Jump to content
POLITISTI.ro

Consum alcool la volan


rzvionescu123

Recommended Posts

Buna ziua!

In urma unei discutii in contradictoriu aprinse cu doi prieteni am ajuns pe acest forum.

Pe scurt scenariul era urmatorul: in cazul in care, conducand masina in stare de ebrietate, esti oprit, tu ca si conducator auto poti opri peste o suta de metri. Pana in momentul in care politistul o sa vina la tine, pentru ca probabil o sa vina, mergi pe bancheta din spate si incepi a bea din o sticla cu vodca spre exemplu.

Prietenii imi spun ca teoretic vei scapa de eventualele contraventii pentru conducere in stare de ebrietate.

Puteti va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine? Daca exista intradevar aceasta portita mi se pare foarte grav ca acest lucru nu este reglemantat.

Va multumesc.

Link to comment
  • Member

Să înţeleg că vrei să ştii ce "opţiuni" vei avea atunci când te vei urca la volan fiind sub influenţa băuturilor alcoolice?

Edited by Bogdanel
Link to comment

NU! Chiar nu asta caut, sunt total impotriva consumului la volan.

In schimb eram tare curios daca asa ceva este posibil. Nu am idee care sunt sanctiunile pentru ignorarea semnalelor de oprire ale agentului, probabil ca sunt la fel de "drastice" ca pt consumul de alcool, deci aceasta solutie nu ar fi neapart o varianta ajutatoare. Eram doar curios daca asa ceva este posibil.

Link to comment
  • Moderator

Domnul conducător auto este obligat să se supună testării cu aparatul alcooltest (în caz contrar fapta constituie infracţiune şi i se anulează permisul), iar dacă testul este pozitiv i se reţine permisul oricum, indiferent de "acrobaţiile" lui. În plus se adaugă şi sancţiunea pentru neoprire la semnalul poliţistului, al cărei cuantum nu e deloc de neglijat.

Link to comment


Domnul conducător auto este obligat să se supună testării cu aparatul alcooltest (în caz contrar fapta constituie infracțiune și se anulează permisul)...


Conform legislatiei, refuzul recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei reprezinta infractiune, nu refuzul testarii cu aparatul alcooltest.
Link to comment
  • Moderator

Serios?

Legea spune altceva:

Art. 87

(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

  • Upvote 6
Link to comment

Da, nu e nicio problema daca iti face semnal agentul de politie, tu opresti la 100 metri dupa locul respectiv, iar apoi te muti pe bancheta din spate si bei dintr-o sticla de votca!

Politisitul va veni la tine, te va intreba cine a condus, ii vei spune ca tu sau orice altceva vrei, iar dupa aceea, din bun-simt al politistului (si asa ar fi si normal in Romania) tu vei putea sa pleci acasa, fara sa fii macar legitimat.

Ba chiar mai mult, politistul iti va cere scuze pentru ca te-a oprit si iti va ura o zi/seara buna in continuare.

Asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme!

IN YOUR DREAMS! :))

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.