Jump to content
POLITISTI.ro

Consum alcool la volan

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua!

In urma unei discutii in contradictoriu aprinse cu doi prieteni am ajuns pe acest forum.

Pe scurt scenariul era urmatorul: in cazul in care, conducand masina in stare de ebrietate, esti oprit, tu ca si conducator auto poti opri peste o suta de metri. Pana in momentul in care politistul o sa vina la tine, pentru ca probabil o sa vina, mergi pe bancheta din spate si incepi a bea din o sticla cu vodca spre exemplu.

Prietenii imi spun ca teoretic vei scapa de eventualele contraventii pentru conducere in stare de ebrietate.

Puteti va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine? Daca exista intradevar aceasta portita mi se pare foarte grav ca acest lucru nu este reglemantat.

Va multumesc.

• Membru
Publicat (modificat)

Să înţeleg că vrei să ştii ce "opţiuni" vei avea atunci când te vei urca la volan fiind sub influenţa băuturilor alcoolice?

Modificat de Bogdanel
Publicat

NU! Chiar nu asta caut, sunt total impotriva consumului la volan.

In schimb eram tare curios daca asa ceva este posibil. Nu am idee care sunt sanctiunile pentru ignorarea semnalelor de oprire ale agentului, probabil ca sunt la fel de "drastice" ca pt consumul de alcool, deci aceasta solutie nu ar fi neapart o varianta ajutatoare. Eram doar curios daca asa ceva este posibil.

• Moderator
Publicat

Domnul conducător auto este obligat să se supună testării cu aparatul alcooltest (în caz contrar fapta constituie infracţiune şi i se anulează permisul), iar dacă testul este pozitiv i se reţine permisul oricum, indiferent de "acrobaţiile" lui. În plus se adaugă şi sancţiunea pentru neoprire la semnalul poliţistului, al cărei cuantum nu e deloc de neglijat.

Publicat

Domnul conducător auto este obligat să se supună testării cu aparatul alcooltest (în caz contrar fapta constituie infracțiune și se anulează permisul)...

Conform legislatiei, refuzul recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei reprezinta infractiune, nu refuzul testarii cu aparatul alcooltest.
Publicat

Da, asa este. Mea culpa. Nu stiu de ce tineam minte ca doar refuzul recoltarii de probe biologice este infractiune.

• Moderator
Publicat

Aşa a fost cu ceva ani în urmă, legea a fost modificată de mai multe ori de atunci.

Publicat

Da, nu e nicio problema daca iti face semnal agentul de politie, tu opresti la 100 metri dupa locul respectiv, iar apoi te muti pe bancheta din spate si bei dintr-o sticla de votca!

Politisitul va veni la tine, te va intreba cine a condus, ii vei spune ca tu sau orice altceva vrei, iar dupa aceea, din bun-simt al politistului (si asa ar fi si normal in Romania) tu vei putea sa pleci acasa, fara sa fii macar legitimat.

Ba chiar mai mult, politistul iti va cere scuze pentru ca te-a oprit si iti va ura o zi/seara buna in continuare.

Asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme!

IN YOUR DREAMS! :))

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat

Tu si cu prietenii tai, fara suparare, ar trebuii sa va ganditi la toate accidentele rutiere generate de consumul de alcool.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.