Jump to content
POLITISTI.ro

Accident usor - cine este vinovat?


TMM
Marius
Message added by Marius

Este foarte important de ştiut de la bun început că nu putem să stabilim noi aici, pe forum, vinovăţia în asemenea cazuri, pentru că nu avem toate datele necesare (spre exemplu, în postările de pe forum avem doar relatare unuia dintre conducătorii auto implicaţi, care e o variantă subiectivă), motiv pentru care putem doar să oferim nişte păreri. Vinovăţia în asemenea cazuri o poate stabili doar poliţistul care soluţionează un astfel de accident la serviciu. Altfel spus, eventualele opiniile prezentate pe acest website au un caracter pur informativ, pentru că e firesc să exprimăm doar opinii de principiu şi nu putem să "rezolvăm" cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată numai în cadrul oficial şi profesional (la serviciu), situaţie ce nu poate fi substitutită sub nicio formă de postările/răspunsurile publicate pe forum. 

Recommended Posts

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident marti la ora 12:30, am incheiat amiabila in cele din urma, am schimbat numerele de telefon, si a ramas sa ne vedem ulterior pentru a imi da copii dupa buletin,permis,asigurare. Am mai vorbit cu dansul insa el a avut o cursa in afara Bucurestiului(dansul fiind sofer pe basculanta) si nu a putut sa imi dea actele, intre timp au trecut cele 24 de ore de la producerea accidentului, iar omul nu mai este de gasit. Ce pot face in situatia aceasta, va rog mult sa ma ajutati ?

Va Multumesc!

Link to comment

De ce nu ați completat formularul privind constatul amiabil pe loc ? Cum adică nu a putut să îți dea copiile actelor ? Nu avea asupra lui documentele, cum circula pe drum, fără documente ? Eu cred că ai fost puțin naiv.

Edited by Dan
Link to comment
  • Moderator

am incheiat amiabila in cele din urma, am schimbat numerele de telefon, si a ramas sa ne vedem ulterior pentru a imi da copii dupa buletin,permis,asigurare.

Eu înţeleg că au completat formularele privind constatul amiabil.

Dacă este aşa, puteţi merge la firma de asigurare.

Link to comment

Nu recomand nimanui amiabila. Va sfatuieste unu' inselat de Carpatica.

Sincer, imi pare rau si pentru politie, pentru ca trebuie sa isi piarda timpul cu prostii d-astea minore, si pentru cel care incalca legea, dar in Romania esti la cheremul firmelor de asigurare.

Link to comment

De ce nu ați completat formularul privind constatul amiabil pe loc ? Cum adică nu a putut să îți dea copiile actelor ? Nu avea asupra lui documentele, cum circula pe drum, fără documente ? Eu cred că ai fost puțin naiv.

Am completat amiabila pe loc ... motivul se grabea si nu am gasit nici xerox in apropiere ... DA cu siguranta am fost naiv ... poate prea naiv, pana acum nu am intalnit asemenea persoane

Ce pot face ?

Eu înţeleg că au completat formularele privind constatul amiabil.

Dacă este aşa, puteţi merge la firma de asigurare.

La firma de asigurare imi cere copie dupa buletin, permis, si asigurare, iar eu nu le am.

Link to comment
  • Moderator

Ce documente ai?

Ai formularul de constatare amiabilă completat şi semnat de conducătorul basculantei?

Link to comment

Ce documente ai?

Ai formularul de constatare amiabilă completat şi semnat de conducătorul basculantei?

Da. Am decat acest document semnat si completat de catre conducatorul basculantei ( precizez ca il am cu totul, adica ambele exemplare, la el nu a ramas nici unul)

Link to comment

Unde are Gicus cu basulanta asigurarea? La ce companie?

E asigurarea valabila? Ai facut poze la fata locului? Martori ai?

Edited by cezar1
Link to comment

cei de la asigurari mi-au spus ca fara acele copii nu pot face nimic. Da asigurarea era valabila( de fapt inca este) si este la UNIQA nu am poze de la fata locului si nici martori ( eram singur in masina )

Link to comment

OOOoops,

Cat ar costa stricaciunea la masina? Ai fost la o evaluare?

Uniqa de regula e buna, dar trebuie sa tii minte tot timpul ca ei sunt in afaceri sa faca bani. Trebuie sa indeplinesti conditiile sa le iei banu'.

Si-nc-o chestie, " amiabil" inseamna ca ai incredere in celalalt.

Eu am fost parlit o data cu raport de la politie si a doua oara cu amiabila.

La prima a fost mai usor, ca era masina de firma si am luat bani de la ei pentru a inchiria alt vehicul, desi trebuia sa folosesc CASCO pentru ca aveam.

Prost, ce vrei?

La a doua la amiabila, m-au facut dupa ce mi-au facut constatarea la amiabila, si tipul meu s-a tinut de cuvant si a declarat ca e de vina.

N-am vazut nici un ban si nici n-o sa vad.

Ce-as face eu in locul tau? Evalueaza stricaciunea si vorbeste cu un avocat.

Ai grijanie ca in instanta trebuie sa existe un raport de la un inspector tehnic autorizat de curte sau RCA, intereseaza-te. Asteapta-te ca inspectorul sa te coste in jur de 1000 - 1500 de lei.

Daca stricaciunea e mare, sansele sa gasesti o firma de avocatura e mare, caci e multa mancare pe masa.

Daca e mica, imi pare rau pentru tine. Cazi pe sablonul meu. €800 scosi din buzunar. Si o lectie de viata, cea mai importanta.

Link to comment

Nu te speria, ca nu e dracu asa de negru.

Presupun ca atat tu, cat si soferul basculei sunteti la primul accident cu amiabila, altfel ati fi stiut ca un exemplar ramane la tine si unul la el.

Uite aici cum trebuia procedat:

PASUL 1: ACCEPTUL DE A UTILIZA FORMULARUL

Cei doi conducatori auto trebuie sa accepte solutionarea prin procedura de constatare amiabila.
Daca una din parti nu este de acord cu semnarea acestui document, atunci constatarea accidentului va putea fi facuta numai de unitatea de politie competenta, pe raza careia s-a produs accidentul.


A. Luati datele tuturor martorilor la accident si scrieti-le pe formular in partea din dreapta sus, in campul cu numarul 5. Folositi un pix si scrieti cu majuscule, lizibil si apasat! Martorii nu trebuie sa fie nici transportati, nici soti sau persoane ce gospodaresc impreuna, nici afini sau rude de orice grad, nici prepusi ai aceleiasi persoane fizice sau juridice la care sunt angajati si conducatorii auto, utilizatorii sau proprietarii vehiculelor implicate.
Conducatorii celor doua vehicule implicate in accident completeaza impreuna un singur formular CA.

B. Fiecare conducator completeaza corect si complet una din sectiunile formularului de CA (fie cea din dreapta, fie cea din stanga - intitulate Vehicul A si Vehicul B. Fiecare este destinata unuia dintre cei doi conducatori, cu datele de identificare personale ale detinatorului politei de asigurare, ale conducatorului vehiculului, ale vehiculului si cele din polita de asigurare de raspundere civila auto).

C. Realizati schita accidentului! Formularul include si un spatiu comun pentru realizarea schitei accidentului.
Desenati o singura schita de comun acord cu celalalt sofer implicat.

Formularul CA are 2 pagini autocopiative. Fiecare conducator auto isi pastreaza cate o pagina. Si copia si originalul au aceeasi valoare juridica.

Nu modificati insemnarile din formular dupa completarea si semnarea acestuia cand va intoarceti acasa!

Rugati-l pe celalalt sofer implicat in accident sa va arate documentele de identificare (carte de identitate, talonul masinii, permisul de conducere si polita RCA).

Puteti evita astfel cazuri in care datele de identificare sunt scrise gresit sau chiar sunt furnizate intentionat alte date (datele altei masini, din alta polita RCA, din alt permis de conducere, etc.).PASUL 2: DEPUNEREA FORMULARULUI LA COMPANIILE DE ASIGURARE

Daca DORITI sa cereti plata unor despagubiri ca urmare a accidentului produs, depuneti imediat formularul la compania de asigurari mentionata de celalalt conducator pe formular, adica catre societatea care asigura RCA celalalt vehicul implicat.

Daca NU DORITI sa cereti plata unor despagubiri ca urmare a accidentului produs, depuneti imediat formularul CA catre compania de asigurari la care aveti incheiata polita RCA.

In oricare dintre cazuri trebuie sa va prezentati personal la asigurator unde veti depune formularul CA si completati o declaratie tipizata. Dupa aceasta asiguratorul va va elibera documentul de introducere in reparatie, va stabili vinovatia si va acorda despagubirea (dupa caz).

CONCLUZIE
Fiecare dintre parti sa depuna formularul de constatare amiabila:
- la asiguratorul propriu RCA
- la asiguratorul RCA al celuilalt autovehicul, in situatia in care se invoca pretentii de despagubire.

In momentul depunerii formularului de constat amiabil la unul dintre asiguratori, acesta din urma va elibera documentul de intrare in reparatie a autovehiculului. Dupa depunerea formularului CA, asiguratorul va stabili vinovatia si va acorda despagubirea, dupa caz.

In cazul in care depuneti formularul CA si obtineti si documentul de intrare de reparatie de la alt asigurator decat propriul asigurator RCA, este bine sa avizati in scris si propriul asigurator RCA si sa-i transmiteti o copie lizibila a formularului de CA, alaturi de declaratia referitoare la modul de producere a accidentului si copii ale altor documente relevante cum ar fi: declaratii, poze, autorizatia de reparatie, documente referitoare la identitatea martorilor sau a soferului celuilalt vehicul, la asigurarea RCA a celuilalt vehicul etc.

Desi legislatia nu specifica in mod expres, termenul maxim in care trebuie sa transmiteti formularul CA catre companiile de asigurare este de 24 ore.

Solicitati cate o copie conforma cu originalul a exemplarului CA depus la asigurator si pastrati copii dupa acesta, dar si dupa toate celalalte documente, adrese, declaratii etc. Nu se stie cand va vor fi de folos!

De asemenea, dupa ce ati completat formularul impreuna cu celalalt sofer, faceti cate o copie dupa toate documentele sale (asigurare RCA, talon, buletin) pentru ca se pot dovedi utile in momentul in care veti merge sa solicitati despagubirea.


- insista cu telefoane la celalat sofer; daca nu dai de el, cauta-l la adresa mentionata in constatul amiabil

- insista la asigurator; mai du-te odata si solicita sa-ti deschida dosar de dauna. Daca refuza, solicita sa motiveze refuzul in scris; vorba volant, scripta manent.

- daca asiguratorul face pe nebunu' si e necooperant, reclamatie la CSA (link)

Eu nu am gasit nicaieri ca ar fi obligatia ta sa aduci documentele celuilat conducator auto. Intr-adevar, ar fi preferabil, dar nu obligatoriu.

Inca un sfat: du-te la societatea la care ai tu RCA, si cere o parere.
Link to comment

OOOoops,

Cat ar costa stricaciunea la masina? Ai fost la o evaluare?

Uniqa de regula e buna, dar trebuie sa tii minte tot timpul ca ei sunt in afaceri sa faca bani. Trebuie sa indeplinesti conditiile sa le iei banu'.

Si-nc-o chestie, " amiabil" inseamna ca ai incredere in celalalt.

Eu am fost parlit o data cu raport de la politie si a doua oara cu amiabila.

La prima a fost mai usor, ca era masina de firma si am luat bani de la ei pentru a inchiria alt vehicul, desi trebuia sa folosesc CASCO pentru ca aveam.

Prost, ce vrei?

La a doua la amiabila, m-au facut dupa ce mi-au facut constatarea la amiabila, si tipul meu s-a tinut de cuvant si a declarat ca e de vina.

N-am vazut nici un ban si nici n-o sa vad.

Ce-as face eu in locul tau? Evalueaza stricaciunea si vorbeste cu un avocat.

Ai grijanie ca in instanta trebuie sa existe un raport de la un inspector tehnic autorizat de curte sau RCA, intereseaza-te. Asteapta-te ca inspectorul sa te coste in jur de 1000 - 1500 de lei.

Daca stricaciunea e mare, sansele sa gasesti o firma de avocatura e mare, caci e multa mancare pe masa.

Daca e mica, imi pare rau pentru tine. Cazi pe sablonul meu. €800 scosi din buzunar. Si o lectie de viata, cea mai importanta.

 

Am intrebat, in jur de 1000 de lei ( cu vopsit cu indreptat cu tot )

 

Nu te speria, ca nu e dracu asa de negru.

Presupun ca atat tu, cat si soferul basculei sunteti la primul accident cu amiabila, altfel ati fi stiut ca un exemplar ramane la tine si unul la el.

Uite aici cum trebuia procedat:

- insista cu telefoane la celalat sofer; daca nu dai de el, cauta-l la adresa mentionata in constatul amiabil

- insista la asigurator; mai du-te odata si solicita sa-ti deschida dosar de dauna. Daca refuza, solicita sa motiveze refuzul in scris; vorba volant, scripta manent.

- daca asiguratorul face pe nebunu' si e necooperant, reclamatie la CSA (link)

Eu nu am gasit nicaieri ca ar fi obligatia ta sa aduci documentele celuilat conducator auto. Intr-adevar, ar fi preferabil, dar nu obligatoriu.

Inca un sfat: du-te la societatea la care ai tu RCA, si cere o parere.

 

Am sa incerc sa dau de el, dar adresa e strada si numarul ( imposibil de gasit in atatea blocuri ), dar adresa am sa o aflu cumva pana la urma.

Cei de la asigurare imi deschid dosarul de dauna, dar nu incep procedurile de despagubire pana in momentul in care nu primesc acele copii xerox.

Multumesc, am sa incerc si varianta cu asiguratorul meu sa imi zica ce e de facut.

Link to comment

Cum as face eu:

Gicus cu basculanta banuiesc ca n-are nimic la masina.

Il suni si-i zici ca daca nu-ti plateste reparatia, 1000 lei, seful lui va afla. Scopul tau e sa-ti repari masina.

Termene clare.

Ai amiabila de la el, seful lui stie ca in ziua respectiva putea fi in locul respectiv.

Daca cu el nu tine, mergi la seful lui ii arati amiabila, nu spui ca n-ai poze, si-l ameninti ca pentru mia aia de lei, mergi al asigurare sa faci dosar si pe el o sa-l coste mult mai mult cand o sa reasigure camionul.

Link to comment

Cum as face eu:

Gicus cu basculanta banuiesc ca n-are nimic la masina.

Il suni si-i zici ca daca nu-ti plateste reparatia, 1000 lei, seful lui va afla. Scopul tau e sa-ti repari masina.

Termene clare.

Ai amiabila de la el, seful lui stie ca in ziua respectiva putea fi in locul respectiv.

Daca cu el nu tine, mergi la seful lui ii arati amiabila, nu spui ca n-ai poze, si-l ameninti ca pentru mia aia de lei, mergi al asigurare sa faci dosar si pe el o sa-l coste mult mai mult cand o sa reasigure camionul.

Am vorbit si cu seful lui, mi-a zis ca nu il intereseaza, problema este intre mine si el si sa o rezolv cu el.

Link to comment
  • Moderator

Nu recomand nimanui amiabila. Va sfatuieste unu' inselat de Carpatica.

Sincer, imi pare rau si pentru politie, pentru ca trebuie sa isi piarda timpul cu prostii d-astea minore, si pentru cel care incalca legea, dar in Romania esti la cheremul firmelor de asigurare.

Cum să nu recomanzi "amiabila"?!?! Asta-i bună ...!

Hai să-ţi reamintesc eu câteva dintre noile idei în trend ce se cultivă în mod sistematic în conştiinţa opiniei publice.

Autorităţile din ţara asta sunt toate de căcat. Bugetarii şi absolut toţi cei ce muncesc într-un serviciu public sunt nişte sclavi, milogi ordinari, o rasă inferioară, un fel de paria a societăţii, ce sunt obsedaţi să comită abuzuri şi care sunt complet inutili. Asta în timp ce privatul din ţara asta este un fel de înger coborât pe pământ, doar el munceşte şi este alergat, urmărit, abuzat şi persecutat de bugetarul nemernic.

Când absolut toate tamponările trebuiau soluţionate de poliţia rutieră, cetăţeanul era băşicat şi indignat pentru că poliţiştii ăştia răi, proşti şi corupţi nu-i soluţionau tamponarea corect şi cu operativitate. Dar aceste catalogări se făceau pierzându-se din vedere faptul că atunci când împarţi dreptatea nu poţi mulţumi pe toată lumea, iar în privinţa operativităţii nimeni nu şi-a pus problema deficititului de personal, toată lumea îşi dorea ca poliţistul de la tamponări să soluţioneze aceste accidente la foc automat, exact ca un calculator, fără să greşească şi completând o grămadă de hârtiuţe inutile datorită unor proceduri greoaie şi din ce în ce mai complicate. În anii '90 tipizatul procesului verbal era unul mult mai simplu şi cuprinzător, dar cu timpul acesta s-a modificat şi a devenit mult mai stufos, plin cu cu date inutile, în condiţiile în care numărul de vehicule în circulaţie a explodat şi tamponările s-au înmulţit. Pe nimeni nu a interesat despre problemele poliţiştilor de la rutieră, ce şi astăzi funcţionează în baza unor scheme de personal ce datează de la începutul anilor '90, dar toată societate s-a grăbit să-i pună la zid şi să-i blameze.

A venit această soluţie mirifică, superbă şi grozavă, ce a introdus privatul (aka societăţile private de asigurare) în schemă prin acordarea unor puteri sporite, dându-i posibilitatea celui ce ar trebui să despăgubească să împartă dreptatea şi să stabilească vinovăţii. Toată societatea a fost extaziată! Toată lumea s-a bucurat cu gândul că nu vor mai avea de a face cu poliţiştii ăştia nemernici şi vor putea beneficia de profesinalismul, seriozitatea şi corectitudinea în care se scaldă mediul privat din ţara asta! Toată lumea a fost fericită!

Acum după câţiva ani, în care cei cu un interes patrimonial sunt şi cei ce împart dreptatea, apar din ce în ce mai des cetăţeni, ca şi tine, ce nu mai "recomandă" ocolirea poliţiei cu comportament abuziv, populată cu poliţişti inutili ce fac numai aranjamente şi abuzuri!

Se pare că românul a început să simtă pe pielea lui ce presupune ca împărţirea dreptăţii să se facă de cei ce au un interes patrimonial şi sunt parte în litigiul respectiv.

Care este problema? Oare privaţii ăştia atât de grozavi nu sunt atât de obiectivi, profesionişti şi extraordinari!? Nu vă mai bucuraţi de privilegiul de a nu mai avea de a face cu bugetarii nenorociţi, neprofesionişti şi complet inutili? Fiţi consecvenţi şi apelaţi cu încerede la "amiabilă"!!!

  • Upvote 1
Link to comment

:)

Personal eram bucuros nu ca scap de voi, :) ci ca va usureaza munca si va puteti ocupa de probleme mult mai serioase.

In capul meu prost cam asa gandesc de fiecare data cand am nevoie de politie.

M-a lovit cand eram cu masina un autocar din spate. Nu chemam politia daca cel care m-a lovit, accepta ca a fost vina lui.

Din fericire n-a recunoscut vina, asa ca raportul a fost bun. Ce s-a intamplat dupa aia, n-a mai tinut de politie ci doar de trucurile companiei de asigurari.

Ma gandesc atunci cand am de a face cu cineva sau o institutie, care e scopul celor cu care discut.

Privatul, fiind prin definitie e capitalist, deci profitul.

Politia, prin definitie, sa arbitreze si sa apere legea.

INDIFERENT ce se crede despre un politist, oricine TREBUIE sa accepte chestia asta.

Politia nu e perfecta. Nici soceitatea democratica nu e, capitalismul, cu toate ca-l sustin cat pot, nu are etica, morala in el, dar asta e. Nu exista ceva mai bun.

Statul, administratia, parte din cei care amintesti aici, ar putea sa gaseasca solutii la problema. Ca afara.

Si atunci, intr-adevar, ar putea usura si munca politiei.

In cazul de fata, STIU pe pielea mea, ca exista societati proaste de asigurari, mai STIU ca si restul, se folosesc de orice imprefectiune sa nu plateasca daunele, pentru ca neplatindu-le, banii raman la ei, ca profit. Scop atins..

Eu platesc dublu la Uniqa, protejand astfel pe cel pe care eu l-as lovi, desi le am cu condusul, in 14 ani, 3 accidente usoare, toate 3, STAND PE LOC.

Asiguratorul, in caz de accident, protejeaza pe cel vinovat, il asigura ca n-o sa scoata bani pentru daunele facute. Pe cel lovit, cui ii pasa?

Cel vinovat iese cel mai avantajat. A comis-o, poate era si baut sau drogat, politia nu e inclusa in proces, deci, a scapat, asigurarea ii preia raspunderea de accidentare.. Perfect, nu?

Statul stie de smecheria asta. Normal, in tarile mai civilizate este ca soceitatea mea de asigurari sa ma asigure si in cazul in care eu sunt nevinovat, sau in primul rand cand eu nu sunt vinovat, si anume, sa imi repare vehiculul si sa-si recupereze banii de la societatea de asigurare a celui vinovat.

Se zice ca e un proiect de lege. Mie nu-mi vine sa cred.

In primul rand, companiile de asigurari castiga bine, statul castiga bine, cei care au actiuni la companiile de asigurari, nu vreau sa speculez, cine-ar fi, foarte bine. De ce sa schimbe chestia asta?

In al doilea rand, se zice ca, daca s-ar intampla, si pretul asigurarii va creste. Nu e asta o dovada clara a faptului ca undeva cineva inseala, daca trecand la un sistem normal pretul pentru acelasi servici, pentru a avea acelasi profit, se mareste?

Amiabila e un truc prin care companiile de asigurari castiga mai mult.

O zi buna,

Cezar

Link to comment
  • 1 year later...

Salut , de curand am avut un accident , primul accident . As dori sa stiu daca am dreptate si daca nu sunt vinovat in acest accident , chiar daca e doar cu pagube usoare o zgarietura din fata farului stang pana la terminarea portierei la sofer la mine,la celalalt participant la accident doar o zgarientura mica in fata cam de 2 -3 cm , si capacul de la roata crapat . Pana la urma am propus amandoi sa facem o amiabila . Si accidentul sa intamplat in felul urmator : eu pornid din fata blocului a unui prieten , dupa 10 metri , 15 metri cam asa , este o intersectie ( o sa pun si o poza ) , eu am semnalizat si am facut la stanga , pe banda din stanga adica contrasens este facuta si o parcare , domnul a iesit direct din parcare in mine , e mult mai complicat , probabil nu intelegeti din cuvinte , o sa atasez o poza cu schema intersectiei si parcarii .

 

Nu stiu cum sa fac altfel , am facut in paint ... 

Cel cu rosu sunt eu , cel cu albastru e domnu care iese din parcare , parcarea este marcata cu portocaliu , doumnealui era parcat cu botul masinii spre dreapta , nu era parcat normal cum vine de pe sensul lui . Eu am facut curba m-am trezit cu el in mine , si am tras dreapta ... daca aveam timp de frana puneam frana , dar nu l-am vazut deloc , dupa ce a intrat in mine l-am vazut .

 

post-13478-0-74081300-1397085085_thumb.p

Edited by razvanjr
Link to comment

Sfat pe viitor: cauta pe google maps (varianta street view) si fa cateva screenshoturi cu explicatii -> iti va fi mult mai usor sa explici situatia.

 

Ai putea sa mentionezi te rog daca aveai vizibilitate la stanga iar el era deja in stradă sau a plecat de pe loc concomitent cu virajul tau la stanga? 

 

Din ce spui tu, in opinia mea, vina ar apartine lui pentru ca nu s-a asigurat la plecarea de pe loc.

Edited by Rizwan
Link to comment

ok , o sa caut , eu nu am vizibilitate ,am intra usor deoarece vin multi si banda e mica si cuba aia cei care vin cu vin eu o iau mai larg ... deri era trecut de jumatatea drumului ... adica pe partea pe care mergeam eu .

 

https://www.google.ro/maps/@47.457356,26.299098,3a,75y,328.46h,77.16t/data=!3m4!1e1!3m2!1s7MJVmGxaS5l_duvGCLYcVw!2e0

domnu era parcat in locul masinei visinii dacia , dar cu botul in sus , adica invers de cum e dacia acum . si pe coltul strazii in stanga erau masini parcate.

El sustine ca era iesit , putin din parcare , eu unul nu am vazut sa fi iesit , pentru ca daca il vedeam puneam frana , la blocul din stanga am plecat , deci viteza nu aveam ca sa zic ca nu aveam timp de frana , dar eu m-am trezit direct in mine , eu nu am vazut deloc sa fi iesit din parcare .

Edited by razvanjr
Link to comment

Nu, insa l-am ajutat sa va ofere cat mai multe informatii daca vrea un raspuns concret.

Raspunsul care i l-am dat eu, am mentionat ca este strict in opinia mea.

Am zis ca daca tot am dat replyul sa dau si un raspuns personal deoarece sunt pasionat de situatii de genul

Link to comment
  • Moderator

După cum e prezentat evenimentul în prima postare a topicului, vinovat este conducătorul autoturismului care s-a pus în mișcare și a ieșit din "parcare", întrucât avea obligația să acorde prioritate de trecere.

Link to comment

Va multumesc . Si dupa ce am facut amiabila . Am fost si am semnat niste acte , si am facut copii la polita ,certificat de inmatriculare ... , trebuie sa vina inspectorul de daune ? , si cam cat ar dura pana se ajunge la finalul amiabilei ? , scuze ca intreb dar e primul meu accident si nu prea stiu , si intreb deoarece poate altii au fost in aceasta postura si pot sa imi dea un raspuns , va multumesc.

Link to comment

ce inseamna ai semnat "am fost si niste acte"?

ai fost unde?, la asigurarea lui? si ati semnat ce?, declaratiile?, s-a stabilit cine e vinovat?, asiguratorul a scris asta?

s-a facut deja constatarea?

dupa constatare mergi la un service agreat de asiguratorul lui, acolo o sa ti se faca alta constatare si, e posibil ca cel de la service sa nu fie intru-totul de acord cu cel de la compania de asigurare

dupa ce se pun de comun acord, stabilesti cu service-ul cand iti duci masina la reparat.

Politia nu are treaba aici, tie iti spune asigurarea care plateste reparatia care e urmatorul pas.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.