Jump to content
POLITISTI.ro

Iniţiativă legislativă privind schimbarea denumirii de "Poliţie Locală"

yo3ies

Recommended Posts

• Membru

Imi poate spune si mie cineva cum functioneaza aceasta functie "promote" de pe facebook? Conteaza cati prieteni ai? :)

La comentariile de la petitie am remarcat un comment. Il repreoduc mai jos:

Conform ultimelor informatii venite dinspre SNPPC si CNP (politistii stiu despre ce vorbesc si ce inseamna aceste structuri), cativa parlamentari doresc sa promoveze aceasta petitie in Parlamentul Romaniei! Acesti parlamentari sunt membrii USL reprezentand judetele Timis (Ilie Sârbu, Horia Cristian, Sorin Grindeanu), Gorj (Dian Popescu, Scarlat Iriza, Mihai Weber), Brasov (Zamfir Daniel Cătălin, Claudiu Petra, Ghişe Ioan, Petre Roman) si din alte judete.

Ce parere aveti? O fi adevarat?

• Upvote 9

• Moderator

Ar fi grozav dacă este adevărat.

În cazul în care SNPPC şi CNP se implică şi vor face lobby adoptând această iniţiativă, îmi voi schimba părerea în ceea ce-i priveşte. Ar fi o dovadă clară că sunt preocupaţi şi de ceea ce ne doare pe noi, muritorii de rând.

• Moderator

Ar fii extraordinar daca am avea sustinere in acest demers din partea unor parlamentari. Ideea e ca, din cate se vede, numarul semnaturilor creste pe zi ce trece, iar populatia este de acord cu aceasta initiativa. Cu cat mai multa publicitate i se face, cu atat mai bine. Poate reusim sa eliminam aceasta anormalitate.

@DeuxEx, daca postai ieri, puteam sa-l intreb pe nea petrica roman ca m-am intalnit cu el.

@Ben

Noi,fpss de la penitenciare nu suntem "wanabe"...

Nu ne confundati cu gardienii publici, noi suntem ultima frontiera...

Ai fost vreodata in "groapa cu lei"?

Noi,fpss, de la penitenciare nu ne calcam pe bombeuri cu politistii, nu dam amenzi pentru parcari neregulamentare etc, aplicam legea si facem parte din procesul penal: Politia-Procuratura-Judecatoria-Penitenciarul.

PS:Pai daca unii politistii ne desconsidera e problema lor dar nu e corect, fpss de la penitenciare isi asuma riscuri lucrand cu infractorii, nu ne confundati cu gardienii publici.

Edited by reddog
  • Upvote 2
  • Downvote 1

nu inteleg de ce pe sefii de atelier, pe inginerii sefi, pe maistrii sau pe dirigintii de santier nu propune careva sa-i numeasca "politisti" hai facem politia muncii la ministerul muncii, politia transporturi la ministerul transporturilor, politia bugetului, etc...

degeaba te superi @reddog...dar pentru munci diferite sa fie si denumiri diferite.

• Moderator

Stii cati detinuti folosesc telefoane mobile in penitenciarele strasnic pazite de tine???

Majoritatea !

@Rusy: Eu doar am dat un copy/paste de pe pagina petitiei, unui comment al unui alt user. Nu cunosc cat de adevarat este. Pot sa va confirm ca cei 3 parlamentari din Gorj sunt reali, dupa nume. Pe ceilalti nu-i cunosc. Ce, Petre Roman mai traieste ... politic? L-am vazut recent intr-o emisiune mondena, dar nu stiam ca mai exista in politica din Romania.

@reddog: nu are nimeni nimic cu voi. Dar, asa cum preciza un coleg mai sus, esti constient ca si la voi coruptia e in floare, nu? Si voi aveti uscaturi in sistem, poate mult mai multe decat avem noi. In plus, nu pot sa uit momentul cu aruncatul caschetelor in curtea Cotrocenilor si scandarile preluate de pe stadion (alea cu "Iesi afara... fiinta extraordinara!"). Stii ca la miting au participat si colegi de-ai tai, de la care au plecat atat scandarile, cat si aruncatul caschetelor. Sau nu stiai?

1270 semnaturi pana la ora 21,00 adica acum cand scriu ... si creste ... si creste iar "localii" se zgarie si sunt suparati tare

În cazul în care SNPPC şi CNP se implică cred ca foarte multi dintre colegii nostri-si vor schimba cat de cat parerile !!!!

Edited by Jaguarul13

• Membru

Nu ne confundati cu gardienii publici, noi suntem ultima frontiera...

Nu va confunda nimeni cu gardienii publici, in schimb voi vreti sa va confundati cu noi.

Un exemplu este cel de mai sus, prin faptul ca unii dintre voi vreti sa va numiti politisti de penitenciare. Ba mai mult, n-a trecut mult timp si ati copiat tinuta de camuflaj urban a celor de la SAS-uri. La acestea mai adaug si experientele personale cu fosti colegi de scoala de la arma penitenciare care se duceau acasa in permisii si se laudau ca ei sunt la Politie.

Nu va desconsidera nimeni, aveti si voi rolul vostru, dar pana una alta, contrar aparentelor, politistul este de 1000 de ori mai expus riscurilor decat personalul penitenciarelor si aici nu ma refer efectiv doar la pericole ce vizeaza integritatea fizica sau viata politistului, ci si la riscurile de a fi depusa plangere penala impotriva ta, tarat pe la Parchete pt o "hartie" facuta aiurea sau o masura vazuta de unii ca fiind abuziva, injurat si batjocorit in public, terfelit de mass-media, denigrat, totul pe niste salarii de cacao cremali mai mici ca ale voastre, care ... care. Nu are rost sa mai continui ca ar fi multe de spus, dar cum naiba se face ca tocmai institutia de baza din acel lant descris de mai tine mai sus (politie-parchet-instanta-penitenciar) este cea mai prost platita, desi fara ea restul nu ar mai exista? Nu ca am fi noi buricul pamantului, pt ca nu suntem, nu ne imbatam cu apa rece, dar asta e adevarul si ma deranjeaza cand unii vor sa fure identitatea uniformei pe care o port, asa cum o fi ea. Reprezinta munca mea de la admiterea intr-o institutie de invatamant si pana in prezent si, poate ca suna patetic, dar ma mandresc cu ea, pt ca a fost ceva de munca. De aceea ma deranjeaza "politiile" animalelor, comunitara si viitoare (sper ca nu) a penitenciarelor, cu care dintr-o data suntem "colegi".

Tocmai de aceea, cu tot respectul, iti spun ca nu pot fi impresionat de "groapa cu lei" cum o denumesti pompos, in care da, am fost.

Edited by Ben
  • Upvote 4

• Membru

Pai noi suntem aia care luam leii din libertate si ii aruncam in groapa :))

Personal nu ma deranjaza cei de la penitenciare, cu toate ca e normal sa se numeasca altfel.

Edited by bozo
  • Upvote 2

Ca si semnatar al petitiei, imi dau si eu cu parerea. Nu putem sa gasim si o solutie alternativa de strangere a semnaturilor, pe langa cele virtuale? Ma gandesc la niste liste, tabele care se pot infinta la nivelul fiecarui oras. Suntem multi si putem reusi acest lucru. Mare parte din colegii nostri au un interes scazut pentru calculator si poate acest lucru va grabi strangerea semnaturilor. Noi putem promova cel mai bine aceasta initiativa.

• Upvote 4

Petitia aceasta online este una si trebuie lasata sa isi urmeze cursul ei. Daca nu reuseste, vor trebuii si semnaturi e tabele dar pentru o initiativa legislativa depusa la parlament. Desi in final si cu petitia si cu initiativa legislativa se poate obtine acelasi rezultat sunt actiuni cu totul diferite.

• Upvote 1

• Membru

La Cluj se aude ca acesti cocalari isi vor schimba in curand numele , adica nu se vor mai numi Politia Locala ci probabil Gardienii Locali!

• Upvote 4

Ma distreaza un singur lucru, peste tot se spune ca initiativa ar fi avut-o cadre MAI. Sper sa apara si ziaristul care sa citeasca acest topic de la un cap la celalalt. Si sa inteleaga toata lumea ca ideea apartine unui Civil, un simplu cetatean care s-a confruntat cu "inteligenta" Politiei Locale, un cetatean care vrea prin aceasta initiativa ca gardienii primariei sa lucreze pentru cetatean, nu sa fie politia privata a primarului. Dar oricum tot raul spre bine, macar initiativa a inceput sa fie mediatizata si daca petitia on-line nu va avea ecouri in parlament, vom avea baza pe care sa cladim initiativa legislativa.

• Upvote 2

E cam acelaşi articol prin toate ziarele. E bine că a început să apară prin toată ţara. Pe când la vre-un talk show subiectul?

• Moderator

yo3ies

Nu trebuie să te mire, pentru că ziarştii de cele mai multe ori sunt superficiali, iar atunci când nu înţeleg ceva, nu întreabă, preferă să ajusteze textele.

De cele mai multe ori dezinformează şi spun tot felul de gogmănii, cum e şi acest caz. În toate articolele au scris că poliţiştii sunt deranjaţi de "concurenţă", când această afirmaţie nici nu intră în discuţie, pentru că Poliţia Română are cu totul alte competenţe faţă de comunitari.

În nicio ţară din lumea asta, instituţia de aplicare a legii - poliţia, NU are competenţe de pază. Poliţiştii nu sunt paznici în nicio ţară din lumea asta, nu se ocupă cu paza bunurilor, ei au cu totul şi cu totul alt rol în societate, fapt care nu este valabil în cazul gardienilor locali, ce au ca primcipală atribuţie paza bunurilor ce aparţin administraţiilor locale.

Acest demers iniţiat de tine aici, are la bază cu totul alte motivaţii decât cele precizate prin presă. Mai exact, faptul că cetăţeanul român are dreptul să fie informat corect, NU să fie indus în eroare prin denumiri asemănătoare. Confuzia dintre instituţii nu este benefică iar gardienii primăriilor trebuie să-şi construiască o imagine, autoritate şi încredere proprie, NU să imite alte instituţii ale statului, inducând în eroare cetăţeanul. Eu aşa văd lucrurile.

• Upvote 1

• Moderator

Pe lângă eroarea privind inițiativa și trecând peste faptul că vorebesc despre "lucrătorii MAI", nu despre polițiști, nu îmi pot da seama cum au ajuns la concluzia că este vorba despre vreo "concurență".

Tocmai că nu e vb de nicio concurență. Polițiștii NU fac pază, nu păzesc fântânile arteziene, peștișorii sau iepurașii din părculețe, cum fac gardienii. De asemenea polițiștii nici nu aleargă băbuțele ce vând pătrunjel pe trotuar și nici nu urmăresc dacă locatarii unui bloc își scutură mizeria de la balcon, activități pe care gardienii le prestează.

Exact asta este și problema, gardienii pângăresc munca de poliție prin atribuțiile pe care le au, de aici și anomalia ca ei să se numească "polițiști".

• Upvote 1