Jump to content
POLITISTI.ro

Calomnie/Defaimare


ramy90

Recommended Posts

Daca un baiat ii zice unei fete "Vreau sa te f... pana cand iti sar maselele" atat in public cat si in privat, poate fata sa-l actioneze in judecata, macar pe civil pe respectul pt. defaimare? Adica insinueaza ca e "cu.." sau cum? Tipul e doar un coleg/cunoscut de-al fetei, nu e prieten cu privilegii, apropriat sau din astea.

Link to comment

Capitolul IV din Codul Penal Parte Speciala - Infractiuni contra demnitatii, art 205, 206 si 207, in totalitate a fost abrogat prin Recursul in interesul legii, Decizia 8 din 18 oct. 2010. Unele instante mai aplica aceste prevederi deoarece legea de abrogare a fost considerata ca fiind neconstitutionala. Insa in CP se mentioneaza in mod expres ca prezentul capitol nu se mai aplica cazurilor prevazute de aceste texte de lege controversate. Raspunderea delictuala civila conform art. 1349 NCC nu-si are incidenta, de ce? Ca asa zice Curtea Suprema. Singura sanctiune aplicabila faptuitorului este amenda contraventionala in conditiile Legii 61/1991 actualizata in 2008 art 2 pct 1 regim sanctionator, daca-mi aduc aminte, amenda de la 200 - 1000 lei, susceptibila de control judecatoresc prin contestatie la judecatoria competenta teritorial si material care judeca in prima si ultima instanta si exercita controlul diferitelor organe care pot dispune aceasta sanctiune. Proba veritatii in ultimul caz, nu este prevazuta de legea contraventionala, asa ca raspunsul prin violenta verbala nu constituie un mod tocmai just de aparare.

Link to comment

parerea mea este ca el a folosit un mod plastic de a o cere in casatorie, in plus banuieste ca va fi viril toata viata.

cam asa se intelege. adica va avea contacte sexuale cu sotia pana la batranetze (cand aleia ii sar maselele).

eu prevad ca asta va fi un shakespeare al romaniei.

un mod de a-l refuza prin fapte si nu vorbe este schimbarea maselelor cu placi (nu de inmatriculare, dentale, una sus, una jos. jos, in gura pe mandibula)

hai sa mai si zambim..., :)

Link to comment
  • Active member

Avand in vedere ca este vorba de "masele" sunt curios unde se va consuma actul sexul. :hmmmt: Iata o chestie primordiala de aflat inainte de a raspunde la intrebare.

Link to comment

@Ben Actul sexual se consuma unde medicul maxilofacial va spune ca incep maselele de minte, si infractiunea consumata se va epuiza dupa ce preavirilul proferator ii va optura toate canalele alveolare. Atunci putem sa purcedem la o reancadrare a faptelor sale, poate, poate, atrage raspunderea penala fara sa mai scape prin art. 10 lit b^1 CPP.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.