Jump to content
POLITISTI.ro

Sechestru pe contul unui detinut


rzvmih

Recommended Posts

Buna ziua!Stiti cumva daca se poate pune sechestru pe o anumita suma de bani intrata in contul de la penitenciar al unui detinut in cazul in care este dovedit faptul ca acea suma a provenit din savarsirea unei inselaciuni?cei de la penitenciare au zis ca nu au cunostinta despre vreo lege care sa prevada aceasta masura asupra banilor din contul detinutului ce il are la penitenciar.Va multumesc

Link to comment

Da. Confiscarea sumei si instituirea sechestrului se dispune de procuror prin ordonanta sau de catre instanta de judecata prin incheiere , conform Codului de Procedura Penala ( potrivit art. 163 al. 1 Cod procedura penala, sechestrul asigurator poate fi instituit in vederea repararii pagubei produse prin infractiune sau pentru garantarea executarii pedepsei amenzii ori instituirea sechestrului asigurator poate fi facuta si in vederea confiscarii sumelor rezultate sau date pentru determinarea savarsirii infractiunii – temeiul legal fiind art. 19 si 20 din Legea nr. 78/2000)

P.S. Banuiesc ca ai facut ,, cateva inselaciuni " prin telefon ( de genul ai castigat un premiu la Vodafone) , iar banutii rezultati au fost depusi in cont personal asa ca este normal sa se ia masurile mai sus descrise, pentru recuperarea prejudiciului.Dupa fapta si rasplata, bratul lung al legii trebuie sa ajunga infractorul, mai tarziu dar sigur intodeauna ajunge.

  • Upvote 1
Link to comment

Multumesc pentru raspuns!Eu sunt de partea baietilor buni :) am un caz in care am reusit sa gasesc traseul banilor ce in final ajung in contul de la penitencisr,discutand cu un ofiter de la penitenciar, mi-a zis ca nu se poate pune sechetru pe suma din cont,lucru care mi s-a parut ciudat,dar fiind weekend nu am reusit sa discut cu procurorul de caz,tocmai acum am gasit si eu acelasi articol indicat de dumneavoastra si banuiesc ca nu are relevanta daca banii respectivi se afla intr-un cont la banca sau intr-un cont din penitenciar.Cu stima

Edited by rzvmih
Link to comment

Daca reusesti sa probezi ca banii depusi in contul de penitenciar provind din infractiunea de inselaciune este excelent , daca nu trebuie sa mergi pe instituirea de sechestru pe banii din acel cont in vederea repararii pagubei. Sechestru se instituie in acest caz de procuror din oficiu sau la cererea ta . ( care poate fi admisa sau respinsa, insa este de preferat sa ai o discutie prealabila cu procurorul de caz ) .Succes !

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.