Jump to content
POLITISTI.ro

Permis englezesc suspendat in Romania


BrokenWind

Recommended Posts

Buna ziua, am si eu o intrebare, pot face o cerere la Politie pentru ca permisul meu eliberat in Anglia(preschimbat din unul romanesc) sa nu fie trimis dupa doua saptamani in Anglia ? si sa ramana in Romania la sediul Politiei unde a fost suspendat sau de pe raza domiciliului ?

Link to comment

Si atunci permisul nu va pleca in Anglia, multumesc frumos, o sa ma duc sa intreb de siguranta si la Politia Rutiera din Ploiesti, ca de multe ori am fos uimit sa vad reguli diferite la acelasi ghiseu da cu persoane diferite.

Link to comment
 • 2 years later...

buna.am un proces pe rol cu pol pt. suspndarea carnetului de conducere ,intre timp am emigrat uk si am schimbat carnetul,deci am unul englezesc,daca pierd procesul cu pol.ce se intampla?mi se supenda si permisul de uk.sau pot sa conduc in continuare aici ...multumesc

Link to comment
 • Marius changed the title to Permis englezesc suspendat in Romania

Am sa te rog sa cauti pe forum raspunsul la intrebarea ta.

S-a mai discutat subiectul pe larg.

Pe scurt nu iti recomand sa incerci sa conduci in UK daca iti este suspendat carnetul.

Gresim, platim si mergem mai departe.

Link to comment

Nu se suspenda permisul de conducere; se suspenda DREPTUL DE A CONDUCE.

Permisul e o bucata de plastic rectangulara. Tu ai schimbat plasticul romanesc cu un plastic britanic.

Plasticul ala confirma faptul ca tu ai obtinut dreptul de a conduce autovehicule categoria X. Daca pierzi procesul, o sa pierzi temporar DREPTUL de a conduce autovehicule; nu conteaza ce tara a emis permisul.

Edited by geutz
Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua/seara, in data de 28.05.2017, mi-a fost suspendat permisul de conducere englezesc pe o perioada de 90 de zile (prezicez ca permisul de conducere l-am luat in romania, ulterior, l-am preschimbat in cel englezesc in 2009 pentru ca aveam permisul non-european). Toate bune si frumoase pana aici, politisul rutier care mi-a suspendat permisul mi-a spus ca pot da testul de redobandire (13 din 15), si ca trebuie sa fac o cerere la Directia Rutiera sau la Brigada Rutiera pentru a imi ramane permisul pe teritoriul Romaniei, eu avand momentan domicilul stabil in Romania si nu in UK. Am fost azi am facut cererea, iar cand am intrebat cum se face programarea pentru testul de redobandire/reexaminare, am avut o surpriza "Nu puteti da ca nu aveti permis romanesc. Adica 90 de zile sunteti pieton." Atunci am intrebat ofiterul de la biroul de informatii, de ce ofiterul care mi-a retinut permisul mi-a spus ca pot da testul de re-examinare? Am primit un raspuns: NU STIU. Ce pot face??

Link to comment
 • 6 months later...

Buna ziua tuturor! Am o intrebare :recent un prieten de al meu care lucreza ca sofer un Uk a avut un accident pe teritoriul României mai exact a lovit pe cineva pe o trecere de pietoni Politia ia suspendat dreptul de conduce pe 30 de zile momentan si as vrea sa stiu daca mai poate conduce in uk dupa ce i se termina dovada de 30 de zile? Multumesc ,o zi bună! 

Link to comment

Autoritatile din Romania cu cele din UK comunica intre ele.

Daca "prietenul" conduce in UK in conditiile in care nu are dreptul de a conduce in Romania si este prins, risca sanctiunile din UK pentru infractiunile comise.

Link to comment
 • 2 months later...

Am permis de conducere emis in Marea Britanie si dubla cetatenie romana si britanica.Am primit  o instiintare ca permisul va  fi suspendat in Romania incepand cu data de 01 Aprilie 2018 pentru o fapta care sa intamplat in Iulie 2012 si pentru care am facut contestatie atunci.Acum eu ma aflu in Egipt  si folosesc servicii de rent-a-car, va rog sa ma ajutati daca puteti cu un raspuns.Contractul meu aici in Egipt se termina in luna Mai a acestui an .Mai pot conduce pana voi avea timpul necesar sa vin in Romania sa pot rezolva aceasta problema?

 

Va  multumesc,

 

Link to comment
 • 9 months later...

Bună ziua, 

Mi-a fost suspendat permisul preschimbat într-unul englezesc pentru 90 de zile. Am fost nevoit să plec înapoi în Anglia și nu am putut da testul pentru reducere la 30 de zile. Întrebarea mea este permisul va fi trimis în Anglia, adresa fiind de acolo sau va rămâne în România? 

Link to comment
 • 1 year later...

Salutare,am si eu o intrebare: Am permis de Anglia si mi la ridicat pentru depasirea vitezei  pe 3 luni in Romania.

INTREBARE: Politia Romana mil trimete in Anglia sau nus pat capul ?

Sau pot sal dau pierdut si fac altul in Anglia?

Multumesc

Edited by GYN
 • Downvote 2
Link to comment
 • Active member

Eu, tie ți l-as anula.

Dupa cum scrii, probabil nu ai trecut pe la școală.. fara scoala, nu ai voie sa detii permis.

Nu mai vorbesc de cum gândești...🤦‍♂️

 • Upvote 1
Link to comment
 • 6 months later...

Buna seara 

Am permis englezesc am facut in anglia scoala de soferi.

In 2019 decembrie am avut un accident acordam prioritate la sens giratoriu si unu cu un autoutilitar a intrat in masina . Pe langa faptul ca mio julito toata partea stanga masini politia a spus ca eu eram de vina . Precizez ca eu cedam si eram nemiscata cu masina si intra ala in mine ai eu am fost devina.  Mia suspendat permisul pe 30 de zile . Am platit amenda si am plecat in uk inapoi.

Am asteptat permisul nu am mai primito pe urma cand am venit iar acasa am fost la politie si miau zis ca sa trimis inapoi in uk . Acum cu pandemia nu puteam sa dau de autoritatea englezeasca si doar ce azi am reusit sa vb cu ei si miau spus ca autoritatea romana mia schimbat permisul englezesc in romanesc! Se poate asa ceva ? Si permisul meu nu e nici in romania nici in anglia ce pot face ? Multumesc!

Link to comment
 • 2 years later...

salut grup, detin un carnet de conducere predat de Guvernul Britanic si recent am fost implicat intr’un accident, fiind lovit de tatal sefului politiei dintr’o localitate langa Craiova. carnetul de conducere mi’a fost supendat de catre IPJ Dolj, in conditiile in care persoana care ma accidentat (tatal sefului de post) a parasit locul accidentului mergand acasa si revenind inapoi schimbat de hainele pe care le purta in momentul accidentului, sa nu mai zic ca sa musamalizat accidentul in momentul in care masina care ma accidentat a fost mutata imediat de la locul faptei de catre seful politiei din localitate si subalternul lui imbracat in uniforma de politist, eu avand in copii in masina.. intrebarea mea este urmatoarea : este normal sa mi se retina carnetul de conducere (un document Britanic care nu imi apartine in totalitate) in conditiile in care nu exista inca nici o plangere ? va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Link to comment
 • 4 months later...

Buna ziua am o problema am avut permis romanesc iar in 2018 l am preschimbat in englezesc iar ulterior mi a fost suspendat in Romania pt 2 luni (viteza) iar eu nu am stiut sa fac cerere nici nu am fost instiintata sa fac cerere si mi l au trimis inapoi in UK cand am sunat in UK spune ca ei l au primit fara nici o foaie sa specifice de ce si l au trecut ca si cum l am schimbat inapoi in Romanesc dar eu nu l am schimbat, iar acum cei din Ro spun sa merg in UK iar cei de la DVLA zic ca apare ca preschimbat si nu pot face nimic decat sa aplic pentru altul dar acum ca sa aplici pt altul iti trebuie share code sau sa ai rezidenta iar eu nu am.. nu stiu cum sa procedez.. cei din romania spun sa dau redobandirea permisului dar ca sa dau redobandirea sala si oras iti trebuie driving records cods pe care cei de la DVLA spun ca nu mai au cum sa mi l dea pt ca  la ei permisul arata ca si cum a fost preschimbat de Romania dar nu am preschimbat nimic… Halp me guys nu stiu cum sa procedez nu am facut nimic si raman fara permis .. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.