Jump to content
POLITISTI.ro

DMRU si-a facut datoria - modificare si/sau suspedare a raporturilor de serviciu


Elvis

Recommended Posts

In vestitele ,,laboratoare" D.M.R.U. se coace de cateva luni modificarea O.M.A.I. nr. 298/2011, ordin care nu era unul stralucit, adica unul care sa simplifice si sa ajute politistii fara rude la Ierusalim! Dar numai in ministerul nostru se poate intampla sa schimbi ceva prost cu altceva mult mai prost!
Banuiesc ca domnul Macovei, despre care v-am mai povestit, i-a susurat duios in ureche domnului ministru M.A.I. , Radu Stroe, ca ,,meletienii" au prea multe drepturi domnule si ca au cam uitat sa stea in pozitia de drepti cand vorbeste sefu' cu ei la telefon. Bine puteam foarte usor sa spun ,,capra" dar inca nu stiu , o fi animal sau pozitie?
In conditiile in care se doreste,,regionalizarea" domnii inspectori sefi vor putea ,,numi" in cadrul unitatii, care v-a fi formata din 5-6 judete, orice politist pe o functie, nu-i asa, vacanta.
Vreau sa va retin putin atentia, in cazul de fata o dispozitie de mutare in cadrul unitatii suna cam asa, rog colegii de la SMRU din tara sa ma corecteze ,,cu data prezentei dispozitii se muta in interesul serviciului/la cerere agent.......si se numeste in functia...." ori in cazul cand acest ordin de cacao va trece in actuala forma dispozitiile de mutare vor avea cel mai probabil urmatorul continut ,,cu data prezentei dispozitii agentul .....se numeste in functia...'.
La prima vedere nimic important numai ca ne vom intoarce in sclavagism cand cu ani in urma politistul era legat de glie la dorinta discretionara a unuia care se credea Dumnezeu pe pamant. Nu ca acum ,,donii" sefi nu se mai cred!
O sa va intrebati de ce?
Pentru ca art. 35 din O.M.A.I. nr. 298/2011 se abroga si nu mai exista! Vor fi mutari numai intre unitati!
Unitati, asa cum v-am mai spus, formate din cel putin 5 judete!
In rest, in cadrul aceleiasi unitati, vor fi numiri!

ART. 35
Mutarea în cadrul aceleiaşi unităţi
Mutarea poliţistului la cerere în cadrul aceleiaşi unităţi se realizeazã cu respectarea urmãtoarei proceduri:
a) raportul scris întocmit de poliţist se prezintã şefului nemijlocit;
b) raportul avizat de şeful nemijlocit se depune de cãtre solicitant şi se înregistreazã la secretariatul unitãţii, pentru a fi transmis structurii la care se solicitã mutarea;
c) pentru situaţiile în care prin mutare se schimbã specialitatea solicitantului, raportul va conţine precizãri cu privire la studiile absolvite;
d) după primirea raportului în condiţiile lit. b), şeful structurii la care se solicită mutarea verifică existenţa unei funcţii vacante în structura pe care o conduce şi stabileşte oportunitatea ocupãrii acesteia prin mutarea solicitantului. Dacã apreciazã cã este necesar poate chema poliţistul
care solicitã mutarea pentru realizarea interviului de cunoaştere;
e) dupã însuşirea/exprimarea refuzului şefului structurii la care se solicitã mutarea raportul se transmite, prin secretariatul unitãţii, structurii de resurse umane care gestioneazã resursele umane din unitate. Avizul nefavorabil al şefului structurii la care se solicitã mutarea trebuie justificat în scris pe raportul de mutare;
f) structura de resurse umane verificã existenţa funcţiei vacante în cadrul structurii la care se solicitã mutarea şi prezintã raportul şefului unitãţii;
g) după însuşirea raportului de către şeful unitãţii, mutarea poliţistului se dispune prin ordin/dispoziţie emis(ă) potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane, care se comunicã poliţistului, sub semnãturã. Refuzul exprimãrii acordului de cãtre şeful unitãţii trebuie justificat în scris pe raportul de mutare;
h) rapoartele avizate nefavorabil de cãtre şeful structurii la care se solicitã mutarea sau, dupã caz, nu au fost însuşite de şeful unitãţii, se claseazã de cãtre structura de resurse umane în dosarul personal, aspect care se comunicã în scris titularului, cu referire expresã la imposibilitatea efectuãrii mutãrii solicitate şi precizarea motivului.


Ori conform art. 51 si 52 lit f) si lit. h) din O.M.A.I. nr 600/15.04.2005 competenta in cazul acestor ,,numiri" le revine, ati ghicit, inspectorilor sefi!
Dar surprizele nu se vor termina aici, pentru ca ,,donul" Macovei nici macar nu stie ce implica este ,,numiri", nu ca l-ar fi interesat vreodata!
Sau poate stie?

Odata cu regionalizarea, pentru ca trebuie sa fie bine sa nu fie rau, statele se vor,,reaseza" cel mai probabil prin ,,reorganizare" nu?
Si uite asa domnii inspectori sefi regionali sau cum s-or numi, vor numi pe functii politistii!
Iar daca esti numit nu te mai poti incadra pe textul de lege ,,mutat in interesul serviciului in prima functie" sau ,,mutat in interesul serviciului in alta unitate sau in aceiasi unitate" iar acordarea chiriei poate fi decat un vis frumos!
Ca acest PROIECT a fost postat pe data de 26.02.2013 iar punctele de vedere trebuie trimise pana la data de 28.02.2011 ora 9.00 pentru mine nu mai este o surpriza!

Nu uitati ca prin Legea 133/2011 art. 78 din Statut s-a modificat si are urmatorul cuprins:
,,Procedura si cazurile de modificare si/sau suspedare a raporturilor de serviciu ale politistului se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor interne" deci nu se mai aplica Legea 188/1999!
Asa ca va fi o splendoare in iarba!
Inca o data, daca mai era nevoie, se dovedeste ca soarta miilor de politisti din tara este hotarata de o mana de nenorociti care sunt platiti cu salarii babane dar care nu au vazut un hot in viata lor si nu stiu cum arata intunericul.
Schimbul trei sau intinerariul de patrulare fiind pentru ei niste notiuni abstracte!
O sa va postez Proiectul.
Proiect.pdf

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.