. Birourile Operative ale filialelor SCMD din Bucuresti au fost solicitate să adune câte cinci astfel de adeverinţe de venit, pentru a formula plângere penală împotriva funcţionarilor care le-au eliberat. O astfel de adeverinţă poate fi eliberată legal la o cerere personală directă doar de către deţinătorul arhivei, nu de către comandanţi de CMS/CMJ. Adeverinţa trebuie contrasemnată de către organul financiar al ministerului (
MAI
, MApN sau SRI), având în anexă copii după toate documentele sursă.

Întrucât majoritatea adeverinţelor eliberate până în prezent nu au aceste elemente legale, militarii se pregătesc să sesizeze Parchetele împotriva comandanţilor de Centre Militare, pe care îi acuză de fals, uz de fals şi uzurpare de calităţi oficiale. SCMD are, ca strategie, şi propunerea de a-şi retrage auczaţiile, dacă aceşti comandanţi vor veni ca martori în proces, permiţând să fie identificată persoana care le-a dat ordin de recalculare şi care trebuie să răspundă penal, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

Link to comment

O gramada de prostii juridice :)

suspendarea aplicarii HG este opozabila doar partilor din proces si nu erga omnes. ca orice proces in Romania, sentintele judecatoresti sunt obligatorii inter partes, cu citeva exceptii (cum ar fi deciziile Curtii Constitutionale sau cele in interesul legii).

A doua chestie - in recurs nu poti interveni in proces, cererea de interventie se face numai in fata instantei de fond si numai pina la inchiderea dezbaterilor.

Un act nesemnat nu este fals. este doar nesemnat. uzurpare de calitati oficiale?? c'mon, astia chiar stiu ce vorbesc sau asa au invatat ei legea in parchetele militare??

Link to comment

Imi cer scuze maxu08, adica se suspenda un HG sau efectele HG-ului, care ramane de sine.Principiul erga omnes se aplica "tuturor in aceeasi situatie" intocmai. Nu se poate suspenda efectul unei legi pentru unii iar pentru ceilalti sa se aplice.Este aberant!

Link to comment

efectele unei sentinte judecatoresti este limitat la partile procesuale. nimeni nu poate beneficia sau fi afectat de o hotarire judecatoreasca daca nu a facut parte dintr-un proces. este un principiu fundamental de drept. cum ar fi sa fii afectat de o sentinta pronuntata intr-un proces de care nici nu ai auzit, nu ai fost citat si nu te-ai putu apara. Nu te gindi numai la variantele in care respectiva sentinta iti foloseste ci si la cele care iti dauneaza :)

cu citeva exceptii, toate sentintele sunt inter partes, ca si efecte. de aceea exista procedurile prevazute de art.49 si urm din Cod proc Cv, ele au drept scop extinderea opozabilitatii sentintei fata de terte persoane care trebuie introduse in proces, altfel sentinta nu le este opozabila.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.